Rhododendron (Simsii Grp) 'Hector'

Rhododendron (Simsii Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron (Simsii Grp) 'Hector' is een compact groeiende struik met glanzende, donkergroene bladeren. In het voorjaar bloeit deze plant met grote trossen roze bloemen die een vleugje zoete geur verspreiden. 'Hector' is een winterharde en langbloeiende plant die goed gedijt in halfschaduw tot schaduwrijke plekken in de tuin. Deze soort is geschikt voor zowel solitair gebruik als in groepsbeplanting en brengt kleur en levendigheid in de tuin. Regelmatig snoeien na de bloei bevordert een compacte groei en rijkere bloei in het volgende jaar.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Rhododendrons vereisen specifieke zorg, waaronder regelmatig water geven en een goede lichtstand. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft en de plant voldoende licht krijgt. Vermijd direct zonlicht en tocht om de gezondheid van de plant te behouden.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Hector' heeft veel licht nodig, maar vermijd de directe middagzon om verbranding van de bladeren te voorkomen. Plaats de plant op een lichte plek bij een raam met helder, indirect zonlicht.

  De Rhododendron 'Hector' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar pas op voor te veel water. Controleer regelmatig of de plant water nodig heeft door de grond met je vinger te voelen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, dus het is beter om hem uit de felle zon te houden. Hij gedijt het best bij indirect licht of halfschaduw. Het is belangrijk om hem op een plek te zetten waar hij voldoende licht krijgt, maar niet blootgesteld wordt aan de felle zon.

  Ja, de Rhododendron houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van koude tocht en plotselinge temperatuurveranderingen te houden. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht krijgt voor een optimale groei.

  De Rhododendron bloeit meestal in de maanden april en mei. De bloei kan 2 tot 4 weken duren.

  Ja, Rhododendrons behoren tot de planten die de lucht zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Ze helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het is echter belangrijk om regelmatig voor de plant te zorgen en de bladeren schoon te houden voor optimale luchtzuivering.

  Ja, Rhododendrons (Simsii Grp) geven de voorkeur aan temperaturen tussen 15 en 25 graden Celsius. Deze planten gedijen het beste bij een gematigde kamertemperatuur. Het is belangrijk om ze niet bloot te stellen aan extreme hitte of kou.

 • Het snoeien van deze plant is belangrijk om de vorm en grootte te behouden. De beste tijd om te snoeien is na de bloei, door uitgebloeide bloemen en dode takken te verwijderen. Snoei niet te diep in het oude hout om nieuwe bloemknoppen voor volgend jaar te behouden.

  De Rhododendron heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Geef water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  Voor de Rhododendron (Simsii Grp) 'Hector' is het belangrijk om te groeien in een zure potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond goed waterdoorlatend is en vermijd kalkhoudende grond. Het is aanbevolen om speciale rhododendron potgrond te gebruiken voor optimale groei.

  Rhododendrons hebben een zure bodem nodig met een pH tussen 4,5 en 5,5. Zorg voor een goed doorlatende bodem die vocht vasthoudt, maar niet te nat wordt. Gebruik speciale rhododendronmest voor een optimale groei en bloei.

  De plant heeft graag regelmatig water, maar vermijd dat de potgrond te nat wordt. Zorg voor een lichte standplaats met indirect zonlicht. Geef regelmatig plantenvoeding tijdens het groeiseizoen voor een gezonde groei.

  De bladeren van deze plant kunnen regelmatig worden afgenomen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Ook kan af en toe een warme douche helpen om eventueel achtergebleven vuil te verwijderen. Zorg er wel voor dat de plant daarna goed kan drogen.

  De Rhododendron heeft veel licht nodig om goed te gedijen, bij voorkeur helder maar indirect zonlicht. Plaats de plant daarom in de buurt van een raam op het oosten of het westen. Vermijd direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Hector' gedijt het best bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan plotse temperatuurwisselingen of tocht. Een constante temperatuur is belangrijk voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Hector' gedijt het beste bij een luchtvochtigheid van ongeveer 50-60%. Zorg ervoor dat de omgeving niet te vochtig is, omdat dit schimmelgroei kan bevorderen. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Hector' heeft een voorkeur voor zure grond met een pH tussen 4,5 en 6. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld speciale meststoffen voor zure grond. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot voedingsstoffentekorten en gezondheidsproblemen bij de plant.

  Rhododendrons hebben speciale rhododendronmest nodig met een hoge zuurgraad voor een goede groei en bloei. Geef de plant van maart tot september regelmatig mest om de gezondheid te bevorderen. Gebruik geen mest met kalk, omdat dit de zuurgraad van de grond kan verhogen en de plant kan beschadigen.

 • Omschrijving

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Hector' is een compact groeiende struik met glanzende, donkergroene bladeren. In het voorjaar bloeit deze plant met grote trossen roze bloemen die een vleugje zoete geur verspreiden. 'Hector' is een winterharde en langbloeiende plant die goed gedijt in halfschaduw tot schaduwrijke plekken in de tuin. Deze soort is geschikt voor zowel solitair gebruik als in groepsbeplanting en brengt kleur en levendigheid in de tuin. Regelmatig snoeien na de bloei bevordert een compacte groei en rijkere bloei in het volgende jaar.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.