xPachyveria scheideckeri

Overig succulent

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

xPachyveria scheideckeri is een sierlijke vetplant die behoort tot de Crassulaceae familie. De plant heeft dikke, vlezige bladeren die grijsblauw van kleur zijn en een roze tint langs de randen hebben. xPachyveria scheideckeri vormt compacte rozetten en kan kleine, witte bloemen produceren in de zomer. Deze plant houdt van veel zonlicht en heeft een goed doorlatende grond nodig om goed te gedijen. xPachyveria scheideckeri is een populaire keuze voor rotstuinen, bloempotten en succulentenarrangementen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is redelijk makkelijk in onderhoud en vereist minimale verzorging. Hij heeft een voorkeur voor veel zonlicht en goed doorlatende grond. Regelmatig water geven is voldoende voor deze plant.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem bij voorkeur op een plek met veel indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag licht krijgt.

  De xPachyveria scheideckeri heeft ongeveer eens per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten in opdroogt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De plant houdt van veel licht, maar felle zon kan schadelijk zijn. Het beste is om de plant in een lichte ruimte te plaatsen met indirect zonlicht. Te veel direct zonlicht kan leiden tot verbranding van de bladeren.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant van voldoende zonlicht te voorzien om zijn groei te bevorderen. Zorg er wel voor dat de plant niet verbrandt door direct zonlicht.

  De plant bloeit meestal in de maanden juni en juli en de bloei kan enkele weken duren.

  Ja, Kamerplanten zijn over het algemeen luchtzuiverend. Ze helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen zoals formaldehyde en benzeen te filteren en om te zetten in zuurstof. Het regelmatig verzorgen en schoonhouden van de plant helpt bij het behouden van deze luchtzuiverende eigenschappen.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor ideale groeiomstandigheden en houdt de plant gezond. Het is belangrijk om de plant uit de directe tocht en fel zonlicht te houden.

 • Het is niet nodig om xPachyveria scheideckeri te snoeien, tenzij er dode of beschadigde bladeren zijn die verwijderd moeten worden. Het beste moment om te snoeien is in het voorjaar, wanneer de plant actief groeit. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om beschadiging aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant matig water en laat de potgrond tussen gietbeurten lichtjes opdrogen. Zorg ervoor dat de plant geen vochtige wortels heeft om wortelrot te voorkomen. In de winter heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  Kamerplanten hebben behoefte aan potgrond die licht en luchtig is, met voldoende voedingsstoffen voor een gezonde groei. Het is belangrijk dat de potgrond goed waterdoorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig vervangen van de potgrond kan de gezondheid en groei van de plant bevorderen.

  xPachyveria scheideckeri gedijt goed in goed doorlatende en voedingsrijke potgrond. Zorg ervoor dat de bodem niet te vochtig is, anders kan wortelrot optreden. Het verdient de voorkeur om regelmatig de bodemkwaliteit te controleren en indien nodig de potgrond te vervangen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed bij voldoende licht en matig water geven. Zorg ervoor dat de wortels niet te lang nat blijven. Geef de plant af en toe voeding in het groeiseizoen.

  Je kunt de bladeren van deze plant afstoffen met een zachte borstel of vochtige doek. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen. Regelmatig schoonmaken helpt om de plant gezond te houden.

  De xPachyveria scheideckeri heeft veel licht nodig en kan direct zonlicht verdragen. Plaats de plant bij voorkeur op een plek met veel helder indirect licht, zoals een vensterbank op het zuiden. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle delen gelijkmatig belicht worden.

  De ideale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotse temperatuurwisselingen. Zorg ervoor dat de plant op een plek staat waar de temperatuur stabiel blijft.

  Kamerplanten gedijen goed in een gemiddelde luchtvochtigheid van ongeveer 60%. Een te hoge luchtvochtigheid kan leiden tot schimmelgroei, terwijl een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitgedroogde bladeren. Het is dus belangrijk om de luchtvochtigheid rondom de plant optimaal te houden.

  Deze plant gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0 is ideaal voor een gezonde groei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen.

  Kamerplanten hebben regelmatige bemesting nodig om gezond te blijven en goed te kunnen groeien. Gebruik een speciale meststof voor kamerplanten en volg de aanwijzingen op de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant, dus bemest met mate.

 • Omschrijving

  xPachyveria scheideckeri is een sierlijke vetplant die behoort tot de Crassulaceae familie. De plant heeft dikke, vlezige bladeren die grijsblauw van kleur zijn en een roze tint langs de randen hebben. xPachyveria scheideckeri vormt compacte rozetten en kan kleine, witte bloemen produceren in de zomer. Deze plant houdt van veel zonlicht en heeft een goed doorlatende grond nodig om goed te gedijen. xPachyveria scheideckeri is een populaire keuze voor rotstuinen, bloempotten en succulentenarrangementen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.