Lilium (Oriental Grp) 'Little Rainbow'

Lilium (Oriental Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Lilium (Oriental Grp) 'Little Rainbow' is een prachtige lelie met grote, klokvormige bloemen in verschillende tinten roze, geel en oranje. Deze lelie kan tot wel 90 cm hoog worden en bloeit in de zomermaanden. 'Little Rainbow' verspreidt een heerlijke zoete geur en trekt vlinders en bijen aan. Deze lelie is perfect voor in borders of potten op het terras en staat graag op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in goed doorlatende grond. Het is een opvallende en kleurrijke toevoeging aan de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Lilium 'Little Rainbow' is vrij makkelijk in onderhoud. Zolang je hem voldoende water en licht geeft, zal hij goed gedijen. Het is belangrijk om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  Ja, Lilium planten hebben veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats ze op een plek met veel indirect zonlicht voor optimale groei. Zorg ervoor dat ze minimaal 6 uur per dag licht krijgen.

  De "Lilium (Oriental Grp) 'Little Rainbow'" heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat om wortelrot te voorkomen.

  Lilium (Oriental Grp) 'Little Rainbow' houdt niet van felle zon en staat het liefst op een halfschaduwrijke plek in huis. Te veel direct zonlicht kan de bladeren verbranden en de bloemen uitdrogen. Het is daarom belangrijk om de plant op een geschikte plek te zetten waar hij voldoende licht krijgt zonder blootgesteld te worden aan te veel zonlicht.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude temperaturen te houden voor optimale groei.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden juli en augustus en de bloei kan tot wel 2 weken duren.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het heeft de capaciteit om schadelijke stoffen zoals formaldehyde en benzeen uit de lucht te filteren. Het is daarom een goede keuze voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Deze temperatuur is ideaal voor de groei en bloei van de plant en zorgt ervoor dat hij gezond blijft. Plaats de plant daarom op een warme en lichte plek in huis.

 • Het is niet nodig om de bloemstelen van de lelies te snoeien, omdat ze van nature zullen verwelken. Verwijder wel de uitgebloeide bloemen om de energie van de plant te behouden. Snijd de bladeren alleen af nadat ze volledig zijn afgestorven.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode en bloeiperiode. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar voorkom dat de wortels in drassige grond staan. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen.

  Voor de optimale groei en bloei van deze kamerplant is het belangrijk om gebruik te maken van goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Kies een potgrond die speciaal is samengesteld voor kamerplanten om de beste resultaten te behalen.

  Een goede bodemkwaliteit is belangrijk voor Kamerplanten zoals de Lilium (Oriental Grp) 'Little Rainbow'. De bodem moet goed doorlatend zijn en rijk aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt en gebruik indien nodig meststoffen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de bloeiperiode. Geef hem voldoende zonlicht en voed hem af en toe met plantenvoeding voor bloeiende planten. Verwijder dode bloemen en bladeren regelmatig om de plant gezond te houden.

  Om stof te verwijderen van de bladeren van deze plant, kun je een zachte doek gebruiken en voorzichtig afvegen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat dit de bladeren kan beschadigen. Het regelmatig afstoffen van de bladeren helpt de plant gezond te houden.

  Zet de plant op een plek waar hij indirect zonlicht krijgt. Vermijd direct zonlicht, dit kan de bladeren verbranden. Een heldere plek met wat schaduw is ideaal voor deze plant.

  De ideale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of direct zonlicht, omdat dit schade kan veroorzaken aan de bladeren en bloemen. Het is belangrijk om de plant op een beschutte en warme plek in de kamer te plaatsen.

  De ideale luchtvochtigheid voor deze plant is gemiddeld tot hoog. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag is door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Dit draagt bij aan een gezonde groei en bloei van de plant.

  Deze plant staat het liefst in een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6 en 7. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem niet te zuur is, omdat dit de groei van de plant kan belemmeren. Bijvoorbeeld, door het toevoegen van kalk kan de zuurgraad van de bodem worden verhoogd voor een optimale groei van de plant.

  De Kamerplant Lilium heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en bloemen te produceren. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende kamerplanten om de juiste voedingsstoffen te leveren. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en timing van de bemesting.

 • Omschrijving

  De Lilium (Oriental Grp) 'Little Rainbow' is een prachtige lelie met grote, klokvormige bloemen in verschillende tinten roze, geel en oranje. Deze lelie kan tot wel 90 cm hoog worden en bloeit in de zomermaanden. 'Little Rainbow' verspreidt een heerlijke zoete geur en trekt vlinders en bijen aan. Deze lelie is perfect voor in borders of potten op het terras en staat graag op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in goed doorlatende grond. Het is een opvallende en kleurrijke toevoeging aan de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.