Impatiens (New Guinea Grp) Celebration Light Lavender

Impatiens (New Guinea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Impatiens (New Guinea Grp) Celebration Light Lavender is een sierlijke plant met licht lavendelkleurige bloemen. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit overvloedig gedurende het groeiseizoen. De bloemen hebben een opvallende kleur en trekken vlinders en bijen aan. Deze Impatiens is ideaal voor het opfleuren van tuinen, borders en hangmanden. Celebration Light Lavender gedijt goed in de halfschaduw en houdt van regelmatig water geven.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een eenjarige plant die bij het begin van de winter afsterft en in het voorjaar opnieuw geplant moet worden. Deze plant heeft geen winterhardheid en is niet bestand tegen koude temperaturen.

  Deze plant is niet winterhard en moet binnenshuis worden beschermd tijdens koudere maanden. Het is aan te raden om deze plant in een pot te houden en naar binnen te verplaatsen wanneer de temperaturen onder de 10 graden Celsius zakken. Het is een vorstgevoelige plant die niet bestand is tegen koude temperaturen.

  Ja, de Impatiens (New Guinea Grp) Celebration Light Lavender is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zorg voor regelmatig water geven en een plekje in de halfschaduw tot schaduw. Bemest de plant af en toe voor een goede groei en bloei.

  Voor deze plant is ongeveer 20-25 cm ruimte per plant ideaal. Houd bij het planten ook rekening met de breedte van de plant, zodat deze voldoende ruimte heeft om te groeien en zich goed te ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende ruimte tussen de planten te laten voor een optimale groei.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw en heeft zelfs wat bescherming tegen direct zonlicht nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft en geef regelmatig water. Het is ideaal om deze plant in de schaduw te plaatsen voor een optimale groei.

  Tuinplanten zoals de Impatiens (New Guinea Grp) Celebration Light Lavender hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes in de zomer. Over het algemeen wordt geadviseerd om de plant wekelijks water te geven, maar dit kan variëren afhankelijk van de omstandigheden zoals de temperatuur en de grootte van de pot. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden maar niet te laten verdrinken.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectar en de opvallende bloemen die ze produceren. Het is een ideale toevoeging aan de tuin om deze nuttige insecten aan te trekken en te ondersteunen. Het zal helpen bij het bevorderen van biodiversiteit in uw tuin.

  Impatiens (New Guinea Grp) Celebration Light Lavender draagt bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivende insecten zoals bijen en vlinders. Daarnaast zorgen de bloemen voor extra kleur en variatie in de tuin, wat de biodiversiteit ten goede komt. Het is belangrijk om verschillende plantensoorten in de tuin te hebben voor een gezonde en evenwichtige biodiversiteit.

  Impatiens (New Guinea Grp) Celebration Light Lavender bloeit vanaf de late lente tot aan de herfst. De bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 6 maanden duren.

  Ja, Impatiens houdt er niet van om in de volle zon te staan, het gedijt beter in gedeeltelijke of volledige schaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende beschutting krijgt tegen direct zonlicht om verbranding te voorkomen.

  Nee, de Impatiens (New Guinea Grp) Celebration Light Lavender is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die giftig kan zijn bij consumptie. Het wordt daarom aanbevolen om deze plant niet in te nemen.

  Impatiens hebben geen specifieke geluidsdempende eigenschappen. Het zijn voornamelijk decoratieve planten die kleur toevoegen aan de tuin. Andere planten kunnen een betere geluidsdempende werking hebben.

 • Je kunt de plant snoeien om de vorm en grootte te controleren, maar het is niet noodzakelijk voor de bloei. Verwijder dode of zieke bladeren regelmatig voor een gezonde uitstraling. Snoei na de bloei om de groei te stimuleren voor het volgende seizoen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef de plant bij voorkeur 's ochtends water om schimmelziekten te voorkomen.

  Deze plant heeft een vochtige, goed doorlatende potgrond nodig met een lichtzure pH-waarde. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat de potgrond regelmatig vochtig wordt gehouden, maar niet te nat.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vochtigheid. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en voldoende voedingsstoffen bevat. Vermijd zware kleigrond en zorg voor regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats met halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Bescherm de plant tegen felle middagzon.

  In de winter is het belangrijk om deze plant te beschermen tegen vorst door deze naar binnen te verplaatsen of te bedekken met een dikke laag stro of mulch. Zorg ervoor dat de plant op een beschutte plek staat en niet blootgesteld wordt aan extreme kou. Het is ook mogelijk om de plant in een pot te kweken en deze naar binnen te verplaatsen tijdens de koudste maanden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg voor een goed doorlatende grond en geef eens in de twee weken plantenvoeding. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  Deze plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot groeiproblemen en minder bloei.

  Het is aan te raden om een laag mulch aan te brengen rondom de plant om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik bij voorkeur organisch mulch, zoals houtsnippers of compost. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dicht bij de stam van de plant komt om verstikking te voorkomen.

  Deze plant heeft een voorkeur voor neutrale tot licht zure bodemomstandigheden met een pH tussen 6,0 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Het behouden van de juiste zuurgraad zal bijdragen aan een gezonde groei en bloei van de plant.

  Impatiens zijn gevoelig voor bladluizen, spint en trips. Deze kunnen behandeld worden met insecticide of door de plant regelmatig te besproeien met water en zeep. Zorg voor een goede luchtcirculatie en vermijd overbemesting om ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  Impatiens (New Guinea Grp) Celebration Light Lavender is een sierlijke plant met licht lavendelkleurige bloemen. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit overvloedig gedurende het groeiseizoen. De bloemen hebben een opvallende kleur en trekken vlinders en bijen aan. Deze Impatiens is ideaal voor het opfleuren van tuinen, borders en hangmanden. Celebration Light Lavender gedijt goed in de halfschaduw en houdt van regelmatig water geven.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.