Guzmania 'Tempo'

Guzmania

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Guzmania 'Tempo' is een prachtige en opvallende bromelia met helderrode bloemen en groen blad. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en kan tot ongeveer 50 cm hoog worden. Guzmania 'Tempo' gedijt goed in een warme en vochtige omgeving, zoals een badkamer of kas. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die af en toe wat water op de bladeren nodig heeft. Met zijn exotische uitstraling brengt Guzmania 'Tempo' een tropische sfeer in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, maar vermijd dat de plant met zijn wortels in het water staat. Een lichte plek met indirect zonlicht is ideaal voor deze kamerplant.

  Ja, Guzmanias hebben veel indirect licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant daarom bij voorkeur dicht bij een raam op het oosten, westen of noorden. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De plant heeft één keer per week water nodig zonder de potgrond te laten uitdrogen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd overtollig water in de pot. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven vanwege de hogere temperaturen en drogere lucht.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en verdraagt beter indirect licht. Het is daarom aan te raden om de plant uit direct zonlicht te plaatsen. Plaats de plant op een lichte standplaats, maar vermijd felle zon.

  Ja, Guzmania 'Tempo' houdt van warmte en vochtige omstandigheden. Het gedijt het best bij temperaturen tussen de 18-25°C. Het vermijd tocht en direct zonlicht.

  De Guzmania bloeit meestal in de maanden maart tot en met juni en de bloei kan tot wel 3 maanden duren.

  Ja, als kamerplant heeft de Guzmania de eigenschap om de lucht te zuiveren. De bladeren van de plant nemen schadelijke stoffen op en produceren zuurstof, wat zorgt voor een gezondere luchtkwaliteit in huis. Het regelmatig onderhouden van de plant, zoals het schoonmaken van de bladeren, helpt deze luchtzuiverende eigenschap te behouden.

  Ja, kamerplanten zoals Guzmania's houden ervan om op een plek te staan waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Het is belangrijk dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme hitte of kou. Zorg voor een stabiele en gematigde omgevingstemperatuur voor de optimale groei van de plant.

 • Snoeien is over het algemeen niet nodig voor deze plant. Verwijder dode bladeren of bloemen met een scherpe schaar. Als de plant te groot wordt, kan je hem verpotten in een grotere pot.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de grond tussen de gietbeurten licht opdrogen. Gebruik bij voorkeur lauw water zonder kalk.

  Kamerplanten zoals Guzmania 'Tempo' hebben een goed doorlatende potgrond nodig die vocht vasthoudt maar niet te nat is. Gebruik bij voorkeur een speciale potgrond voor bromelia's of epifyten. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te controleren en indien nodig water te geven.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn en mag niet te nat zijn. Een luchtige potgrond met extra toegevoegd zand is ideaal. Zorg ervoor dat overtollig water makkelijk kan weglopen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de zomermaanden. Zorg ervoor dat de potgrond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de plant in een laag water staat. Geef de plant elke paar weken wat vloeibare mest tijdens het groeiseizoen.

  Om stof te verwijderen van de bladeren kun je deze voorzichtig afnemen met een vochtige doek. Spoel de bladeren af en toe af onder lauwwarm water om ze schoon te houden. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, dit kan de plant beschadigen.

  De Guzmania 'Tempo' heeft behoefte aan helder, indirect licht. Plaats de plant op een plek waar het niet direct in de zon staat. Zo voorkom je verbranding van de bladeren.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en extreme temperatuurwisselingen. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 12 graden Celsius.

  Kamerplanten zoals Guzmania's hebben behoefte aan een hoge luchtvochtigheid. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien, een luchtbevochtiger te gebruiken of de plant op een schaal met water te zetten. Een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70% wordt aangeraden voor het welzijn van de plant.

  Kamerplanten zoals de Guzmania 'Tempo' gedijen het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde, bij voorkeur tussen 5,5 en 7. Een goed doorlatende grond is belangrijk voor een gezonde groei en bloei van de plant. Het regelmatig controleren en aanpassen van de zuurgraad van de bodem kan bijdragen aan het welzijn van de plant.

  Kamerplanten hebben om de paar weken bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof die speciaal is ontwikkeld voor kamerplanten. Vermijd overbemesting, dit kan leiden tot verbranding van de wortels.

 • Omschrijving

  Guzmania 'Tempo' is een prachtige en opvallende bromelia met helderrode bloemen en groen blad. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en kan tot ongeveer 50 cm hoog worden. Guzmania 'Tempo' gedijt goed in een warme en vochtige omgeving, zoals een badkamer of kas. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die af en toe wat water op de bladeren nodig heeft. Met zijn exotische uitstraling brengt Guzmania 'Tempo' een tropische sfeer in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.