Rhododendron (Simsii Grp) 'Neapolis Wit'

Rhododendron (Simsii Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rhododendron (Simsii Grp) 'Neapolis Wit' er en smuk og farverig prydbuske med store hvide blomster. Blomsterne er iøjnefaldende og tiltrækker sommerfugle og bier. Planten kan vokse sig til en kompakt busk med en højde på cirka 1,5 meter. Bladene er mørkegrønne og skinnende, hvilket skaber en smuk kontrast med de hvide blomster. 'Neapolis Wit' blomstrer om foråret og er en berigelse for enhver have eller blomsterbed.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Rhododendron (Simsii Grp) 'Neapolis Wit' er generelt en nem plante at vedligeholde. Den kræver regelmæssigt vand og trives godt i let til halvskyggefulde områder. Det er vigtigt at fodre og beskære planten regelmæssigt.

  Ja, Rhododendron 'Neapolis Wit' har brug for meget lys for at kunne vokse ordentligt. Placer planten et sted med indirekte sollys for det bedste resultat. Undgå direkte sollys for at undgå bladforbrænding.

  Rhododendroner har brug for regelmæssig vanding, så det anbefales generelt at give dem vand 1 til 2 gange om ugen. Sørg for, at jorden altid er fugtig, men ikke gennemvædet. Det er vigtigt ikke at lade planten tørre ud.

  Rhododendronen kan ikke lide direkte sollys, så det er bedst at placere den ikke i direkte sol. Den trives bedst på et sted med indirekte lys og lidt skygge. For meget sol kan beskadige bladene og få planten til at visne.

  Ja, denne plante trives i varme og trives bedst ved en konstant temperatur mellem 15-22 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og temperatursvingninger. At skabe et varmt og stabilt miljø vil fremme plantens vækst og blomstring.

  Rhododendron 'Neapolis Wit' blomstrer normalt fra marts til juni, og blomstringen kan vare cirka 4 til 6 uger.

  Ja, Rhododendron (Simsii Grp) 'Neapolis Wit' er en luftrensende plante og kan hjælpe med at forbedre luftkvaliteten i dit hjem. Den er i stand til at absorbere skadelige stoffer fra luften og omdanne dem til ilt. At pleje og vedligeholde denne plante regelmæssigt kan bidrage til et sundere hjemmemiljø.

  Ja, planten trives bedst på et sted med en gennemsnitstemperatur mellem 15 og 25 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten ved en konstant temperatur for at fremme optimal vækst. Så placér planten et passende sted i hjemmet, hvor denne temperatur kan opretholdes.

 • Denne plante kan beskæres tilbage efter blomstring for at bevare formen og stimulere nye blomsterknopper. Fjern døde, syge eller beskadigede grene og beskær altid lige over en knop eller sideskud. Brug helst en skarp beskæresaks for at undgå skade på planten.

  Rhododendron 'Neapolis Wit' har brug for regelmæssig vanding, især i vækstperioden om foråret og sommeren. Sørg for, at jorden er fugtig, men ikke vandmættet. Undgå, at rødderne står for længe i vand for at undgå rådne rødder.

  Planten trives bedst i fugtig og godt drænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden er let sur, med en pH-værdi mellem 4,5 og 6. Det er også vigtigt at gøde pottemulden regelmæssigt i vækstsæsonen.

  Rhododendrons trives bedst i sur, veldrænet jord med et højt indhold af organisk materiale. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt. Undgå kalkholdig jord og sørg for tilstrækkelig luftcirkulation omkring rødderne.

  Sørg altid for, at jorden er fugtig, men ikke gennemblødt. Giv regelmæssigt plantenæring under vækstsæsonen. Placér planten et godt belyst sted, men ikke i direkte sollys.

  Brug en fugtig klud til at fjerne støv fra bladene. Af og til kan du spraye blade med vand. Undgå brug af rengøringsmidler eller sæbe.

  Rhododendron (Simsii Grp) 'Neapolis Wit' har brug for en lys placering, men undgå skarpt sollys. Placer planten et sted, hvor den modtager indirekte sollys. Det er vigtigt at dreje planten regelmæssigt, så alle blade modtager lige meget lys.

  Den optimale temperatur for stueplanter er mellem 18 og 22 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for kold træk eller ekstrem varme. For lave temperaturer kan føre til bladtab og vækstproblemer.

  Luftfugtigheden for indendørs planter som Rhododendron (Simsii Grp) 'Neapolis Wit' bør ideelt set ligge mellem 50% og 60%. En for lav luftfugtighed kan resultere i tørre blade og brune bladkanter. Det anbefales at øge luftfugtigheden ved regelmæssigt at sprøjte eller bruge en luftfugter.

  Rhododendron (Simsii Grp) 'Neapolis Wit' trives bedst i sur jord med en pH-værdi mellem 4,5 og 6,0. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med for eksempel speciel rhododendron gødning eller tørv. Sur jord sikrer, at planten kan optage alle næringsstoffer godt og vokse sundt.

  Rhododendroner har brug for sur jord og kan gødes med speciel rhododendrongødning. Gød planten om foråret og sommeren i henhold til instruktionerne på emballagen. Brug ikke almindelig universalgødning, da det kan øge jordens pH-værdi.

 • Beskrivelse

  Rhododendron (Simsii Grp) 'Neapolis Wit' er en smuk og farverig prydbuske med store hvide blomster. Blomsterne er iøjnefaldende og tiltrækker sommerfugle og bier. Planten kan vokse sig til en kompakt busk med en højde på cirka 1,5 meter. Bladene er mørkegrønne og skinnende, hvilket skaber en smuk kontrast med de hvide blomster. 'Neapolis Wit' blomstrer om foråret og er en berigelse for enhver have eller blomsterbed.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.