Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Sparkler Hot Pink

Impatiens (Walleriana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Sparkler Hot Pink is een kleurrijke en opvallende plant met felroze bloemen en groen blad. Het is een veelzijdige plant die zowel in de tuin als in potten en hanging baskets kan worden geplant. De plant bloeit overvloedig gedurende het hele groeiseizoen en trekt vlinders en andere bestuivers aan. Het vereist regelmatig water geven en gedijt goed in halfschaduw tot schaduwrijke plekken. Het is een populaire keuze voor het toevoegen van een vleugje vrolijkheid en kleur aan de tuin of het balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Sparkler Hot Pink is niet groenblijvend en zal in de winter zijn blad verliezen. Het is een eenjarige plant die in de lente opnieuw geplant moet worden.

  Deze plant is niet winterhard en kan beter binnenshuis worden gebracht tijdens koude temperaturen. Het is aanbevolen om de plant te beschermen tegen vorst om schade te voorkomen.

  Ja, Impatiens zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden. Ze hebben regelmatig water nodig en gedijen goed in halfschaduw of schaduwrijke plekken. Daarnaast zijn ze gevoelig voor vorst, dus in de winter is het aan te raden om ze binnen te zetten.

  Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Sparkler Hot Pink heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen de planten om ze tot hun volle potentieel te laten groeien. Het is ook belangrijk om de plant regelmatig te bemesten en water te geven.

  Ja, Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Sparkler Hot Pink groeit goed in de schaduw. Het is een perfecte plant voor schaduwrijke plekken in de tuin. Zorg er wel voor dat de grond goed vochtig blijft.

  De plant heeft regelmatig water nodig, ongeveer 2-3 keer per week. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Tijdens warme periodes kan het nodig zijn om vaker water te geven.

  Ja, de Impatiens planten worden vaak bezocht door vlinders en bijen vanwege hun heldere kleuren en nectarrijke bloemen. Deze eigenschap maakt ze aantrekkelijk voor bestuivers in de tuin en helpt bij het bevorderen van een gezonde biodiversiteit. Het is dus zeker een goede keuze als je vlinders en bijen wilt lokken in je tuin.

  Impatiens Walleriana (Fiesta Sparkler Hot Pink) trekt bestuivers aan zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. De plant heeft een grote hoeveelheid bloemen die nectar produceren, wat gunstig is voor de lokale ecosysteem. Het is een mooie aanvulling voor een biodiverse tuin.

  Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Sparkler Hot Pink bloeit van mei tot oktober en de bloei kan ongeveer 4 tot 5 maanden duren.

  De Impatiens Fiesta Sparkler Hot Pink kan niet goed tegen de volle zon. Het is beter om de plant op een plek te zetten waar het wat schaduw krijgt. Het is een tuinplant die liever wat beschutting heeft.

  Nee, de Impatiens plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om de bladeren of bloemen van deze plant te consumeren. Het is vooral bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Ja, als tuinplant heeft deze plant een beperkte geluidsdempende werking dankzij de bladeren en stengels die geluidsgolven absorberen. Echter, de effectiviteit als geluidsdemper is beperkt in vergelijking met speciale geluidswerende materialen.

 • Het snoeien van deze plant is meestal niet nodig, tenzij je dode of beschadigde bladeren en bloemen wilt verwijderen. Je kunt dit het beste doen met een scherpe schaar of snoeischaar. Zorg ervoor dat je regelmatig water geeft na het snoeien om de plant te helpen herstellen.

  Geef regelmatig water aan de plant, zodat de grond vochtig blijft maar niet drassig wordt. Zorg ervoor dat de plant niet uitdroogt door in droge periodes extra water te geven. Gebruik bij voorkeur lauw water en vermijd dat er water op de bladeren terechtkomt om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aan te raden om regelmatig meststoffen toe te voegen voor een gezonde groei.

  De plant heeft een voorkeur voor vochtige, goed doorlatende grond met een goede voedingswaarde. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur is, met een pH tussen 6 en 7. Voeg regelmatig compost of organische meststof toe om de bodemkwaliteit te behouden.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw of schaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht krijgt, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven. De plant kan zowel in de volle grond als in pot worden geplaatst.

  Het is belangrijk om Impatiens te beschermen tegen vorst in de winter door ze binnen te zetten of af te dekken met mulch. Zorg ervoor dat de planten niet te nat blijven tijdens koude periodes om wortelrot te voorkomen. Houd de planten op een beschutte plek uit de wind om schade door koude wind te verminderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te bevorderen. Bemest de plant om de paar weken voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals Impatiens hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen. Overmatige bemesting kan leiden tot een teveel aan groen blad en verminderde bloei.

  Mulchen rondom de plant met organisch materiaal zoals houtsnippers of compost helpt om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant komt om rotting te voorkomen. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  De plant heeft een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en indien nodig te verzuren met bijvoorbeeld tuinturf. Overmatige zure grond kan leiden tot een verminderde groei en bloei van de plant.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten kan je gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes, sluipwespen en roofmijten. Daarnaast kan je ook preventieve maatregelen nemen zoals regelmatig controleren op plagen en het verwijderen van aangetaste bladeren. Mocht dit niet voldoende helpen, dan kan je ook nog gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen.

 • Omschrijving

  De Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Sparkler Hot Pink is een kleurrijke en opvallende plant met felroze bloemen en groen blad. Het is een veelzijdige plant die zowel in de tuin als in potten en hanging baskets kan worden geplant. De plant bloeit overvloedig gedurende het hele groeiseizoen en trekt vlinders en andere bestuivers aan. Het vereist regelmatig water geven en gedijt goed in halfschaduw tot schaduwrijke plekken. Het is een populaire keuze voor het toevoegen van een vleugje vrolijkheid en kleur aan de tuin of het balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.