Impatiens (New Guinea Grp) Celebration Blush Pink

Impatiens (New Guinea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Impatiens Celebration Blush Pink is een prachtige bloeiende plant met weelderige, donkergroene bladeren en opvallende, lichtroze bloemen. Deze plant behoort tot de New Guinea Groep en gedijt goed in de schaduwrijke tuinen. De Celebration Blush Pink heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen. Deze plant is perfect voor het opfleuren van borders, bloembakken en hanging baskets. De Impatiens Celebration Blush Pink trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Impatiens (New Guinea Grp) Celebration Blush Pink is een groenblijvende tuinplant die het hele jaar door zijn bladeren behoudt.

  Deze plant is niet winterhard en wordt meestal als eenjarige plant gekweekt. Het is belangrijk om deze plant vorstvrij te houden tijdens de wintermaanden. In strenge winters kan de plant buiten afsterven.

  De Impatiens (New Guinea Grp) Celebration Blush Pink is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in vochtige en schaduwrijke omgevingen. Regelmatig water geven en wat bemesting in het groeiseizoen zal helpen om de plant gezond te houden.

  Voor deze plant is het aan te raden om ongeveer 20-30 cm ruimte te voorzien tussen elke plant. Op die manier hebben ze voldoende ruimte om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende zonlicht en water krijgt.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het is belangrijk om hem op een plek te zetten waar hij niet te veel direct zonlicht krijgt. In de schaduw zal hij goed gedijen en mooie bloemen produceren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme dagen. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten drenken. Controleer met je vinger of de bovenste laag van de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, de plant is bijenlokkend en trekt ook vlinders aan met zijn bloemen. Het is een aantrekkelijke keuze voor tuinen die bijen en vlinders willen aantrekken.

  Impatiens (New Guinea Grp) Celebration Blush Pink draagt niet bij aan de biodiversiteit omdat het een gecultiveerde tuinplant is met weinig tot geen ecologische waarde voor inheemse dieren. Het is een decoratieve plant die voornamelijk wordt gebruikt voor esthetische doeleinden in de tuin of in bloempotten. Voor een grotere biodiversiteit is het aan te raden om inheemse plantensoorten te gebruiken die voedsel en een leefomgeving bieden aan lokale dieren.

  Deze plant bloeit meestal van mei tot en met september en de bloei kan tot wel drie maanden duren. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege de lange bloeiperiode.

  De Impatiens (New Guinea Grp) Celebration Blush Pink doet het beter in de halfschaduw tot schaduw. Te felle zon kan de plant verbranden en verwelken. Zorg dus voor een plekje in de tuin waar de plant beschermd wordt tegen direct zonlicht.

  Nee, Impatiens (New Guinea Grp) Celebration Blush Pink is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is belangrijk om alleen planten te eten die specifiek gekweekt zijn voor menselijke consumptie.

  Ja, Impatiens (New Guinea Grp) Celebration Blush Pink heeft een beperkte geluidsdempende werking. Echter, het is geen primaire eigenschap van de plant. Andere planten kunnen effectiever zijn in het dempen van geluid.

 • Knip regelmatig uitgebloeide bloemen weg om de bloei te bevorderen. Verwijder ook dode of beschadigde bladeren. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm en de groei te stimuleren.

  De Tuinplanten hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd wateroverlast. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond.

  De Impatiens (New Guinea Grp) Celebration Blush Pink gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, maar let op dat de grond niet te nat wordt. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor bloeiende planten.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet drassig. Bescherm de plant tegen harde wind en zware regenval.

  Deze plant gedijt het beste op een plek met halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende beschutting heeft tegen felle middagzon. Een vochtige, goed doorlatende grond is ideaal voor deze plant.

  De plant heeft extra bescherming nodig tijdens de wintermaanden, zoals het bedekken met een dikke laag mulch of het verplaatsen naar een beschutte locatie. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan strenge vorst om schade te voorkomen. In het voorjaar kan de plant weer naar buiten worden verplaatst.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Gebruik regelmatig meststof voor bloeiende planten om de bloei te stimuleren. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  Tuinplanten zoals de Impatiens (New Guinea Grp) Celebration Blush Pink hebben regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Bemest de planten maandelijks met een evenwichtige meststof om gezonde groei en bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat de meststof voldoende stikstof, fosfor en kalium bevat voor optimale resultaten.

  Het is aan te raden om een laag mulch rondom de plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, compost of boomschors. Houd de mulch ongeveer 5-8 cm dik en zorg ervoor dat het niet tegen de stengels van de plant komt.

  De ideale zuurgraad voor de bodem van deze plant is neutraal tot licht zuur met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en indien nodig aanpassingen te doen om de groei en bloei van de plant te bevorderen. Planten in de Tuinplanten categorie hebben over het algemeen vergelijkbare voorkeuren wat betreft bodemzuurgraad.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals de "Impatiens (New Guinea Grp) Celebration Blush Pink", kunt u overwegen om natuurlijke vijanden van het ongedierte aan te trekken, zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen. Daarnaast kunt u regelmatig controleren op tekenen van ongedierte en handmatig verwijderen. Tot slot kunt u biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie gebruiken om ongedierte te bestrijden.

 • Omschrijving

  De Impatiens Celebration Blush Pink is een prachtige bloeiende plant met weelderige, donkergroene bladeren en opvallende, lichtroze bloemen. Deze plant behoort tot de New Guinea Groep en gedijt goed in de schaduwrijke tuinen. De Celebration Blush Pink heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen. Deze plant is perfect voor het opfleuren van borders, bloembakken en hanging baskets. De Impatiens Celebration Blush Pink trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.