Viola (Wittrockiana Grp) Promise F1 Marina

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Viola (Wittrockiana Grp) Promise F1 Marina is een viooltje met prachtige diepblauwe bloemen met een opvallend wit hartje. De bloemen bloeien van het voorjaar tot de vroege zomer en trekken vlinders en bijen aan. Het is een compacte en bossige plant die goed gedijt in borders, containers of hangmanden. De Promise F1 Marina heeft een hoge tolerantie tegen verschillende weersomstandigheden en is gemakkelijk te verzorgen. Deze geurige en kleurrijke plant voegt een vrolijke noot toe aan elke tuin of balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Viola (Wittrockiana Grp) Promise F1 Marina is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die in de koude maanden zal afsterven. Het is belangrijk om deze plant jaarlijks opnieuw te planten.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst. In het voorjaar kunnen beschadigde delen worden teruggesnoeid.

  Ja, Viola's zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en kunnen goed gedijen in zowel de volle zon als in de halfschaduw. Ze hebben regelmatig water nodig en kunnen af en toe wat meststof gebruiken voor optimale groei.

  De plant heeft ongeveer 15 tot 20 centimeter ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen elke plant om luchtcirculatie te bevorderen. Houd ook rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het bepalen van de plantafstand.

  Viola (Wittrockiana Grp) Promise F1 Marina groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei belemmerd worden en bloeit de plant mogelijk minder rijkelijk. Zorg voor voldoende licht voor een optimale groei en bloei.

  Tuinplanten zoals de Viola Promise F1 Marina hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet doorweekt. Het is ook aan te raden om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft door de grond aan te raken.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een waardevolle toevoeging aan een tuin om de biodiversiteit te bevorderen. Als tuinplant zal het zeker helpen om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Ja, Viola (Wittrockiana Grp) Promise F1 Marina is goed voor biodiversiteit omdat het insecten aantrekt met zijn kleurrijke bloemen en nectar. Het biedt voedsel en schuilgelegenheid voor verschillende insectensoorten. Het helpt bij het bevorderen van een gezonde en evenwichtige ecosysteem in de tuin.

  Deze plant bloeit meestal van maart tot juni en de bloei kan ongeveer 8 tot 10 weken duren.

  De plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral op warme dagen. Ook kan de plant profiteren van een beschutte plek tegen harde wind.

  Nee, de Viola (Wittrockiana Grp) Promise F1 Marina is niet eetbaar. Het is een decoratieve plant die wordt gebruikt in tuinen en bloemperken. Let op: sommige soorten viooltjes kunnen wel eetbaar zijn, maar dit specifieke type is dat niet.

  Ja, veel tuinplanten hebben een geluidsdempend effect doordat ze geluidstrillingen absorberen. Planten met dicht bladerdek en grote bladeren kunnen geluidsgolven breken en dus geluid dempen. Dit zorgt voor een rustiger en aangenamer akoestiek in de omgeving.

 • Het is niet nodig om Viola (Wittrockiana Grp) Promise F1 Marina te snoeien, omdat deze plant van nature compact groeit. Verwijder wel regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te stimuleren en de plant er verzorgd uit te laten zien. Snoei dode of beschadigde bladeren en takjes indien nodig.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te drassig. Geef water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig. Zorg ervoor dat de potgrond lichtvochtig blijft, maar niet te nat. Kies een potgrond die geschikt is voor tuinplanten en bloeiende planten.

  Voor tuinplanten zoals de Viola (Wittrockiana Grp) Promise F1 Marina is het belangrijk om te zorgen voor een goed doorlatende grond met voldoende voedingsstoffen. Een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 5,5 en 7,0 is ideaal. Het regelmatig toevoegen van organische meststoffen kan de bodemkwaliteit verbeteren en de groei van de plant bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  In de winterperiode heeft de plant bescherming nodig tegen vorst. Je kunt de plant beschermen door een mulchlaag aan te brengen rond de wortels of door de plant te bedekken met een doek of fleece. Zorg ervoor dat de plant tijdens de wintermaanden voldoende vocht krijgt, maar vermijd dat de wortels in natte grond blijven staan.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Bemest de plant af en toe om de groei te stimuleren.

  Voor tuinplanten zoals deze vioolbloem is het aan te raden om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen voor een goede groei en bloei. Vermijd het gebruik van te veel meststoffen, omdat dit kan leiden tot een weelderige groei maar minder bloemen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven om de voedingsstoffen goed op te nemen.

  Mulchen rondom de plant met bijvoorbeeld bladeren, stro of houtsnippers helpt de grond vocht vast te houden en onkruidgroei tegen te gaan. Dit zorgt voor een gezondere groei en bloei van de plant. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant ligt om verstikking te voorkomen.

  De Tuinplanten gedijen het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met kalk of zwavel. Een juiste zuurgraad zorgt voor een optimale groei en bloei van de planten.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals Viola (Wittrockiana Grp) Promise F1 Marina, kunt u natuurlijke bestrijdingsmiddelen gebruiken zoals neemolie of pyrethrum. Controleer regelmatig de bladeren en bloemen op tekenen van ongedierte en verwijder deze indien nodig. Vermijd het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen, aangezien deze schadelijk kunnen zijn voor zowel de plant als het milieu.

 • Omschrijving

  Viola (Wittrockiana Grp) Promise F1 Marina is een viooltje met prachtige diepblauwe bloemen met een opvallend wit hartje. De bloemen bloeien van het voorjaar tot de vroege zomer en trekken vlinders en bijen aan. Het is een compacte en bossige plant die goed gedijt in borders, containers of hangmanden. De Promise F1 Marina heeft een hoge tolerantie tegen verschillende weersomstandigheden en is gemakkelijk te verzorgen. Deze geurige en kleurrijke plant voegt een vrolijke noot toe aan elke tuin of balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.