Strelitzia reginae (zonder bloem)

Strelitzia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Strelitzia reginae, ook wel bekend als de paradijsvogelbloem, is een exotische plant met langwerpige, groene bladeren. De bladeren hebben een donkergroene kleur en een leerachtige textuur. De plant groeit vanuit een stevige stam en vormt een compacte rozet van bladeren. De Strelitzia reginae heeft een opvallende en decoratieve uitstraling, zelfs zonder bloem. Het is een geliefde kamerplant vanwege zijn tropische uitstraling en gemakkelijke verzorging.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen redelijk makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende licht en water, en bemest de plant af en toe. Vermijd tocht en te lage temperaturen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om gezond te blijven en te groeien. Zet de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor het beste resultaat. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten voldoende licht krijgen.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door lichtjes opdroogt. Vermijd het geven van te veel water om wortelrot te voorkomen.

  De plant houdt van een lichte standplaats, maar moet beschermd worden tegen direct zonlicht. Te veel felle zon kan de bladeren verbranden. Plaats de plant dus liever op een plek met indirect zonlicht.

  Ja, de plant houdt van warmte en vochtige lucht. Het gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18-27 graden Celsius. Plaats de plant op een heldere plek maar niet in direct zonlicht.

  De Strelitzia reginae bloeit meestal vanaf het einde van de winter tot aan het begin van de zomer. De bloei kan enkele weken duren.

  Ja, de plant Strelitzia reginae heeft een luchtzuiverende werking. Het helpt bij het filteren van schadelijke stoffen in de lucht en verbetert zo de luchtkwaliteit in huis. Het is daarom een goede keuze voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, de plant staat het liefst op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Dit zorgt voor een optimale groei en gezondheid van de plant. Houd de plant uit de buurt van tocht en temperatuurwisselingen.

 • Het snoeien van deze plant kan het beste worden gedaan door dode of beschadigde bladeren en bloemstelen te verwijderen. Zorg ervoor dat je scherpe snoeischaar of mes gebruikt om schade aan de plant te voorkomen. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de plant gezond en mooi te houden.

  Geef de plant eens per week water, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is maar niet doorweekt. Laat de plant tussen gietbeurten door een beetje opdrogen. Plaats een schaaltje onder de pot om overtollig water op te vangen.

  De plant groeit het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, maar ook niet volledig uitdroogt tussen de gietbeurten in. Een luchtige potgrond bevordert een goede groei en gezondheid van de plant.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende grond met een lichtzure tot neutrale pH. Zorg dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en vermijd te veel vocht in de wortels om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig gebruik van meststoffen kan de groei bevorderen.

  De plant heeft minimaal 6 uur indirect licht per dag nodig en moet op een constante temperatuur van 18-24 graden Celsius worden gehouden. Water de plant regelmatig, maar laat de grond tussen gietbeurten door iets opdrogen om wortelrot te voorkomen. Bemest de plant eens in de 4 weken tijdens het groeiseizoen om de groei te stimuleren.

  Je kunt stof van de bladeren afvegen met een vochtige doek. Controleer regelmatig op eventuele ziektes of plagen. Knip dode bladeren weg om de plant gezond te houden.

  De plant heeft veel helder, indirect licht nodig om goed te groeien. Zet de plant dicht bij een raam op het oosten, westen of zuiden voor voldoende licht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Een geschikte temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 25 graden Celsius. Vermijd extreme temperatuurschommelingen en tocht, dit kan de plant beschadigen. Een constante kamertemperatuur is het beste voor deze plant.

  Een goede luchtvochtigheid voor deze plant is tussen de 50% en 60%. Zorg ervoor dat de omgeving niet te droog is, vooral in de winter wanneer de luchtvochtigheid vaak lager is. Dit helpt de plant gezond te houden en voorkomt uitdroging van de bladeren.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant ligt tussen de 5,5 en 7,0 (pH). Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is. Een te hoge zuurgraad kan leiden tot voedingsstoffen tekort en wortelverbranding.

  Kamerplanten hebben over het algemeen behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een universele vloeibare meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Bemest de plant ongeveer één keer per maand, maar verminder de frequentie tijdens de wintermaanden.

 • Omschrijving

  De Strelitzia reginae, ook wel bekend als de paradijsvogelbloem, is een exotische plant met langwerpige, groene bladeren. De bladeren hebben een donkergroene kleur en een leerachtige textuur. De plant groeit vanuit een stevige stam en vormt een compacte rozet van bladeren. De Strelitzia reginae heeft een opvallende en decoratieve uitstraling, zelfs zonder bloem. Het is een geliefde kamerplant vanwege zijn tropische uitstraling en gemakkelijke verzorging.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.