Osteospermum Tradewinds Pink Bicolor

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Osteospermum Tradewinds Pink Bicolor is een prachtige en opvallende bloeiende plant met grote roze bloemblaadjes en een witte ring in het midden. De bloemen hebben een unieke tweekleurige uitstraling die zorgt voor een levendig en kleurrijk accent in de tuin. Deze plant geeft de voorkeur aan een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Osteospermum Tradewinds Pink Bicolor kan worden gebruikt als bodembedekker of in bloempotten en bloembakken. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Osteospermum Tradewinds Pink Bicolor is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in de herfst en blijft kaal gedurende de wintermaanden. Het is een eenjarige plant die elk jaar opnieuw geplant moet worden.

  De plant is goed winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter af te dekken of naar binnen te halen bij strenge vorst. Deze plant kan overleven in de meeste Nederlandse tuinen.

  Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is.

  De plant heeft ongeveer 30-45 cm ruimte nodig om volledig te kunnen groeien en zich te ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende ruimte tussen andere planten te laten voor een optimale groei. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht en water krijgt voor een gezonde groei.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of in lichte schaduw. In de volle schaduw zal de groei vertragen en kan de bloei minder uitbundig zijn. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen is het voldoende om de plant één tot twee keer per week water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die de bloemen produceren. Het is een geliefde plant onder tuiniers vanwege de kleurrijke bloemen en de aantrekkingskracht op nuttige insecten. Het kan een mooie toevoeging zijn aan een vlindertuin of bijentuin.

  Ja, de plant draagt bij aan de biodiversiteit doordat het insecten aantrekt met zijn nectar en pollen. Zo kunnen bijen en andere bestuivers profiteren van de aanwezigheid van deze plant in de tuin. Het helpt bij het behouden van een gezonde en diverse omgeving.

  Deze plant bloeit in de maanden mei tot en met september. De bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 5 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg wel voor voldoende water bij warm weer.

  Nee, de plant is niet eetbaar en mag niet worden geconsumeerd. Het is belangrijk om alleen planten te eten die specifiek gekweekt zijn voor consumptie.

  Nee, Tuinplanten hebben over het algemeen geen geluidsdempende eigenschappen. De "Osteospermum Tradewinds Pink Bicolor" zal dus geen geluid absorberen.

 • Het is aan te raden om na de bloei de uitgebloeide bloemen te verwijderen door deze af te knippen. Dit zorgt ervoor dat de plant nieuwe bloemen kan produceren en er langer mooi uitziet. Eventueel kan de plant in het voorjaar licht gesnoeid worden om de vorm en bloei te bevorderen.

  De Tuinplanten hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar vermijd ook dat de wortels constant in water staan. Geef de plant bij voorkeur water aan de basis, niet op de bladeren om schimmelgroei te voorkomen.

  De Tuinplanten hebben een potgrond nodig die goed waterdoorlatend is en rijk aan voedingsstoffen. Het is belangrijk dat de potgrond licht zuur tot neutraal is en dat er voldoende organisch materiaal aanwezig is voor een goede groei en bloei. Zorg ervoor dat de potgrond niet te compact wordt, zodat de wortels voldoende lucht krijgen en de plant zich optimaal kan ontwikkelen.

  Een goede bodemkwaliteit is essentieel voor de gezondheid en groei van de plant. De bodem moet goed doorlatend zijn en rijk aan voedingsstoffen. Zorg voor een neutrale pH-waarde en vermijd wateroverlast.

  Deze plant groeit het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig blijft. Bescherm de plant tegen harde wind om beschadiging van de bloemen te voorkomen.

  Om je plant te beschermen tegen koude temperaturen in de winter, is het aan te raden om een dikke laag mulch rond de wortels aan te brengen. Je kunt ook overwegen om de plant in potten te verplaatsen naar een beschutte locatie of deze af te dekken met een doek tijdens koudere nachten. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt tijdens de wintermaanden om uitdroging te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt het beste in goed doorlatende grond en volle zon. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de groei te bevorderen en uitgebloeide bloemen te verwijderen. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes, om te voorkomen dat de grond uitdroogt.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om te bemesten met een algemene meststof voor bloeiende planten, zoals bijvoorbeeld een 12-10-18 meststof. Bemest de planten tijdens het groeiseizoen, vanaf het voorjaar tot aan het einde van de zomer. Geef de planten niet te veel mest, dit kan leiden tot verbranding van de wortels.

  Mulch helpt bij het vasthouden van vocht in de grond, waardoor de plant minder vaak water nodig heeft. Het beschermt ook de wortels tegen extreme temperaturen en helpt onkruid te onderdrukken. Gebruik bij voorkeur organisch materiaal zoals compost of boomschors.

  Een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze plantensoort. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Bij voorkeur kan er aan de bodem kalk worden toegevoegd om de pH-waarde te verhogen.

  De plant kan gevoelig zijn voor aanvallen van bladluizen en spint. Controleer regelmatig de bladeren en bestrijd eventueel met biologische bestrijdingsmiddelen zoals natuurlijke oliën. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen om ongedierte te voorkomen, zoals het planten van companion planten die natuurlijke vijanden aantrekken.

 • Omschrijving

  Osteospermum Tradewinds Pink Bicolor is een prachtige en opvallende bloeiende plant met grote roze bloemblaadjes en een witte ring in het midden. De bloemen hebben een unieke tweekleurige uitstraling die zorgt voor een levendig en kleurrijk accent in de tuin. Deze plant geeft de voorkeur aan een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Osteospermum Tradewinds Pink Bicolor kan worden gebruikt als bodembedekker of in bloempotten en bloembakken. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.