Viola (Wittrockiana Grp) 'Karma Red Blotch'

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Wittrockiana Grp) 'Karma Red Blotch' is een vrolijke bloem met dieprode bloemblaadjes en een donkergekleurde vlek in het midden. Deze compacte plant bloeit rijkelijk en brengt een warme, kleurrijke uitstraling in de tuin of op het balkon. De bloemen hebben een opvallend contrast tussen het rood en de donkere vlek, wat zorgt voor een levendig effect. 'Karma Red Blotch' trekt vlinders en bijen aan en kan zowel in hanging baskets als in borders geplant worden. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die geniet van een zonnige standplaats en regelmatig water geven.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Viola (Wittrockiana Grp) 'Karma Red Blotch' is geen groenblijvende plant. Het is een bloeiende tuinplant die meestal als eenjarige wordt gekweekt. Het geeft voorkeur aan een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats.

  De Viola 'Karma Red Blotch' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst. De plant kan dus overleven in de Nederlandse winter.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Karma Red Blotch' is over het algemeen makkelijk te onderhouden. Zorg voor voldoende water en licht, en verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te bevorderen. Deze plant bloeit langdurig en is een mooie aanvulling in de tuin.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Karma Red Blotch' heeft ongeveer 15-20 centimeter ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht, lucht en water krijgt om gezond te blijven. Geef de plant ook voldoende ruimte om zich uit te spreiden en te bloeien.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Karma Red Blotch' groeit het best in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei beperkt zijn en de bloei minder uitbundig. Kies daarom een plek uit waar de plant voldoende zonlicht krijgt voor een optimale groei.

  De Viola 'Karma Red Blotch' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. In drogere periodes kan het nodig zijn om vaker water te geven.

  Ja, de plant Viola trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar in de bloemen. Het is een populaire keuze in tuinen vanwege de aantrekkelijke bloemen en het vermogen om bestuivers aan te trekken. De plant draagt bij aan een gezonde biodiversiteit in de tuin.

  Ja, de Viola plant is goed voor biodiversiteit omdat hij bijen en andere bestuivers aantrekt met zijn bloemen. Daarnaast kan de plant dienen als voedselbron voor bepaalde insecten en vogels. Het toevoegen van deze plant aan je tuin kan de diversiteit aan dieren in de omgeving vergroten.

  De plant bloeit meestal vanaf het vroege voorjaar tot aan het begin van de zomer. De bloeiperiode kan variëren, maar gemiddeld bloeit deze plant ongeveer 2 tot 3 maanden lang. Na deze periode kunnen er nog sporadisch bloemen verschijnen.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Karma Red Blotch' kan goed tegen de volle zon en zal het goed doen op een zonnige locatie. Het is echter ook belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme periodes. Deze plant zal goed gedijen in de tuin en zal mooie bloemen produceren.

  Nee, de bloemen van deze plant zijn niet eetbaar en kunnen giftig zijn als ze worden ingenomen. Het wordt daarom aangeraden om de plant niet voor consumptie te gebruiken. Het is beter om deze plant enkel als decoratie in de tuin te houden.

  Ja, planten in het algemeen hebben een beperkt geluidsdempend effect, maar dit is meestal niet significant. Het plaatsen van meerdere planten kan echter helpen om geluiden te absorberen en te verzachten in een buitenomgeving. Planten met grote, dichte bladeren of met een hoge groeisnelheid kunnen meer geluidsdempend zijn dan andere soorten.

 • Je kunt deze plant na de bloei terugsnoeien om de vorm te behouden en nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode bladeren en bloemen regelmatig om de plant gezond te houden. Gebruik scherpe snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig die rijk is aan organisch materiaal. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de potgrond vochtig genoeg is, maar niet te nat. Het is aan te raden om in het voorjaar de potgrond te vervangen of bij te vullen met nieuwe potgrond.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar niet te nat. Voeg regelmatig humus toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Karma Red Blotch' gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende en vochtige grond. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Het is aan te raden om Viola (Wittrockiana Grp) 'Karma Red Blotch' in de winter te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld mulch of bladeren rond de plant te leggen. Ook kan een beschermende doek of plastic folie worden gebruikt om de plant te beschermen tegen extreme kou. Zorg er daarnaast voor dat de plant tijdens de wintermaanden niet te nat staat om wortelrot te voorkomen.

  Karma Red Blotch heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor goed doorlatende grond en verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen. Bemest de plant in het voorjaar met organische meststoffen voor een gezonde groei.

  Deze plant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een algemene meststof met een evenwichtige NPK-verhouding. Bemest de plant volgens de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Het is aan te raden om de plant te mulchen met organisch materiaal om de bodem vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch kan ook helpen bij het behouden van een gelijkmatige bodemtemperatuur en het beschermen van de wortels tegen vorst. Let op dat de mulchlaag niet te dicht bij de stengels van de plant wordt aangebracht om schimmel- en rotproblemen te voorkomen.

  Tuinviolen geven de voorkeur aan een neutrale tot lichtzure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem af en toe te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Een goede balans in de pH-waarde zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte zoals bladluizen en trips te bestrijden, kunt u natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes aantrekken of gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte en het direct verwijderen van aangetaste bladeren kan ook helpen bij het voorkomen van plagen. Zorg voor een gezonde groeiomgeving door regelmatig te bemesten en voldoende water te geven, zodat de plant sterk en weerbaar blijft tegen ongedierte.

 • Omschrijving

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Karma Red Blotch' is een vrolijke bloem met dieprode bloemblaadjes en een donkergekleurde vlek in het midden. Deze compacte plant bloeit rijkelijk en brengt een warme, kleurrijke uitstraling in de tuin of op het balkon. De bloemen hebben een opvallend contrast tussen het rood en de donkere vlek, wat zorgt voor een levendig effect. 'Karma Red Blotch' trekt vlinders en bijen aan en kan zowel in hanging baskets als in borders geplant worden. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die geniet van een zonnige standplaats en regelmatig water geven.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.