Euphorbia pulcherrima Pink Elf

Euphorbia pulcherrima

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Euphorbia pulcherrima Pink Elf is een opvallende kerstster met roze bloemen en groene bladeren. De plant heeft een compacte groeiwijze en blijft klein van formaat, waardoor het geschikt is voor kleinere ruimtes. De Pink Elf is een decoratieve plant die zorgt voor een vrolijke en kleurrijke uitstraling tijdens de feestdagen. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een lichte en warme omgeving. Met regelmatig water geven en wat plantenvoeding kan de Euphorbia pulcherrima Pink Elf langdurig bloeien en genieten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is vrij gemakkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende licht, water en een normale kamertemperatuur en hij zal goed gedijen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en hem af en toe te bemesten.

  Ja, de Euphorbia pulcherrima Pink Elf heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant daarom op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de bovenste laag van de grond opdroogt tussen de gietbeurten. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt van helder, indirect licht en kan verbranden in direct zonlicht. Het is daarom beter om de plant niet in de felle zon te plaatsen. Geef de plant liever een lichte standplaats met wat schaduw.

  Ja, deze plant houdt van warmte. Het gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Plaats de plant daarom op een warme en lichte plek in huis.

  Euphorbia pulcherrima Pink Elf bloeit meestal van november tot januari en de bloeiperiode kan tot wel 8 weken duren. Het is een populaire plant tijdens de wintermaanden vanwege de kleurrijke bloemen.

  Ja, alle planten zijn in zekere mate luchtzuiverend, waaronder deze plant. Planten absorberen koolstofdioxide en produceren zuurstof tijdens fotosynthese, wat de luchtkwaliteit verbetert. Het is echter beter om specifieke luchtzuiverende planten te kiezen als dat je hoofddoel is.

  Ja, de plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Dit is de ideale temperatuur voor de groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te lage of te hoge temperaturen.

 • Het is niet nodig om regelmatig te snoeien, maar je kunt dode of beschadigde bladeren verwijderen om de plant er gezond uit te laten zien. Snoei alleen als dat nodig is om de vorm te behouden of om de grootte van de plant te beheersen. Zorg ervoor dat je scherpe snoeischaar gebruikt om schade aan de plant te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen tussen de gietbeurten door. Gebruik bij voorkeur lauw water.

  De Euphorbia pulcherrima Pink Elf heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk om regelmatig de potgrond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Het gebruik van speciale cactus- of vetplantenpotgrond kan ook geschikt zijn voor deze plant.

  De bodem voor deze plant moet goed doorlatend zijn en mag niet te nat worden. Een lichtzure tot neutrale bodem is ideaal voor een goede groei en bloei. Zorg voor voldoende voedingsstoffen in de grond om de plant gezond te houden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Houd de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant om de paar weken wat plantenvoeding tijdens het groeiseizoen.

  De plant kan regelmatig stofvrij worden gemaakt door de bladeren zachtjes af te vegen met een vochtige doek. Let op dat er geen water op de bladeren blijft zitten, dit kan vlekken veroorzaken. Het is ook belangrijk om dode bladeren regelmatig te verwijderen om de plant gezond te houden.

  De Euphorbia pulcherrima Pink Elf heeft behoefte aan helder, indirect licht. Zet de plant op een plek waar hij minstens 6 uur per dag zonlicht ontvangt. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of extreme hitte. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur constant is.

  De luchtvochtigheid voor de plant moet gemiddeld tot hoog zijn om optimale groeiomstandigheden te bieden. Het is aan te raden om de plant regelmatig te besproeien met water om de luchtvochtigheid te verhogen. Een luchtbevochtiger kan ook worden gebruikt om de omgeving van de plant vochtiger te maken.

  Kamerplanten zoals Euphorbia pulcherrima Pink Elf gedijen het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor deze plantensoort. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om de gezondheid van de plant te behouden.

  De plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten. Vermijd overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Euphorbia pulcherrima Pink Elf is een opvallende kerstster met roze bloemen en groene bladeren. De plant heeft een compacte groeiwijze en blijft klein van formaat, waardoor het geschikt is voor kleinere ruimtes. De Pink Elf is een decoratieve plant die zorgt voor een vrolijke en kleurrijke uitstraling tijdens de feestdagen. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een lichte en warme omgeving. Met regelmatig water geven en wat plantenvoeding kan de Euphorbia pulcherrima Pink Elf langdurig bloeien en genieten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.