Osteospermum Tradewinds Deep Purple

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Osteospermum Tradewinds Deep Purple is een compacte, groenblijvende plant met diep paarse bloemen. De bloemen hebben een opvallende paarse kleur met een geel hartje. Deze plant bloeit van het voorjaar tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Het is een makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de volle zon en goed doorlatende grond. De Osteospermum Tradewinds Deep Purple is perfect voor borders, rotstuinen en hanging baskets.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de "Osteospermum Tradewinds Deep Purple" is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een tuinplant die bloeit in het voorjaar en de zomer.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld een dikke laag mulch. Het is niet bestand tegen strenge vorst.

  Ja, de Osteospermum Tradewinds Deep Purple plant is gemakkelijk in onderhoud. Het is een sterke en winterharde plant die weinig verzorging nodig heeft. Zorg voor voldoende zonlicht en regelmatig water geven is voldoende voor deze plant.

  De plant heeft voldoende ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen en groeien. Zorg voor een ruime pot of plantenbak met goede afwatering. Houd rekening met de groeiruimte van de plant bij het planten in de volle grond.

  Osteospermum Tradewinds Deep Purple groeit het beste in de volle zon, en zal minder goed groeien in de schaduw. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei en bloei.

  De Tuinplant Osteospermum Tradewinds Deep Purple heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten uitdrogen tussen de gietbeurten. Het is aan te raden om regelmatig de grond te controleren om te bepalen wanneer de plant water nodig heeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de kleur en geur van de bloemen. Het is dus een goede keuze als je ook wil bijdragen aan het behoud van deze insecten.

  Tuinplanten zoals de Osteospermum Tradewinds Deep Purple kunnen bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Deze planten kunnen helpen om de diversiteit van planten en dieren in de tuin te vergroten. Het is daarom goed voor de biodiversiteit om deze plant in de tuin te hebben.

  De bloei begint meestal in de lente en kan doorgaan tot aan het einde van de zomer. De bloeiperiode kan ongeveer 3 tot 4 maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en staat het liefst op een zonnige plek in de tuin. Zorg wel voor voldoende water en bescherming tegen felle middagzon. De plant zal goed gedijen en bloeien in een zonnige omgeving.

  Nee, de Osteospermum Tradewinds Deep Purple is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en niet bedoeld voor consumptie. Eetbaarheid van planten kan per soort variëren, dus is het belangrijk om altijd goed te controleren voordat je iets eet uit de tuin.

  Tuinplanten zoals Osteospermum Tradewinds Deep Purple hebben over het algemeen geen geluidsdempende eigenschappen. Deze planten zijn voornamelijk bedoeld voor decoratie en het verbeteren van de luchtkwaliteit in de tuin.

 • Om de plant gezond te houden is regelmatig snoeien aanbevolen. Verwijder regelmatig dode bloemen en takken om de groei te stimuleren. Snoei ook in het voorjaar om de plant compact te houden.

  Geef regelmatig water aan de plant, maar vermijd dat de wortels constant in natte grond staan. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten opdrogen. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens warme zomerdagen.

  Voor Tuinplanten zoals deze is het belangrijk om gebruik te maken van goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, aangezien dit kan leiden tot wortelrot. Gebruik bij voorkeur potgrond die speciaal geschikt is voor bloeiende planten.

  De bodem moet goed doorlatend zijn en een neutrale tot licht zure pH hebben. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en vermijd te veel vocht om wortelrot te voorkomen. Het is ook aan te raden om regelmatig te bemesten voor een gezonde groei en bloei.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht in de heetste uren van de dag. De plant is geschikt voor zowel borders als potten.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen geen winterbescherming nodig in milde klimaten, maar in koudere gebieden kunnen ze profiteren van een laag mulch of bedekking om de wortels te beschermen tegen vorst. In potten gekweekte planten moeten mogelijk naar binnen worden verplaatst of afgedekt met stro of fleece om ze te beschermen tegen bevriezing. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wateroverlast te voorkomen en de plant gezond te houden tijdens de wintermaanden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig de dode bloemen om de bloei te bevorderen. Een lichte bemesting in het voorjaar kan helpen bij de groei en bloei van de plant.

  Het is belangrijk om de plant te bemesten tijdens het groeiseizoen, van het voorjaar tot de herfst. Gebruik een meststof speciaal voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Bemest de plant volgens de aanwijzingen op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

  Het is aan te raden om de plant te mulchen met een laag van organisch materiaal zoals boomschors of compost om vocht vast te houden en onkruidgroei te remmen. Dit zal de plant helpen om gezond te blijven en te floreren in de tuin.

  De Osteospermum Tradewinds Deep Purple gedijt het beste in neutrale tot licht alkalische bodems met een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5. Een te zure bodem kan de groei van de plant belemmeren en leiden tot tekorten aan voedingsstoffen. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te corrigeren.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kunt u het beste regelmatig de bladeren controleren op tekenen van insecten zoals luizen of spint. Indien nodig kunt u biologische bestrijdingsmiddelen gebruiken of het ongedierte verwijderen met een sterke waterstraal. Zorg ook voor een goede luchtcirculatie en voldoende zonlicht, dit kan helpen om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Osteospermum Tradewinds Deep Purple is een compacte, groenblijvende plant met diep paarse bloemen. De bloemen hebben een opvallende paarse kleur met een geel hartje. Deze plant bloeit van het voorjaar tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Het is een makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de volle zon en goed doorlatende grond. De Osteospermum Tradewinds Deep Purple is perfect voor borders, rotstuinen en hanging baskets.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.