Anthurium (Andreanum Grp) White Champion

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium (Andreanum Grp) White Champion is een prachtige kamerplant met opvallende witte bloemen. Deze plant heeft glanzende, donkergroene bladeren en bloeit gedurende lange periodes. De bloemen van de White Champion zijn groot en hebben een opvallende vorm. Deze Anthurium is een elegante en stijlvolle toevoeging aan elk interieur. De plant heeft regelmatig water nodig en gedijt goed bij kamertemperatuur en in een lichte ruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) White Champion is makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft weinig water nodig en gedijt goed bij normale kamertemperatuur en licht. Regelmatig stof afnemen van de bladeren houdt de plant gezond.

  Ja, de Anthurium planten hebben veel licht nodig om goed te gedijen. Ze doen het het beste in helder, indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Anthurium heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar let op dat de wortels niet in het water staan. In de winter kan de frequentie van water geven verminderd worden.

  De Anthurium houdt niet van direct zonlicht, maar gedijt goed bij helder, indirect licht. Te veel zon kan de bladeren verbranden. Plaats de plant op een plek waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18-22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan koude tocht of extreme temperatuurschommelingen. Het beste is om de plant op een warme en lichte plek in huis te plaatsen.

  Deze plant bloeit meestal in de lente en zomermaanden, van maart tot augustus. De bloei kan enkele maanden duren.

  Ja, Anthurium planten behoren tot de luchtzuiverende planten en kunnen helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Deze planten kunnen schadelijke stoffen absorberen en de lucht zuiveren. Het is dus een goede keuze voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, Anthuriums gedijen goed op een plek met een constante temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Temperaturen onder de 15 graden kunnen schadelijk zijn voor de plant. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en extreme temperatuurschommelingen te houden.

 • Het is belangrijk om dode bladeren en bloemen regelmatig te verwijderen door met een scherpe schaar dicht bij de stengel te knippen. Eventuele uitlopers kunnen ook weggeknipt worden om de plant compact te houden. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of de zomer, wanneer de plant actief groeit.

  De Anthurium White Champion heeft regelmatig water nodig, maar voorkom dat de grond constant vochtig is. Geef de plant pas water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat er geen water blijft staan in de pot, dit kan wortelrot veroorzaken.

  De Anthurium White Champion gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Vermijd potgrond die te compact is en zorg voor voldoende drainage in de pot om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig vervangen van de potgrond kan de gezondheid van de plant bevorderen.

  De Anthurium (Andreanum Grp) White Champion heeft een goed doorlatende en lichtzure bodem nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan voedingsstoffen en dat de pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5 ligt. Vermijd te natte grond, dit kan leiden tot wortelrot.

  De Anthurium houdt van een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Houd de grond licht vochtig en geef regelmatig water. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig te besproeien om de luchtvochtigheid hoog te houden.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof voorzichtig wegvegen met een zachte doek of spons. Je kunt ook af en toe de bladeren besproeien met lauw water om stof te verwijderen. Let op dat je geen chemicaliën gebruikt, dit kan de plant beschadigen.

  De Anthurium White Champion gedijt het beste op een lichte standplaats, vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei. Te weinig licht kan leiden tot minder bloemen en langzamer groei.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan plotselinge temperatuurschommelingen of tocht. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur constant blijft.

  De luchtvochtigheid moet hoog zijn, omdat de plant van oorsprong uit tropische gebieden komt. Regelmatig sproeien met water op de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid te verhogen. Plaats de plant niet in de buurt van een verwarming of airconditioning om uitdroging te voorkomen.

  De Anthurium (Andreanum Grp) White Champion plant heeft een voorkeur voor een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met speciale potgrond of meststoffen. Een goede bodem zuurgraad bevordert de opname van voedingsstoffen en het algemene welzijn van de plant.

  Gebruik tijdens het groeiseizoen een algemene kamerplantenvoeding voor een gezonde groei en bloei. Geef de plant elke 2-4 weken voeding volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Stop met bemesten tijdens de rustperiode in de winter.

 • Omschrijving

  De Anthurium (Andreanum Grp) White Champion is een prachtige kamerplant met opvallende witte bloemen. Deze plant heeft glanzende, donkergroene bladeren en bloeit gedurende lange periodes. De bloemen van de White Champion zijn groot en hebben een opvallende vorm. Deze Anthurium is een elegante en stijlvolle toevoeging aan elk interieur. De plant heeft regelmatig water nodig en gedijt goed bij kamertemperatuur en in een lichte ruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.