Osteospermum Tradewinds White with Blue Eye

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Osteospermum Tradewinds White with Blue Eye er en kompakt og busket plante med klare hvide kronblade og et markant blåt øje i midten. Denne plante blomstrer fra foråret til efteråret og tiltrækker sommerfugle og bier. Den har en fremragende modstand mod tørke og trives godt i solrig og veldrænet jord. Planten er ideel til bede, stenbede og containere og tilføjer et strejf af friskhed og farve til enhver have. Regelmæssig fjernelse af visne blomster fremmer en længere blomstringsperiode.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Planten er ikke stedsegrøn og mister sine blade om efteråret og vinteren. Det er en årlig bedplante, der skal plantes igen hvert år. Denne plante er ikke vinterhårdfør og bør bedst beskyttes i ekstremt kolde temperaturer.

  Denne plante er vinterhårdfør ned til cirka -5 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten mod hård frost om vinteren. Sørg for et beskyttet sted eller dæk planten med f.eks. bobleplast.

  Denne plante er generelt let at vedligeholde og kræver ikke meget særlig pleje. Sørg for tilstrækkeligt sollys og regelmæssig vanding er nok til at holde planten sund. Det er vigtigt at fjerne visne blomster regelmæssigt for at forlænge blomstringsperioden.

  Denne plante har brug for tilstrækkelig plads til at kunne udvikle sig fuldt ud og vokse. Giv planten tilstrækkelig plads til at trække vejret og sprede sig. Sørg for et passende sted, hvor planten har tilstrækkelig plads til at vokse.

  Haveplanter, herunder "Osteospermum Tradewinds White with Blue Eye", trives bedst i fuld sol eller delvis skygge. De vil ikke trives godt i fuld skygge. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med sollys for en sund vækst.

  Denne plante har brug for vand i gennemsnit 1 til 2 gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene og jorden, den vokser i. Sørg for, at jorden ikke udtørrer, men undgå også, at rødderne er for længe våde. Det er vigtigt at lade jorden tørre godt mellem vandingerne.

  Ja, denne plante er et glimrende valg for sommerfugle og bier på grund af nektaren, som blomsterne producerer. Farverne og duftene fra blomsterne tiltrækker disse insekter og hjælper med bestøvningen af andre planter i haven. Det er et smukt tilføjelse til enhver have, der ønsker at bidrage til bevarelsen af disse vigtige bestøvere.

  Osteospermum Tradewinds White with Blue Eye bidrager til biodiversiteten ved at tiltrække bier og sommerfugle med sine nektarrige blomster. Det giver mad og skjulesteder til forskellige insekter i haven. Det er en berigelse for biodiversiteten i haven takket være mangfoldigheden af blomster og insekter, det tiltrækker.

  Denne plante blomstrer normalt fra maj til september, og blomstringen kan vare op til 8 uger.

  Ja, denne plante tåler godt fuld sol og trives bedst på en solrig placering. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. På den måde forbliver planten sund og blomstrer frodigt.

  Nej, havplanter som "Osteospermum Tradewinds White with Blue Eye" er generelt ikke spiselige. Det anbefales ikke at indtage disse planter, da de potentielt kan indeholde giftstoffer, som kan være skadelige for helbredet. Det er bedst kun at bruge disse planter til dekorative formål.

  Ja, som haveplante har denne art egenskaben til at absorbere lyd og derved dæmpe lyden i omgivelserne. Dette kan medføre, at støjniveauet i haven bliver lavere og skaber en rolig og afslappet stemning.

 • Denne plante skal beskæres regelmæssigt for at bevare en kompakt form og stimulere blomstringen. Fjern visne blomster og lange skud for at fremme væksten. Beskær planten om foråret til cirka halvdelen af dens størrelse for at fremme væksten.

  Planten har brug for regelmæssig vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden ikke udtørrer, men undgå også, at rødderne står for længe i vand. Giv gerne vand ved plantens base i stedet for oven på blomsterne.

  Denne plante trives godt i veldrænet pottemuld, ideelt beriget med kompost for at forbedre dræningen. Sørg for, at potten har tilstrækkelige drænhuller for at undgå vandstagnation. Regelmæssig kontrol af jordfugtigheden er afgørende for en sund vækst af planten.

  Denne plante trives bedst i veldrænet og let surt til neutralt jord. Sørg for, at jorden har tilstrækkelige næringsstoffer og undgå vandoverløb. Det er vigtigt at kontrollere jorden regelmæssigt og tilføre gødning, hvis nødvendigt.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering. Sørg for, at jorden er veldrænet og forbliver tilstrækkeligt fugtig. Beskyt planten mod kraftig vind og frost.

  Haveplanter som disse kan være følsomme over for frostskader, så det anbefales at beskytte dem om vinteren ved hjælp af muld eller en beskyttelsesovertræk. Sørg også for, at jorden er godt drænet for at forhindre rodgæng. Det er vigtigt at kontrollere planten regelmæssigt i løbet af vinterperioden for eventuelle skader eller sygdomme.

  Denne plante kræver regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for en veldrænet jord og undgå vandoverflod. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen.

  Havekimplanter har ikke specifikke krav til gødskning. Det anbefales at bruge en generel gødning til blomstrende planter i vækstsæsonen. Overgødskning kan føre til rodforbrænding, så det er vigtigt at følge instruktionerne på emballagen.

  Mulch hjælper med at holde på fugtigheden og undertrykke ukrudtsvækst omkring denne haveplante. Brug en organisk mulch som kompost eller træflis for de bedste resultater. Påfør et lag mulch på ca. 5-10 cm tykt og undgå direkte kontakt med stængler eller stammen af planten.

  Denne plante trives bedst i en neutral til let sur jord. En pH-værdi mellem 6.0 og 7.0 er ideel for god vækst og blomstring. Sørg for en veldrænet jord for optimale resultater.

  For denne haveplante er det vigtigt at regelmæssigt kontrollere for bladlus, snegle og larver. Disse skadedyr kan forårsage skade på blade og blomster. En naturlig bekæmpelsesmetode er at bruge biologiske bekæmpelsesmidler eller plante ledsagerplanter, der holder disse skadedyr på afstand.

 • Beskrivelse

  Osteospermum Tradewinds White with Blue Eye er en kompakt og busket plante med klare hvide kronblade og et markant blåt øje i midten. Denne plante blomstrer fra foråret til efteråret og tiltrækker sommerfugle og bier. Den har en fremragende modstand mod tørke og trives godt i solrig og veldrænet jord. Planten er ideel til bede, stenbede og containere og tilføjer et strejf af friskhed og farve til enhver have. Regelmæssig fjernelse af visne blomster fremmer en længere blomstringsperiode.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.