Dianthus Rodin

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dianthus Rodin is een compacte en bloeiende plant met opvallende paars-roze bloemen en grijsgroene bladeren. De bloemen hebben een zoete geur en trekken vlinders en bijen aan. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in zonnige locaties met goed doorlatende grond. Dianthus Rodin kan worden gebruikt als bodembedekker, in rotstuinen of in borders en bloembakken. De plant bloeit van het vroege voorjaar tot in de herfst en kan ook worden gebruikt als snijbloem voor boeketten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Dianthus Rodin is niet groenblijvend. Het is een meerjarige plant die in de winter zijn bladeren verliest en in het voorjaar opnieuw bladeren krijgt. Deze plant behoort tot de groep van vaste planten.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst extra te beschermen met bijvoorbeeld afdekmaterialen. In het voorjaar zal de plant weer uitlopen.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Zorg voor een zonnige standplaats en regelmatig water geven. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Dianthus Rodin heeft gemiddeld 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg voor voldoende luchtcirculatie en plaats de plant op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om voldoende afstand te houden tussen deze plant en andere planten om verspreiding van ziektes te voorkomen.

  "Dianthus Rodin" kan goed groeien in de schaduw, maar zal het beste gedijen in de volle zon. In de schaduw kan de plant mogelijk minder bloemen produceren en minder compact groeien. Het is daarom aan te raden om de plant zoveel mogelijk zonlicht te geven voor optimale groei.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de hoeveelheid regen en de bodemkwaliteit. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Het is raadzaam om de grond regelmatig te controleren en pas water te geven als de bovenste laag opdroogt.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de zoete geur en de nectarrijke bloemen die ze produceren. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin voor bestuivers zoals vlinders en bijen.

  Ja, de plant Dianthus Rodin is goed voor biodiversiteit omdat het vlinders en bijen aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Hierdoor draagt het bij aan het ecosysteem in de tuin en zorgt het voor een gevarieerde aanwezigheid van verschillende diersoorten.

  De plant bloeit normaal gesproken in de maanden mei, juni en juli. De bloeiperiode duurt gemiddeld 4 tot 6 weken.

  Ja, de Dianthus Rodin kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een gezonde groei en bloei. Het is dus aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen in de tuin.

  Nee, de plant is niet eetbaar en wordt voornamelijk gekweekt vanwege zijn decoratieve bloemen en geur. Eet geen planten uit de tuin tenzij u zeker weet dat ze veilig zijn voor consumptie.

  Ja, de dianthus rodin heeft van nature geluidsdempende eigenschappen vanwege zijn bladstructuur en groeipatroon. Het kan helpen om geluid te absorberen en te verminderen in de omgeving waar het groeit. Het is echter niet zo effectief als specifieke geluidsdempende materialen of planten.

 • Het snoeien van deze plant wordt aanbevolen na de bloei, om de plant gezond en compact te houden. Verwijder dode bloemen en takken om de groei te bevorderen. Knip de plant terug tot ongeveer 10 cm boven de grond.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is maar niet te nat. Geef de plant bij voorkeur water aan de basis en vermijd dat het blad nat wordt om rotting te voorkomen.

  Voor Tuinplanten zoals deze is het belangrijk om gebruik te maken van goede kwaliteit potgrond. Deze potgrond zorgt voor voldoende drainage en voedingsstoffen, wat essentieel is voor een gezonde groei en bloei van de plant. Zorg ervoor dat de potgrond regelmatig wordt vervangen om de plant optimaal te laten groeien.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Het is belangrijk dat de pH-waarde van de bodem neutraal tot licht alkalisch is. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, omdat dit wortelrot kan veroorzaken.

  De plant houdt van een zonnige standplaats en gedijt het beste in goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant beschermd wordt tegen harde wind en vorst. Deze plant kan goed groeien in borders, rotstuinen en potten op het terras.

  Het is aan te raden om Tuinplanten zoals Dianthus Rodin in de winter te beschermen tegen strenge vorst door mulch of stro rond de planten te leggen. Ook kunnen planten het beste worden afgedekt met vliesdoek of een speciale winterhoes om ze te beschermen tegen de kou. Het is belangrijk om te voorkomen dat de wortels van de plant bevriezen, omdat dit de groei en bloei in het voorjaar kan belemmeren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar mag niet te nat staan. Verwijder uitgebloeide bloemen om de plant te stimuleren om nieuwe bloemen te produceren. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en de bloei te bevorderen.

  Dianthus Rodin heeft in het voorjaar behoefte aan een bemesting met organische mest, zoals compost of mestkorrels. Gebruik een voeding speciaal voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Bemest de planten niet te veel, want dit kan leiden tot te veel bladgroei en minder bloemen.

  Mulch helpt bij het vasthouden van vocht in de grond, waardoor de wortels van de plant gezond blijven. Daarnaast kan mulch helpen onkruid te onderdrukken en de temperatuur van de grond te reguleren. Het is aan te raden om elk voorjaar een laag mulch rondom de plant aan te brengen.

  De Tuinplanten hebben over het algemeen een licht zure tot neutrale bodem nodig om goed te gedijen. Het is belangrijk dat de bodem een pH-waarde heeft tussen de 5.5 en 7.0 voor optimale groei en bloei. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel.

  Om ongedierte te voorkomen bij deze plant is het belangrijk om regelmatig de bladeren te controleren op eventuele insecten. Het is ook aan te raden om de plant regelmatig te besproeien met een milde zeepoplossing om ongedierte te bestrijden. Daarnaast kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes helpen bij het bestrijden van ongedierte.

 • Omschrijving

  Dianthus Rodin is een compacte en bloeiende plant met opvallende paars-roze bloemen en grijsgroene bladeren. De bloemen hebben een zoete geur en trekken vlinders en bijen aan. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in zonnige locaties met goed doorlatende grond. Dianthus Rodin kan worden gebruikt als bodembedekker, in rotstuinen of in borders en bloembakken. De plant bloeit van het vroege voorjaar tot in de herfst en kan ook worden gebruikt als snijbloem voor boeketten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.