Cordyline fruticosa 'Zorba'

Cordyline fruticosa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cordyline fruticosa 'Zorba' is een kleurrijke en opvallende kamerplant met langwerpige, smalle bladeren in verschillende tinten roze, paars en groen. Deze plant wordt ook wel de Hawaiiaanse ti plant genoemd en kan een opvallende toevoeging zijn aan elke ruimte. De 'Zorba' variant is bekend om zijn mooie bladkleuren en opvallende bladtekening, waardoor het een echte blikvanger is. Deze plant gedijt goed in een lichte omgeving, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Regelmatig water geven en een hoge luchtvochtigheid zijn belangrijk voor het welzijn van deze plant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig specifieke behoeften. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en hem af en toe te bemesten. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht.

  Ja, de Cordyline fruticosa 'Zorba' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant dus op een plek waar hij voldoende zonlicht ontvangt. Het liefst in de buurt van een raam op het zuiden, oosten of westen.

  De Cordyline fruticosa 'Zorba' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door opdroogt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, ik hou van een plek met felle zon, maar ik moet ook beschermd worden tegen direct zonlicht in de middag. Het is belangrijk om mij regelmatig water te geven en te zorgen voor een goede luchtvochtigheid in mijn omgeving. Het liefst sta ik op een lichte plek met indirect zonlicht.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen om de groei te bevorderen. Zorg er ook voor dat de plant beschermd is tegen tocht en kou.

  Cordyline fruticosa 'Zorba' bloeit meestal in de maanden juni tot augustus en de bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, de Cordyline fruticosa 'Zorba' heeft luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen bij het zuiveren van de lucht in uw huis. Het is een goede keuze als kamerplant voor het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis.

  Ja, de Cordyline fruticosa 'Zorba' staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Deze plant gedijt het beste bij een constante temperatuur in huis. Zorg er wel voor dat de plant niet te dicht bij een verwarmingselement staat.

 • Om de plant compact te houden, kun je de onderste bladeren regelmatig verwijderen. Verwijder dode of beschadigde bladeren om de plant gezond te houden. Snoei indien nodig de stam om de gewenste hoogte te behouden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft. Laat de grond niet uitdrogen tussen gietbeurten in. Geef de plant water op kamertemperatuur.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik ook een pot met afvoergaten om wortelrot te voorkomen.

  Zorg ervoor dat de bodem goed gedraineerd is en licht vochtig blijft. Vermijd te natte of te droge omstandigheden. Gebruik een potgrond die geschikt is voor kamerplanten.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed bij regelmatig water geven en regelmatig bemesten. Het is belangrijk om dode bladeren regelmatig te verwijderen en de plant af en toe te inspecteren op ongedierte. Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, maar vermijd direct zonlicht.

  Het is aan te raden om stof van de bladeren te verwijderen door zachtjes af te vegen met een vochtige doek. Gebruik hiervoor lauw water en vermijd direct zonlicht tijdens het reinigen. Sproei af en toe de bladeren met water om de luchtvochtigheid te verhogen en de plant fris te houden.

  De plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder indirect licht voor optimale groei. In een ruimte met te weinig licht kan de plant gaan strekken en minder gezond worden.

  Deze plant gedijt het beste bij een gematigde kamertemperatuur tussen de 18-24°C. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen koude tocht en extreme temperaturen. Houd de plant uit de buurt van warmtebronnen zoals radiatoren.

  De luchtvochtigheid voor Kamerplanten zoals Cordyline fruticosa 'Zorba' moet tussen de 50-60% liggen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te besproeien om de luchtvochtigheid op peil te houden. Je kunt ook een luchtbevochtiger gebruiken om de ideale omgeving te creëren voor deze plant.

  Kamerplanten gedijen het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en niet te nat blijft, om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig controleren van de zuurgraad en eventueel aanpassen met speciale bodemverbeteraars kan de gezondheid van de plant bevorderen.

  Voor een gezonde groei en bloei heeft de plant regelmatig voeding nodig. Gebruik een vloeibare kamerplantenmeststof tijdens het groeiseizoen, volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Vermijd overbemesting om wortelverbranding te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Cordyline fruticosa 'Zorba' is een kleurrijke en opvallende kamerplant met langwerpige, smalle bladeren in verschillende tinten roze, paars en groen. Deze plant wordt ook wel de Hawaiiaanse ti plant genoemd en kan een opvallende toevoeging zijn aan elke ruimte. De 'Zorba' variant is bekend om zijn mooie bladkleuren en opvallende bladtekening, waardoor het een echte blikvanger is. Deze plant gedijt goed in een lichte omgeving, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Regelmatig water geven en een hoge luchtvochtigheid zijn belangrijk voor het welzijn van deze plant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.