Impatiens (Walleriana Grp) Pixie Salmon Orange

Impatiens (Walleriana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Impatiens (Walleriana Grp) Pixie Salmon Orange is een compacte en kleurrijke plant met opvallende zalmoranje bloemen. Het is een ideale plant voor in de schaduwrijke tuin of als bodembedekker. De Pixie Salmon Orange heeft een lange bloeiperiode en trekt vlinders aan. Deze plant kan goed gedijen in vochtige grond en heeft regelmatig water nodig. Het is een populaire keuze voor borders, potten en hanging baskets.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Impatiens (Walleriana Grp) Pixie Salmon Orange is geen groenblijvende plant. Het is een eenjarige bloeiende plant die in de zomer bloemen produceert. Het zal afsterven bij de eerste vorst.

  De plant is niet winterhard en kan niet tegen vorst. Deze plant dient in de winter binnen gehouden te worden of behandeld te worden als eenjarige plant.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en op een plek te zetten waar hij voldoende licht krijgt. Het is ook aan te raden om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te bevorderen.

  Impatiens hebben ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Ze kunnen dicht op elkaar geplant worden voor een voller effect. Zorg er wel voor dat ze nog voldoende lucht en licht krijgen.

  Ja, Impatiens (Walleriana Grp) Pixie Salmon Orange groeit goed in de schaduw. Deze planten gedijen goed in gebieden met weinig direct zonlicht en kunnen zelfs bloeien in de schaduwrijke delen van de tuin. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de grond goed te bemesten voor optimale groei.

  De Impatiens heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, dus geef de plant ongeveer 2-3 keer per week water. Het is belangrijk om te voorkomen dat de grond uitdroogt.

  Ja, Impatiens (Walleriana Grp) Pixie Salmon Orange is vlinder- en bijenlokkend en zal deze insecten aantrekken in je tuin. Het is een waardevolle toevoeging voor het bevorderen van de biodiversiteit in je tuin.

  Tuinplanten zoals Impatiens Pixie Salmon Orange kunnen bijdragen aan biodiversiteit door het aantrekken van insecten en vogels. Het is belangrijk om verschillende soorten planten in de tuin te hebben om de diversiteit aan dieren te bevorderen. Door het bieden van voedsel en schuilplaatsen voor verschillende diersoorten, draagt de plant indirect bij aan de biodiversiteit.

  De Impatiens (Walleriana Grp) Pixie Salmon Orange bloeit vanaf het voorjaar tot aan het begin van de herfst. De bloeiperiode kan duren van april tot september.

  De plant Impatiens Walleriana Grp houdt niet van felle zon en doet het goed in de schaduwrijke gebieden. Het is belangrijk dat de plant voldoende beschutting krijgt tegen direct zonlicht. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Nee, de Impatiens Walleriana Grp (Pixie Salmon Orange) is niet eetbaar en is alleen bedoeld als decoratieve tuinplant. Het consumeren van de plant kan leiden tot maagproblemen of andere gezondheidsproblemen. Het wordt aanbevolen om de plant niet te eten.

  Ja, planten hebben een enigszins geluidsdempend effect doordat ze geluidsgolven kunnen absorberen. Echter is dit effect beperkt en niet zo sterk als bij specifieke geluidsisolerende materialen. Planten zijn voornamelijk decoratief en hebben vele andere voordelen in de tuin.

 • Je kan regelmatig dode bloemen en bladeren verwijderen om de plant gezond te houden. Snoei indien nodig lange takken om de vorm van de plant te behouden. Doe dit bij voorkeur in het voorjaar.

  Geef regelmatig water aan deze plant, zeker tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels verdrinken. Het is aan te raden om te controleren of de grond tussen gietbeurten door al droog begint te voelen.

  De plant heeft vochtige, goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat of te droog wordt. Het regelmatig bemesten van de plant zal de groei en bloei bevorderen.

  De bodemkwaliteit voor tuinplanten moet goed doorlatend en vochtig zijn met voldoende voedingsstoffen. Een lichtzure tot neutrale pH-waarde wordt aanbevolen voor een optimale groei. Het regelmatig bemesten en mulchen van de bodem zal bijdragen aan een gezonde groei van de plant.

  Deze plant gedijt het beste in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond vochtig en goed doorlatend is. Bescherm de plant tegen felle middagzon.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door een laag mulch aan te brengen. Daarnaast kan een beschermende doek of vliesdoek worden gebruikt om de plant te beschermen tegen koude temperaturen. Het is aan te raden om de plant op een beschutte plek te zetten waar hij niet wordt blootgesteld aan harde wind.

  Houd de plant op een vochtige, goed gedraineerde plek met halfschaduw. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, vanaf het voorjaar tot aan het najaar. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Volg altijd de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.

  Mulchen van deze plant is ideaal om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors, stro of bladeren als mulch. Breng een laag van ongeveer 5 cm aan rond de plant, maar laat de stengels vrij.

  De ideale pH-waarde van de bodem voor tuinplanten zoals Impatiens is neutraal tot licht zuur, met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aanpassingen te maken met behulp van kalk of zwavel. Een juiste pH-waarde zorgt voor een goede opname van voedingsstoffen en bevordert de groei en bloei van de plant.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren op mogelijke plagen zoals bladluizen, spint en trips. Indien er plagen worden waargenomen, kunnen deze worden bestreden met behulp van biologische bestrijdingsmiddelen of door de plant af te spoelen met water en milde zeep. Het is tevens aan te raden om de plant gezond te houden door hem regelmatig te bemesten en voldoende water te geven.

 • Omschrijving

  De Impatiens (Walleriana Grp) Pixie Salmon Orange is een compacte en kleurrijke plant met opvallende zalmoranje bloemen. Het is een ideale plant voor in de schaduwrijke tuin of als bodembedekker. De Pixie Salmon Orange heeft een lange bloeiperiode en trekt vlinders aan. Deze plant kan goed gedijen in vochtige grond en heeft regelmatig water nodig. Het is een populaire keuze voor borders, potten en hanging baskets.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.