Anigozanthos 'Galil'

Anigozanthos

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anigozanthos 'Galil' is een prachtige en opvallende plant met lange en smalle bladeren die op een grasachtige manier groeien. De bloemstengels kunnen tot wel 1 meter hoog worden en dragen mooie bloemen in een opvallende gele kleur met een rood-zwarte basis. Deze plant staat bekend om zijn unieke en exotische uitstraling en is een echte blikvanger in de tuin of op het terras. De Anigozanthos 'Galil' is een gemakkelijke plant om te verzorgen en gedijt goed in een zonnige locatie met goed doorlatende grond. Het is een ideale toevoeging aan een tropische of mediterrane tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Anigozanthos 'Galil' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft weinig water nodig en gedijt goed bij regelmatig snoeien en bemesten. Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat en niet te vochtig wordt.

  Ja, Anigozanthos 'Galil' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant daarom op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De plant heeft 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid in de kamer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels te lang nat blijven staan om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om regelmatig de droogte van de grond te controleren voordat je opnieuw water geeft.

  Anigozanthos 'Galil' gedijt het beste bij helder, indirect zonlicht en kan niet goed tegen direct zonlicht. Het is daarom belangrijk om de plant te beschermen tegen te felle zon om uitdroging en bladverbranding te voorkomen. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te zetten met wat schaduw gedurende de heetste uren van de dag.

  Ja, Anigozanthos 'Galil' houdt van warmte en heeft een voorkeur voor een warm en zonnig plekje in huis. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en regelmatig te controleren of de grond vochtig genoeg is.

  De Anigozanthos 'Galil' bloeit vanaf het voorjaar tot in de zomer. De bloeiperiode kan enkele maanden duren, afhankelijk van de verzorging en omstandigheden in huis.

  Ja, de "Anigozanthos 'Galil'" plant is luchtzuiverend. Het heeft de mogelijkheid om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en zo de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is daarom een goede keuze als kamerplant.

  Ja, de Anigozanthos 'Galil' gedijt het beste op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt ervoor dat de plant gezond blijft en goed kan groeien. Het is belangrijk om deze temperatuur te handhaven voor een optimale groei en bloei.

 • De plant dient regelmatig te worden gesnoeid om dode of beschadigde bladeren en bloemstelen te verwijderen. Ook kan snoeien helpen om de vorm en grootte van de plant te behouden. Gebruik altijd scherpe en schone snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  De kamerplant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen voordat je opnieuw water geeft. Geef in de lente en zomer iets meer water dan in de herfst en winter.

  Voor de Anigozanthos 'Galil' is het belangrijk om gebruik te maken van specifieke potgrond voor kamerplanten. Deze potgrond bevat de juiste voedingsstoffen en zorgt voor een goede drainage. Verpot de plant indien nodig om de paar jaar naar verse potgrond.

  De bodem voor deze plant moet goed doorlatend zijn en het liefst licht vochtig worden gehouden. Het is belangrijk om regelmatig de bodem te controleren en indien nodig bij te mesten. Vermijd zware kleigrond en te natte omstandigheden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar niet drassig. Geef de plant af en toe voeding om de groei te stimuleren.

  De plant kan regelmatig worden afgedoft met een zachte borstel of vochtige doek. Eventuele bruine of dode bladeren kunnen voorzichtig worden verwijderd met een scherpe schaar. Het is belangrijk om de bladeren vrij te houden van stof en vuil om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  De Anigozanthos 'Galil' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Zet de plant daarom op een plek met veel zonlicht, maar vermijd directe blootstelling aan fel zonlicht in de zomer. Kamerplanten hebben over het algemeen behoefte aan helder licht voor een gezonde groei.

  Deze plant gedijt het beste bij een gematigde kamertemperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Houd de plant uit de buurt van tocht en extreme temperatuurschommelingen, om stress te voorkomen en de groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant niet in de buurt staat van warmtebronnen zoals radiatoren of direct zonlicht.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet over het algemeen tussen de 40-60% liggen. Zorg ervoor dat de lucht niet te droog is door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot bruine bladranden en droge bladeren.

  De ideale zuurgraad voor kamerplanten ligt tussen de 6 en 6,5 op de pH-schaal. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de potgrond te controleren en eventueel aan te passen met specifieke meststoffen. Te zure of te basische bodems kunnen de groei van de plant belemmeren.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik hiervoor een speciale meststof voor kamerplanten en volg de aanwijzingen op de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant, dus bemest niet vaker dan aanbevolen.

 • Omschrijving

  De Anigozanthos 'Galil' is een prachtige en opvallende plant met lange en smalle bladeren die op een grasachtige manier groeien. De bloemstengels kunnen tot wel 1 meter hoog worden en dragen mooie bloemen in een opvallende gele kleur met een rood-zwarte basis. Deze plant staat bekend om zijn unieke en exotische uitstraling en is een echte blikvanger in de tuin of op het terras. De Anigozanthos 'Galil' is een gemakkelijke plant om te verzorgen en gedijt goed in een zonnige locatie met goed doorlatende grond. Het is een ideale toevoeging aan een tropische of mediterrane tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.