Anthurium (Andreanum Grp) Texana

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium Texana is een prachtige kamerplant met glanzende groene bladeren en unieke bloemen in een diep roze kleur met witte accenten. Deze plant behoort tot de Andreanum groep en heeft een compacte groeiwijze. De Anthurium Texana gedijt goed in een warme en vochtige omgeving en heeft regelmatig water nodig om te bloeien. Deze plant is een echte blikvanger in huis door zijn opvallende bloemen en is gemakkelijk te verzorgen. De Anthurium Texana brengt een exotische en tropische sfeer in elke kamer.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud. Het heeft weinig water en licht nodig en gedijt goed in een warme en vochtige omgeving. Het is een sterke en duurzame kamerplant.

  Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) Texana heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met helder, indirect zonlicht voor de beste resultaten. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Anthurium Texana heeft gemiddeld eens per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door licht vochtig blijft. Pas op voor te veel water geven, dit kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt niet van direct fel zonlicht, maar verdraagt wel wat licht. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht of halfschaduw. Te veel zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  Ja, Anthuriums (Andreanum Grp) houden van warmte en gedijen het beste bij een constante temperatuur tussen 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of extreme temperatuurschommelingen. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen waar hij voldoende zonlicht kan ontvangen.

  Anthurium (Andreanum Grp) Texana bloeit meestal in de maanden april tot augustus. De bloei kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de verzorging van de plant.

  Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) Texana heeft luchtzuiverende eigenschappen doordat het de lucht kan zuiveren van schadelijke stoffen zoals formaldehyde, benzeen en trichloorethyleen. Deze plant kan bijdragen aan een gezondere luchtkwaliteit binnenshuis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Dit zorgt voor een optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de temperatuur niet te veel schommelt.

 • De Anthurium Texana kan jaarlijks gesnoeid worden door het verwijderen van dode bladeren en bloemen. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te bevorderen en de plant gezond te houden. Het is aan te raden om scherpe en schone snoeischaar te gebruiken voor het snoeien van de plant.

  De plant moet regelmatig water krijgen, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Laat de bovenlaag van de grond licht opdrogen tussen gietbeurten. Geef in de lente en zomer iets meer water dan in de herfst en winter.

  Gebruik een luchtige en goed doorlatende potgrond met voldoende organisch materiaal. Vermijd te natte grond, maar zorg wel voor regelmatige bewatering om uitdroging te voorkomen. Een mix van potgrond voor kamerplanten en wat extra perliet kan de ideale samenstelling zijn.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Texana heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal. Het is belangrijk dat de grond licht zuur is (pH tussen 5,5 en 6,5) en regelmatig wordt bemest met een speciale kamerplantenmeststof. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat wordt.

  Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond vochtig door regelmatig water te geven, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Geef regelmatig plantenvoeding tijdens het groeiseizoen.

  De Anthurium kan stof van de bladeren worden verwijderd door ze zachtjes af te vegen met een vochtige doek. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen. Het regelmatig schoonmaken van de plant zorgt voor een gezonde groei en een mooie uitstraling in huis.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Texana heeft veel licht nodig om goed te gedijen en bloeien. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd te direct zonlicht. Draai de plant af en toe zodat alle zijden gelijkmatig belicht worden.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme temperatuurschommelingen. Vermijd koude tocht en direct zonlicht.

  Een luchtvochtigheid van rond de 60% is ideaal voor kamerplanten. Zorg voor voldoende ventilatie in de ruimte om schimmelvorming te voorkomen. Een luchtbevochtiger kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De optimale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen de 5,5 en 6,5 op de pH-schaal. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met specifieke remedies zoals kalk of zwavel. Een te hoge of te lage zuurgraad kan de opname van voedingsstoffen belemmeren en de gezondheid van de plant negatief beïnvloeden.

  Voor kamerplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, meestal van maart tot september. Gebruik een uitgebalanceerde meststof die speciaal is ontworpen voor kamerplanten. Volg altijd de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

 • Omschrijving

  De Anthurium Texana is een prachtige kamerplant met glanzende groene bladeren en unieke bloemen in een diep roze kleur met witte accenten. Deze plant behoort tot de Andreanum groep en heeft een compacte groeiwijze. De Anthurium Texana gedijt goed in een warme en vochtige omgeving en heeft regelmatig water nodig om te bloeien. Deze plant is een echte blikvanger in huis door zijn opvallende bloemen en is gemakkelijk te verzorgen. De Anthurium Texana brengt een exotische en tropische sfeer in elke kamer.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.