Hyacinthus orientalis 'Purple Star'

Hyacinthus orientalis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hyacinthus orientalis 'Purple Star' is een prachtige voorjaarsbloem met diep paarse bloemen die stervormig zijn en een heerlijke geur verspreiden. Deze bolgewas plant wordt ongeveer 20-30 cm hoog en bloeit in het vroege voorjaar. 'Purple Star' is geliefd om zijn opvallende en levendige kleur die zorgt voor een mooie toevoeging aan de tuin of bloembak. Deze hyacint houdt van een zonnige plek in goed doorlatende grond en kan zowel in de volle grond als in potten worden geplant. De 'Purple Star' is een winterharde en makkelijk te verzorgen plant die jaar na jaar terug zal komen met zijn betoverende bloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Hyacinthus orientalis 'Purple Star' is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende water en zonlicht en de plant zal goed gedijen. Het is een sterke en robuuste plant die weinig verzorging nodig heeft.

  Ja, de Hyacinthus orientalis 'Purple Star' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor de beste resultaten. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag licht krijgt.

  De Hyacinthus orientalis 'Purple Star' heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door licht vochtig blijft. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant geeft de voorkeur aan helder, indirect zonlicht en zal verbranden bij te veel direct zonlicht. Het is het beste om de plant te plaatsen op een plek met wat schaduw of waar het licht gefilterd wordt. Te veel felle zon kan de bladeren beschadigen en de plant doen verwelken.

  Ja, Hyacinthus orientalis 'Purple Star' houdt van warmte en gedijt het beste in een warme omgeving en direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te koude temperaturen. Het is dus aan te raden om de plant binnen te houden, waar het warm genoeg is.

  De Hyacint bloeit normaal gesproken in de maanden maart en april. De bloei duurt meestal ongeveer twee tot drie weken.

  Ja, Hyacinthus orientalis 'Purple Star' is luchtzuiverend en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het is een goede keuze voor het zuiveren van de lucht en het creëren van een gezonde leefomgeving.

  Ja, de Hyacinthus orientalis 'Purple Star' gedijt goed op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze plant voelt zich het meest comfortabel in deze temperatuurzone. Het is belangrijk om een constante temperatuur te behouden om de plant gezond te houden.

 • Het is niet nodig om deze plant te snoeien. Verwijder wel regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Eventuele uitgebloeide bloemstelen kunnen worden afgeknipt.

  Geef de plant regelmatig water, maar vermijd dat de grond constant vochtig blijft. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen tussen gietbeurten door. Zorg ervoor dat de pot goed drainagegaten heeft om overtollig water af te voeren.

  De plant heeft goed doorlatende potgrond nodig om te voorkomen dat de wortels gaan rotten. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Een mengsel van potgrond voor kamerplant en eventueel wat grof zand is ideaal.

  Kamerplanten zoals Hyacinthus orientalis 'Purple Star' gedijen het best in een goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft maar niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig bemesten van de plant zal de gezondheid en bloei bevorderen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de wortels niet in water staan. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Voeg elke 2 weken vloeibare plantenvoeding toe in de lente en zomer.

  Om de plant schoon te maken, verwijder regelmatig stof van de bladeren met een zachte vochtige doek. Besproei de bladeren af en toe met lauwwarm water om eventueel vuil en insecten weg te spoelen. Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen, dit kan de plant beschadigen.

  De Hyacinthus orientalis 'Purple Star' heeft behoefte aan veel licht en staat het liefst op een zonnige plek. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag direct zonlicht krijgt. In de winter kan de plant wel wat minder licht verdragen.

  Hyacinthus orientalis 'Purple Star' gedijt het beste bij een gematigde temperatuur tussen de 15 en 20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant op een plek staat waar de temperatuur niet onder de 10 graden Celsius daalt. Vermijd blootstelling aan extreme hitte of kou.

  Kamerplanten gedijen het beste bij een gemiddelde luchtvochtigheid tussen de 40-60%. Het is belangrijk om regelmatig te sproeien om de luchtvochtigheid op peil te houden. Overmatig droge lucht kan bladverwelking en bruine bladranden veroorzaken.

  De Hyacinthus orientalis 'Purple Star' gedijt het best in een neutrale tot lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de grond regelmatig te testen en aan te passen indien nodig, om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen. Het gebruik van specifieke meststoffen kan helpen om de pH-waarde van de bodem op het gewenste niveau te houden.

  Gebruik tijdens het groeiseizoen een algemene vloeibare meststof voor kamerplanten en pas deze toe volgens de instructies op de verpakking. Bemest de plant elke 2-4 weken van het voorjaar tot de herfst. Stop met bemesten in de wintermaanden.

 • Omschrijving

  De Hyacinthus orientalis 'Purple Star' is een prachtige voorjaarsbloem met diep paarse bloemen die stervormig zijn en een heerlijke geur verspreiden. Deze bolgewas plant wordt ongeveer 20-30 cm hoog en bloeit in het vroege voorjaar. 'Purple Star' is geliefd om zijn opvallende en levendige kleur die zorgt voor een mooie toevoeging aan de tuin of bloembak. Deze hyacint houdt van een zonnige plek in goed doorlatende grond en kan zowel in de volle grond als in potten worden geplant. De 'Purple Star' is een winterharde en makkelijk te verzorgen plant die jaar na jaar terug zal komen met zijn betoverende bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.