Cyclamen Super Serie Macro Red

Cyclamen overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cyclamen Super Serie Macro Red is een prachtige winterbloeiende plant met opvallende rode bloemen en donkergroen blad. De bloemen hebben een opvallende vorm en bloeien rijkelijk gedurende de wintermaanden. Deze plant gedijt goed binnenshuis maar kan ook buiten worden gekweekt als de temperaturen niet te koud zijn. Het is een compacte plant die perfect is voor in potten of als borderplant. De Cyclamen Super Serie Macro Red voegt kleur en flair toe aan elke ruimte en is een populaire keuze voor winterdecoraties en geschenken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Cyclamen Super Serie Macro Red is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden. Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat en geef regelmatig water. Vermijd te veel water geven en tocht.

  Ja, Cyclamen Super Serie Macro Red heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor de beste resultaten. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag licht krijgt.

  De Cyclamen Super Serie Macro Red heeft matig water nodig en moet regelmatig gecontroleerd worden op vochtigheid. Over het algemeen is het voldoende om de plant eens per week water te geven. Te veel water kan schade veroorzaken, dus zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten opdroogt.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en voelt zich het beste op een plek met indirect zonlicht. Te veel zon kan schade veroorzaken aan de bladeren. Plaats de plant daarom op een plek met helder, maar gefilterd licht.

  Ja, deze plant houdt van een warme omgeving. Zorg ervoor dat de temperatuur rond de 20-22 graden Celsius blijft. Plaats de plant niet in de buurt van tocht of koude luchtstromen.

  De Cyclamen Super Serie Macro Red bloeit meestal van november tot en met maart en de bloei kan enkele weken tot maanden duren. De plant staat bekend om zijn prachtige bloemen die een lange periode kunnen bloeien.

  Ja, kamerplanten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen doordat ze CO2 omzetten in zuurstof. Het regelmatig water geven en verzorgen van de plant zorgt voor een gezonde groei en de luchtzuiverende werking blijft behouden. Het is belangrijk om de plant regelmatig stofvrij te maken zodat de bladeren optimaal kunnen functioneren.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Op deze manier gedijt hij het beste en blijft hij gezond en mooi. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden voor optimale groei.

 • Deze kamerplant hoeft niet regelmatig gesnoeid te worden. Verwijder dode of beschadigde bladeren om de plant gezond te houden. Als de plant te groot wordt, kan deze in het voorjaar teruggesnoeid worden.

  De Cyclamen Super Serie Macro Red heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels constant nat zijn. Geef de plant water door de potgrond licht vochtig te houden en laat overtollig water goed weglopen. In de winterperiode kan de plant minder water nodig hebben dan in de zomer.

  De Cyclamen Super Serie Macro Red gedijt goed in goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig vochtig te houden, maar vermijd dat de plant met zijn wortels in het water staat om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de potgrond eens in de paar jaar te verversen om de plant gezond te houden.

  De Cyclamen Super Serie Macro Red gedijt het beste in een goed doorlatende en voedingsrijke potgrond. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om regelmatig de bodem te controleren en indien nodig bij te mesten.

  De plant houdt van een lichte standplaats en moet regelmatig water krijgen, maar vermijd dat de potgrond te nat wordt. Af en toe bemesten tijdens de groeiperiode zal ervoor zorgen dat de plant gezond blijft. Verwijder regelmatig dode bloemen om de plant er mooi en verzorgd uit te laten zien.

  Je kunt de bladeren van de plant voorzichtig afstoffen met een zachte doek om stof en vuil te verwijderen. Verwijder dode bladeren en bloemen regelmatig om de plant er verzorgd uit te laten zien. Gebruik geen water om de plant schoon te maken, dit kan schade veroorzaken aan de bladeren.

  De Cyclamen Super Serie Macro Red heeft veel licht nodig om goed te groeien. Zet de plant op een plek waar het voldoende indirect zonlicht ontvangt. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van koude tocht en te warme luchtstromen. Een constante temperatuur helpt de plant gezond te houden.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet matig zijn. Zorg ervoor dat de ruimte niet te vochtig is, maar ook niet te droog. Een luchtvochtigheid van ongeveer 50-60% is ideaal voor deze Kamerplanten.

  De Cyclamen Super Serie Macro Red gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7.5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Een te hoge zuurgraad kan de groei van de plant negatief beïnvloeden.

  Deze plant heeft tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer regelmatig bemesting nodig, bij voorkeur met een evenwichtige meststof voor kamerplanten. Gebruik de helft van de aanbevolen dosering om verbranding van de wortels te voorkomen. Stop met bemesten in de herfst en winter, wanneer de plant in rust is.

 • Omschrijving

  Cyclamen Super Serie Macro Red is een prachtige winterbloeiende plant met opvallende rode bloemen en donkergroen blad. De bloemen hebben een opvallende vorm en bloeien rijkelijk gedurende de wintermaanden. Deze plant gedijt goed binnenshuis maar kan ook buiten worden gekweekt als de temperaturen niet te koud zijn. Het is een compacte plant die perfect is voor in potten of als borderplant. De Cyclamen Super Serie Macro Red voegt kleur en flair toe aan elke ruimte en is een populaire keuze voor winterdecoraties en geschenken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.