Dracaena fragrans (Compacta Grp) 'Green Jewel'

Dracaena fragrans (Compacta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Dracaena fragrans 'Green Jewel' is een groenblijvende kamerplant met compacte groei. De bladeren zijn langwerpig en smal, met een lichte bolling aan de bovenkant. Deze plant heeft een elegante uitstraling en past goed in moderne interieurs. 'Green Jewel' staat graag op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Regelmatig water geven en bemesten zorgt voor een gezonde groei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Hij heeft niet veel water of zonlicht nodig en gedijt goed in normale kamertemperaturen. Regelmatig stof afvegen van de bladeren zal helpen om de plant gezond te houden.

  De Dracaena fragrans (Compacta Grp) 'Green Jewel' heeft behoefte aan helder, indirect licht. Plaats de plant niet in direct zonlicht, want dit kan bladverbranding veroorzaken. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om gezond te blijven.

  De 'Green Jewel' heeft gemiddeld eens per week water nodig, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden. Het is belangrijk om de potgrond tussen de gietbeurten goed te laten opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en kan het beste op een plek met indirect licht worden geplaatst. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en verbranden. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen de felle zon.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van koude tocht.

  De Dracaena fragrans bloeit zelden en produceert kleine geurende witte bloemen. De bloei vindt meestal plaats in de lente en kan enkele weken duren.

  Ja, de Dracaena fragrans (Compacta Grp) 'Green Jewel' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen bij het verwijderen van schadelijke stoffen uit de lucht in huis. Het is een goede keuze voor het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk dat de temperatuur stabiel blijft voor een gezonde groei. Plotselinge temperatuurveranderingen kunnen schadelijk zijn voor de plant.

 • Om te voorkomen dat de plant te groot wordt, kunt u de plant regelmatig snoeien. Verwijder dode bladeren en takken om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar of de zomer voor optimale groei.

  Geef regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de grond tussen gietbeurten door licht opdrogen. In de wintermaanden kan de plant minder water nodig hebben.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Vermijd teveel vocht in de grond om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig vervangen van de potgrond kan de gezondheid van de plant bevorderen.

  De bodem voor deze plant moet goed gedraineerd zijn om wortelrot te voorkomen. Een lichtvochtige potgrond met een goede luchtcirculatie is ideaal. Vermijd te natte of te droge grond.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed gedijen in lichte tot halfschaduwrijke omgevingen. Geef de plant regelmatig water en zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft. Af en toe de bladeren afstoffen en snoeien is voldoende om de plant gezond te houden.

  Om stof te verwijderen van de bladeren van deze plant, gebruik een vochtige doek of spons. Af en toe de bladeren lichtjes besproeien met lauw water helpt ook om ze schoon te houden. Vermijd het gebruik van chemicaliën of glansmiddelen op de bladeren, aangezien dit schade kan veroorzaken.

  De Dracaena fragrans (Compacta Grp) 'Green Jewel' heeft behoefte aan helder, indirect zonlicht. Plaats de plant niet in direct zonlicht, maar zorg voor voldoende licht om de groei te stimuleren. Zorg ervoor dat de plant niet te lang in een donkere ruimte staat om gezond te blijven.

  De plant gedijt het beste bij een temperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet in de buurt staat van koude tocht of direct zonlicht. Een gelijkmatige temperatuur zal de groei en gezondheid van de plant bevorderen.

  Een gemiddelde luchtvochtigheid is ideaal voor de optimale groei van deze plant. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt, vooral tijdens de droge wintermaanden. Een luchtbevochtiger kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De Dracaena fragrans (Compacta Grp) 'Green Jewel' gedijt het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze kamerplant. Zorg voor een goede afwatering om wateroverlast te voorkomen.

  De plant heeft weinig voedingsstoffen nodig en kan gedijen op een minder regelmatige bemestingsschema. Gebruik een evenwichtige meststof met een hoger stikstofgehalte om de groei te stimuleren. Vermijd overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Dracaena fragrans 'Green Jewel' is een groenblijvende kamerplant met compacte groei. De bladeren zijn langwerpig en smal, met een lichte bolling aan de bovenkant. Deze plant heeft een elegante uitstraling en past goed in moderne interieurs. 'Green Jewel' staat graag op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Regelmatig water geven en bemesten zorgt voor een gezonde groei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.