Cyclamen Super Serie Mini Winter Red

Cyclamen overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cyclamen Super Serie Mini Winter Red is een prachtige kamerplant met compacte groei en diepgroene bladeren. De bloemen zijn felrood van kleur en bloeien in de wintermaanden, waardoor ze een vrolijke en kleurrijke toevoeging zijn aan je interieur. De plant heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed op een lichte standplaats met regelmatig water geven. Met zijn kleine formaat past deze cyclaam perfect op vensterbanken, tafels of in kleine potjes. Een echte eyecatcher die je interieur een warme en feestelijke uitstraling geeft tijdens de koude wintermaanden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen redelijk makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende licht, geef regelmatig water maar laat de potgrond niet te nat worden en bemest de plant af en toe. Het is belangrijk om de uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  Ja, de Cyclamen Super Serie Mini Winter Red heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een plek waar hij indirect zonlicht kan ontvangen, zoals voor een raam op het oosten of westen. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten uitdrogen. Zorg ervoor dat de plant niet in een laag water staat om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en geeft de voorkeur aan een lichte standplaats zonder felle zon. Plaats de plant op een plek met helder, indirect zonlicht voor optimale groei. Te veel zonlicht kan de bladeren beschadigen en de plant verbranden.

  Ja, de Cyclamen Super Serie Mini Winter Red houdt van warmte en voelt zich het beste op een plek met een constante temperatuur tussen de 16-20 graden Celsius. Plaats de plant niet in de buurt van tochtige plekken of in direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, maar vermijd dat de potgrond te drassig wordt.

  De "Cyclamen Super Serie Mini Winter Red" bloeit meestal van december tot maart en de bloeiperiode kan ongeveer 6 weken duren.

  De plant heeft een luchtzuiverende werking en verbetert de luchtkwaliteit in huis. Het helpt om schadelijke stoffen te absorberen en zuurstof te produceren. Het is daarom een goede keuze voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, de "Cyclamen Super Serie Mini Winter Red" staat het liefst op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor deze kamerplant om goed te groeien en te bloeien. Zorg ervoor dat de plant niet te warm of te koud staat.

 • Je kunt de uitgebloeide bloemen en gele bladeren voorzichtig verwijderen met behulp van een scherp en schoon mes of snoeischaar. Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op zieke of beschadigde bladeren en deze zo nodig te verwijderen. Overmatig snoeien kan de plant beschadigen, dus wees voorzichtig en snoei alleen indien nodig.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt raakt. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd dat er water op de bladeren terechtkomt.

  Geschikte potgrond voor deze plant is een goed doorlatende potgrond mix, bij voorkeur met toegevoegde vermiculiet of perliet. Het is belangrijk om de potgrond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Het regelmatig controleren van de vochtigheid van de potgrond is aan te raden voor een gezonde groei van de plant.

  De bodem moet goed doorlatend en licht zuur zijn voor een goede groei van deze plant. Gebruik een mengsel van potgrond en grof zand voor de beste resultaten. Zorg ervoor dat de pot waarin de plant groeit gaten heeft voor een goede drainage.

  De plant heeft regelmatig water en zonlicht nodig, maar vermijd te veel direct zonlicht. Gebruik gedurende de bloeiperiode regelmatig plantenvoeding om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat de plant op een koele plek staat, bij voorkeur tussen de 10-15 °C.

  Je kunt de bladeren van de plant afstoffen met een zachte doek om stof te verwijderen. Je kunt ook dode of verwelkte bladeren voorzichtig verwijderen om de plant er frisser uit te laten zien. Vergeet niet om af en toe de pot van de plant schoon te maken om ophoping van vuil te voorkomen.

  Deze plant heeft graag veel licht, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder en indirect licht voor de beste groei. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme koude of hitte, aangezien dit de groei kan belemmeren. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur stabiel blijft.

  De luchtvochtigheid in de kamer waar de plant staat moet gemiddeld zijn. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht bij een warmtebron staat om uitdroging te voorkomen. Af en toe besproeien met water kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De ideale zuurgraad voor kamerplanten, waaronder de Cyclamen Super Serie Mini Winter Red, ligt tussen de pH 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Een te zure of te basische bodem kan de groei en gezondheid van de plant negatief beïnvloeden.

  De plant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor bloeiende kamerplanten, volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Stop met bemesten tijdens de wintermaanden wanneer de plant in rust is.

 • Omschrijving

  De Cyclamen Super Serie Mini Winter Red is een prachtige kamerplant met compacte groei en diepgroene bladeren. De bloemen zijn felrood van kleur en bloeien in de wintermaanden, waardoor ze een vrolijke en kleurrijke toevoeging zijn aan je interieur. De plant heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed op een lichte standplaats met regelmatig water geven. Met zijn kleine formaat past deze cyclaam perfect op vensterbanken, tafels of in kleine potjes. Een echte eyecatcher die je interieur een warme en feestelijke uitstraling geeft tijdens de koude wintermaanden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.