Cyclamen Super Serie Compact Red

Cyclamen overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cyclamen Super Serie Compact Red is een compacte en bloeiende plant met opvallende rode bloemen. Het heeft een mooi groen blad dat ook decoratief is. Deze plant is perfect voor binnenshuis op een goed verlichte plaats. Het vereist regelmatig water geven maar vermijd dat de wortels te nat worden. De Cyclamen Super Serie Compact Red voegt een vrolijke en kleurrijke touch toe aan elke ruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is vrij eenvoudig in onderhoud. Geef hem regelmatig water, zet hem op een lichte plek maar niet in direct zonlicht, en verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen.

  Ja, de plant heeft veel indirect licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant bij een raam op het oosten of westen voor voldoende licht. Zorg ervoor dat de plant geen direct zonlicht krijgt om verbranding te voorkomen.

  Deze plant heeft maar een beetje water nodig, ongeveer één keer per week is voldoende. Zorg ervoor dat de grond niet te nat blijft, dit kan leiden tot wortelrot. Het is ook belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en staat het liefst op een plek met indirect zonlicht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en verbranden. Kies dus een plekje uit de zon voor deze plant.

  Ja, de Cyclamen Super Serie Compact Red houdt van een warme omgeving. Het gedijt het beste bij temperaturen tussen 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht.

  Deze plant bloeit voornamelijk in de maanden september tot en met april en kan tot wel 2 maanden bloeien. Na de bloei kunnen de bloemen verwelken en is het tijd om de plant rust te geven.

  Ja, kamerplanten in het algemeen, waaronder Cyclamen Super Serie Compact Red, hebben een luchtzuiverende werking. Het bladoppervlak van planten absorbeert giftige stoffen en produceert zuurstof, wat zorgt voor een schonere en gezondere lucht in huis. Het regelmatig vervangen van de potgrond en het schoonmaken van de bladeren kan de luchtzuiverende werking van de plant verder verbeteren.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor de ideale groeiomstandigheden en kan de levensduur van de plant verlengen. Plaats de plant niet op een plek waar het te warm of te koud wordt.

 • Je kunt de verwelkte bloemen en bladeren van deze plant afsnijden met een scherpe schaar of snoeischaar. Dit zal de plant helpen om energie te besparen en nieuwe groei te stimuleren. Zorg ervoor dat de plant voldoende tijd heeft om te herstellen voordat je weer gaat snoeien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, vooral tijdens de groeiperiode. Geef water aan de plant wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

  De Cyclamen Super Serie Compact Red heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om speciale potgrond voor bloeiende kamerplanten te gebruiken.

  De Cyclamen Super Serie Compact Red gedijt het best in een goed doorlatende potgrond met een lichtzure pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig blijft, maar niet te nat. Een lichte bemesting in het groeiseizoen zal de plant helpen om gezond te blijven.

  De Cyclamen Super Serie Compact Red heeft weinig onderhoud nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is en geef de plant regelmatig plantenvoeding. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof voorzichtig afvegen met een zachte vochtige doek. Probeer de bladeren niet te beschadigen tijdens het schoonmaken. Voorzichtigheid is geboden bij het verzorgen van de plant.

  De Cyclamen Super Serie Compact Red heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een lichte plek, bijvoorbeeld voor een raam op het oosten of westen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien voor gelijkmatige bloei.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of koude temperaturen. Plaats de plant bij voorkeur op een lichte plek in huis.

  De plant heeft een voorkeur voor een gematigde luchtvochtigheid in huis. Zorg er dus voor dat de lucht niet te droog is, vooral in de winter wanneer de verwarming aan staat. Regelmatig sproeien of het plaatsen van een luchtbevochtiger kan helpen om de ideale luchtvochtigheid te behouden.

  De Cyclamen plant vereist een licht zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem niet te alkalisch is, omdat dit de gezondheid van de plant kan beïnvloeden. Het regelmatig meten en aanpassen van de pH-waarde van de bodem kan helpen om de Cyclamen plant gezond te houden.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een algemene kamerplantenmeststof in het groeiseizoen volgens de instructies op de verpakking. Pas op met overbemesting, dit kan de plant beschadigen.

 • Omschrijving

  De Cyclamen Super Serie Compact Red is een compacte en bloeiende plant met opvallende rode bloemen. Het heeft een mooi groen blad dat ook decoratief is. Deze plant is perfect voor binnenshuis op een goed verlichte plaats. Het vereist regelmatig water geven maar vermijd dat de wortels te nat worden. De Cyclamen Super Serie Compact Red voegt een vrolijke en kleurrijke touch toe aan elke ruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.