Rosa Monte Rosa Forever

Rosa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rosa Monte Rosa Forever is een prachtige bloeiende struikroos met grote, dubbele bloemen in een zachtroze kleur. De bloemen hebben een heerlijke geur en bloeien rijkelijk gedurende het groeiseizoen. Deze roos is winterhard en heeft een compacte groeiwijze, waardoor hij geschikt is voor zowel in de volle grond als in een pot op het terras. De Rosa Monte Rosa Forever is een gezonde en sterke rozensoort die weinig onderhoud nodig heeft. Hij staat prachtig in elke tuin en trekt vlinders en bijen aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze kamerplant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en water krijgt en bemest deze af en toe. Het is een sterke plant die goed gedijt in de gemiddelde woonomgeving.

  Ja, deze plant houdt van veel natuurlijk licht en zou het beste gedijen in een plek met helder, indirect zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle delen gelijkmatig belicht worden. Het vermijden van direct zonlicht kan helpen voorkomen dat de bladeren verbranden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, ongeveer 1-2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond niet volledig uitdroogt tussen de gietbeurten door. Geef niet te veel water om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Het is beter om de plant op een plek te zetten waar het zonlicht gefilterd wordt of waar het enkel indirect zonlicht ontvangt. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de Rosa Monte Rosa Forever houdt van warmte en voelt zich het beste op een plek waar de temperatuur tussen de 18 en 25 graden Celsius ligt. Het is belangrijk om de plant uit de tocht en direct zonlicht te houden om verbranding te voorkomen. Het regelmatig besproeien van de bladeren helpt de plant ook om vochtig en warm te blijven.

  De plant bloeit meestal in de maanden juni tot en met september en de bloeiperiode duurt gemiddeld 4 tot 6 weken.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en helpt bij het filteren van schadelijke stoffen uit de lucht in huis. Het is een goede keuze voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het liefst op een lichte standplaats, maar niet in direct zonlicht. Zorg voor een constante temperatuur en vermijd tocht.

 • De plant dient jaarlijks gesnoeid te worden in het voorjaar. Verwijder dode, beschadigde of zieke takken en knip de plant terug tot gewenste hoogte. Verwijder tevens oudere takken om de groei van nieuwe scheuten te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de wortels niet te nat blijven. Laat de bovenste laag van de potgrond opdrogen tussen gietbeurten. Geef water aan de basis van de plant en vermijd dat er water op de blaadjes komt.

  Deze plant vereist goed doorlatende potgrond voor een optimale groei. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt. Gebruik bij voorkeur een mengsel van potgrond voor kamerplanten vermengd met wat grof zand.

  Deze plant groeit het beste in een goed doorlatende grond met veel organisch materiaal. De bodem moet licht zuur tot neutraal zijn en goed vochtig gehouden worden. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende voeding voor een gezonde groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Plaats de plant op een lichte plek maar vermijd direct zonlicht. Af en toe de bladeren afstoffen helpt de plant gezond te houden.

  De plant mag regelmatig besproeid worden met lauw water om stof te verwijderen en de bladeren schoon te houden. Eventuele dode bladeren of bloemen kunnen voorzichtig worden verwijderd met een schaar of snoeischaar. Vermijd het gebruik van chemische reinigingsmiddelen, omdat deze schadelijk kunnen zijn voor de plant.

  De Rosa Monte Rosa Forever heeft veel licht nodig om goed te groeien. Zet de plant op een plek waar het indirect zonlicht ontvangt. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant geen temperatuurschommelingen ervaart en vermijd tocht en direct zonlicht. Regelmatig sproeien met lauwwarm water kan helpen om de vochtigheidsgraad op peil te houden.

  De Rosa Monte Rosa Forever gedijt het beste bij een gemiddelde luchtvochtigheid in huis. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid tussen de 40% en 60% te houden om de plant gezond te houden. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De Rosa Monte Rosa Forever gedijt het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH, tussen 6.0 en 7.0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met specifieke meststoffen of bodemverbeteraars. Het regelmatig testen van de pH-waarde van de bodem kan helpen om de plant gezond en gelukkig te houden.

  Deze kamerplant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Vermijd overbemesting om wortelverbranding te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Rosa Monte Rosa Forever is een prachtige bloeiende struikroos met grote, dubbele bloemen in een zachtroze kleur. De bloemen hebben een heerlijke geur en bloeien rijkelijk gedurende het groeiseizoen. Deze roos is winterhard en heeft een compacte groeiwijze, waardoor hij geschikt is voor zowel in de volle grond als in een pot op het terras. De Rosa Monte Rosa Forever is een gezonde en sterke rozensoort die weinig onderhoud nodig heeft. Hij staat prachtig in elke tuin en trekt vlinders en bijen aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.