Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Ole Rose

Impatiens (Walleriana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Ole Rose is een compacte en kleurrijke plant met prachtige roze bloemen. Het is een populaire keuze voor hanging baskets, borders en bloembakken. Deze plant gedijt goed in de schaduw en bloeit de hele zomer lang. De bloemen trekken vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan de tuin. De Impatiens Fiesta Ole Rose is gemakkelijk te onderhouden en vereist weinig verzorging.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Ole Rose is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die in de winter zal afsterven. Het is daarom belangrijk om elk jaar opnieuw te planten.

  Deze plant is niet winterhard en kan niet buiten overleven tijdens de wintermaanden. Het is daarom aan te raden om de plant binnen te houden of te beschermen tegen vorst. Deze plant kan het beste bij temperaturen boven de 10 graden Celsius gehouden worden.

  Ja, de plant is gemakkelijk in onderhoud en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. De plant heeft regelmatig water nodig en bloeit het beste op een plek met halfschaduw. Het is belangrijk om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen voor een langdurige bloei.

  Impatiens hebben ongeveer 20-30 centimeter ruimte tussen elke plant nodig om te groeien en zich goed te ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende ruimte te voorzien zodat de planten niet te dicht op elkaar staan en voldoende licht en lucht krijgen. Het is aan te raden om de planten regelmatig te bemesten en water te geven voor een optimale groei.

  Ja, de Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Ole Rose groeit goed in de schaduw. Deze plant gedijt goed op plekken met weinig direct zonlicht en zal goed gedijen in schaduwrijke tuinen. Zorg er wel voor dat de grond vochtig blijft voor optimale groei.

  Deze plant dient regelmatig water te krijgen, ongeveer 2-3 keer per week, afhankelijk van het weer en de bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen de gietbeurten door. Geef liever af en toe wat meer water in plaats van elke dag een klein beetje.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze voor het bevorderen van de biodiversiteit in de tuin.

  Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Ole Rose draagt bij aan de biodiversiteit door vlinders en bijen aan te trekken met zijn bloemen. Het is een kleurrijke toevoeging aan de tuin en zorgt voor een gevarieerd ecosysteem. Het is belangrijk om verschillende plantensoorten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te bevorderen.

  De Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Ole Rose bloeit van mei tot september en de bloei duurt ongeveer 3 tot 4 maanden. Het zijn bloeiende planten die vooral in de zomermaanden prachtig in bloei staan.

  Ja, de Impatiens houdt van halfschaduw en kan niet goed tegen de volle zon. Planten in direct zonlicht kunnen verbranden en verwelken. Zorg voor voldoende schaduw om de plant gezond te houden.

  . Nee, de Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Ole Rose is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is bedoeld als decoratieve tuinplant en bevat geen eetbare delen. Het is belangrijk om geen planten te eten die niet specifiek zijn gekweekt voor consumptie.

  Ja, planten in het algemeen hebben een beperkt geluidsdempend effect doordat ze geluidsgolven absorberen. Echter, de mate van geluidsdemping is in de meeste gevallen minimaal en zal niet significant bijdragen aan het verminderen van omgevingsgeluid. Andere maatregelen, zoals het plaatsen van geluidsisolerende materialen, zijn effectiever voor geluidsdemping.

 • Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Ole Rose hoeft niet gesnoeid te worden. Het is een compacte plant die van nature een ronde vorm heeft en niet snel uit model raakt. Als de plant te groot wordt, kun je eventueel de uitgebloeide bloemen verwijderen om de bloei te bevorderen.

  Geef regelmatig water aan de plant wanneer de grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de plant niet uitdroogt, maar vermijd ook dat de grond te drassig wordt. Het is aan te raden om de plant 's ochtends water te geven om schimmelvorming te voorkomen.

  Voor Tuinplanten zoals deze is het belangrijk om gebruik te maken van hoogwaardige potgrond. Kies voor een potgrond die licht en luchtig is en een goede drainage heeft. Zo krijgt de plant voldoende ruimte en voedingsstoffen om gezond te groeien.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar vermijd wateroverlast. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten om een gezonde groei te bevorderen.

  Deze tuinplant gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een beschutte plek tegen harde wind en felle zon. De grond moet vochtig, goed doorlatend en humusrijk zijn.

  Voor tuinplanten zoals Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Ole Rose is het belangrijk om in de winter te beschermen tegen vorst door ze onder te brengen in een vorstvrije ruimte. Afdekken met mulch of bladeren kan ook helpen om de plant te beschermen tegen de kou. Zorg ervoor dat de plant tijdens de wintermaanden voldoende vocht krijgt om uitdroging te voorkomen.

  Voor een goede verzorging van deze plant is het belangrijk om hem regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg er ook voor dat hij op een plek staat met halfschaduw of schaduw en geef hem af en toe plantenvoeding voor bloeiende planten. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te bevorderen.

  Voor een goede groei en bloei is het belangrijk om de plant regelmatig bij te mesten tijdens het groeiseizoen. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot beperkte groei en minder bloemen.

  Mulchen van tuinplanten helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of bladeren om de planten te beschermen en te voeden. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de planten ligt om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met meststoffen of kalk. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot voedingsstoffentekorten en groeiproblemen bij de plant.

  Gebruik gewasbeschermingsmiddelen tegen trips en witte vlieg. Controleer regelmatig op spintmijten en behandelen indien nodig. Houd de planten schoon en verwijder dode bladeren om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Ole Rose is een compacte en kleurrijke plant met prachtige roze bloemen. Het is een populaire keuze voor hanging baskets, borders en bloembakken. Deze plant gedijt goed in de schaduw en bloeit de hele zomer lang. De bloemen trekken vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan de tuin. De Impatiens Fiesta Ole Rose is gemakkelijk te onderhouden en vereist weinig verzorging.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.