Primula obconica 'Touch Me White'

Primula obconica

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Primula obconica 'Touch Me White' is een prachtige en opvallende plant met witte bloemen en donkergroen blad. De bloemen hebben een zachte textuur en een subtiele geur. Deze plant houdt van een lichte standplaats en regelmatig water geven. Het is een populaire keuze voor binnenshuis, maar kan ook buiten worden gekweekt in de lente en de herfst. Deze Primula soort voegt een vleugje frisheid en elegantie toe aan elke tuin of interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en de plant op een lichte plek te zetten, maar vermijd direct zonlicht. Regelmatig controleren op ziektes en plagen is ook aan te raden.

  Ja, de Primula obconica 'Touch Me White' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant op een plek met voldoende indirect zonlicht voor het beste resultaat. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Primula obconica 'Touch Me White' heeft behoefte aan regelmatig water geven, ongeveer 1-2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt is. Het is belangrijk om de bladeren niet nat te maken tijdens het water geven.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en verdraagt beter een plek met indirect licht of halfschaduw. Te veel zon kan de bladeren laten verbranden en de plant beschadigen. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij niet te veel blootgesteld wordt aan fel zonlicht.

  Ja, Primula obconica 'Touch Me White' houdt van warmte. Het gedijt het beste bij een temperatuur tussen de 18-22 graden Celsius. Plaats de plant op een warme en lichte plek in huis voor optimale groei.

  De Primula obconica 'Touch Me White' bloeit meestal van april tot juni. De bloei kan ongeveer 5 tot 6 weken duren.

  Ja, de Primula obconica 'Touch Me White' is een luchtzuiverende plant die bijdraagt aan een gezonder binnenklimaat. Het kan schadelijke stoffen uit de lucht filteren en zo de luchtkwaliteit verbeteren. Het is dus een goede keuze als kamerplant.

  Ja, de plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te koude of te warme temperaturen. De plant gedijt het beste bij een gematigde temperatuur.

 • Om de plant gezond en compact te houden, kun je uitgebloeide bloemen regelmatig verwijderen. Hiermee stimuleer je de groei van nieuwe bloemen. Verwijder ook eventueel dode of beschadigde bladeren om de plant er verzorgd uit te laten zien.

  De Primula obconica 'Touch Me White' heeft behoefte aan regelmatig water geven. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de plant met zijn wortels in het water staat. Geef water bij voorkeur aan de basis van de plant en vermijd dat er water op de bladeren komt.

  De plant gedijt het beste in vruchtbare potgrond die goed draineert en vocht vasthoudt. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd het gebruik van kalkrijke potgrond.

  De Primula obconica 'Touch Me White' gedijt goed in goed doorlatende en vochtige grond met veel organisch materiaal. De bodem moet licht zuur tot neutraal zijn en regelmatig worden bemest. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te drassig.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Plaats hem op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren voor een gezonde groei.

  Het is belangrijk om de bladeren regelmatig af te stoffen met een vochtige doek om de plant schoon te houden. Verwijder regelmatig dode bloemen om de plant er verzorgd uit te laten zien. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, maar gebruik bij voorkeur lauw water.

  Deze plant gedijt het beste op een plek met helder, indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant genoeg licht krijgt om gezond te blijven.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18-22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en koude temperaturen. Houd de plant weg van warmtebronnen zoals radiatoren en direct zonlicht.

  De Primula obconica 'Touch Me White' heeft behoefte aan een hoge luchtvochtigheid om goed te gedijen. Het is belangrijk om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken in de ruimte waar de plant staat. Houd de luchtvochtigheid tussen de 60-80%.

  De Primula obconica 'Touch Me White' gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7 is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar niet te nat.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig in de vorm van vloeibare meststof tijdens het groeiseizoen. Gebruik hiervoor een meststof die specifiek is ontworpen voor bloeiende kamerplanten. Voed de plant volgens de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

 • Omschrijving

  Primula obconica 'Touch Me White' is een prachtige en opvallende plant met witte bloemen en donkergroen blad. De bloemen hebben een zachte textuur en een subtiele geur. Deze plant houdt van een lichte standplaats en regelmatig water geven. Het is een populaire keuze voor binnenshuis, maar kan ook buiten worden gekweekt in de lente en de herfst. Deze Primula soort voegt een vleugje frisheid en elegantie toe aan elke tuin of interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.