Osteospermum Tradewinds Purple

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Osteospermum Tradewinds Purple is een prachtige tuinplant met schitterende paarse bloemen en een zilvergrijze bladkleur. Deze plant bloeit rijkelijk van het voorjaar tot aan de herfst, waardoor de tuin lange tijd kleurrijk blijft. De bloemen trekken vlinders en bijen aan, wat zorgt voor een levendige tuin. Osteospermum Tradewinds Purple gedijt goed in de volle zon en kan zowel in borders als in potten worden geplant. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren tijdens de winter. Het is een bloeiende plant die goed gedijt in de tuin en bloeit van de lente tot de herfst.

  Osteospermum Tradewinds Purple is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Deze plant behoort tot de categorie tuinplanten.

  De Osteospermum Tradewinds Purple is een gemakkelijk te onderhouden tuinplant. Het vereist regelmatig water geven en voldoende zonlicht. Het snoeien van de plant kan helpen om de groei te bevorderen.

  De plant heeft voldoende ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen, met minimaal 30 cm tussen elke plant om te voorkomen dat ze elkaar gaan verstikken. Het is aan te raden om ze in goed gedraineerde grond te planten en regelmatig te bemesten voor optimale groei. Let op dat ze genoeg zonlicht krijgen en bescherm ze tegen sterke wind.

  Tuinplanten zoals de "Osteospermum Tradewinds Purple" groeien het beste in de volle zon of in halfschaduw. In de schaduw zullen ze minder bloeien en kunnen ze zich minder goed ontwikkelen. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei en bloei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Over het algemeen is één tot twee keer per week water geven voldoende.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de heldere bloemkleur en zoete geur die deze insecten aantrekt. Dit zorgt voor bestuiving en bevordert de biodiversiteit in de tuin. Het is een mooie toevoeging aan een tuin vol leven.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit, omdat het bijen en vlinders aantrekt door de nectarrijke bloemen. Het zorgt voor variatie in de tuin en draagt bij aan een gezonde ecosysteem.

  Deze plant bloeit van mei tot september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 4 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft behoefte aan veel licht om goed te gedijen. Het is belangrijk om hem op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei en bloei. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen de zon.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en niet bedoeld om geconsumeerd te worden. Het kan schadelijk zijn om deze plant te eten.

  Ja, de Osteospermum Tradewinds Purple is niet geluidsdempend. Deze plant heeft geen speciale eigenschappen die geluid absorberen of dempen. Het is vooral een decoratieve plant voor in de tuin.

 • Het is niet nodig om de plant te snoeien, tenzij je dode of beschadigde bladeren wilt verwijderen. Je kunt dit het beste doen in het vroege voorjaar voordat de nieuwe groei begint. Verwijder ook regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Vermijd echter dat de wortels in natte grond staan, dit kan leiden tot wortelrot.

  De Tuinplanten hebben voorkeur voor goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond geen water vasthoudt om wortelrot te voorkomen. Een potgrondmix voor bloeiende planten is ideaal voor optimale groei en bloei.

  Een goed doorlatende en vruchtbare bodem is ideaal voor deze plant. Zorg voor een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Vermijd te zure of te zware grond.

  De Tuinplanten heeft een zonnige standplaats nodig, maar kan ook gedeeltelijk schaduw verdragen. Zorg voor een goed gedraineerde bodem en vermijd wateroverlast. De plant gedijt goed in een beschutte positie tegen de wind.

  Tuinplanten zoals deze plant hebben over het algemeen geen speciale winterbescherming nodig, tenzij het extreem koud wordt. In dat geval kan het helpen om de plant af te dekken met wat stro of bladeren. Zorg er ook voor dat de plant goed gedraineerde grond heeft en niet te vochtig staat tijdens de wintermaanden.

  De plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Water regelmatig, maar vermijd dat de wortels te nat staan. Snoei uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een universele meststof die geschikt is voor tuinplanten en volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering. Bemest in het voorjaar en gedurende het groeiseizoen om de plant optimaal te laten groeien en bloeien.

  Mulchen rondom de plant zal helpen om vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Gebruik organische mulch zoals compost of boomschors voor de beste resultaten. Breng de mulch aan tot een diepte van ongeveer 5 cm, maar zorg ervoor dat het niet direct tegen de stelen van de plant ligt om verstikking te voorkomen.

  De Tuinplanten zoals Osteospermum Tradewinds Purple groeien het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Deze planten gedijen goed in grond met een pH tussen 6,5 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten, is het belangrijk om regelmatig de planten te inspecteren op tekenen van insecten of plaagdieren. Indien nodig kunnen biologische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt of kunnen planten worden beschermd met natuurlijke afweermiddelen. Het is ook aan te raden om de planten gezond te houden door ze op de juiste manier te verzorgen en voldoende water en voeding te geven.

 • Omschrijving

  De Osteospermum Tradewinds Purple is een prachtige tuinplant met schitterende paarse bloemen en een zilvergrijze bladkleur. Deze plant bloeit rijkelijk van het voorjaar tot aan de herfst, waardoor de tuin lange tijd kleurrijk blijft. De bloemen trekken vlinders en bijen aan, wat zorgt voor een levendige tuin. Osteospermum Tradewinds Purple gedijt goed in de volle zon en kan zowel in borders als in potten worden geplant. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.