Rhododendron (Simsii Grp) 'Nazarena Zalm'

Rhododendron (Simsii Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rhododendron 'Nazarena Zalm' is een prachtige groenblijvende struik met donkergroene bladeren en opvallende zalmroze bloemen. De bloemen hebben een trompetvorm en bloeien in het voorjaar, waardoor de struik een kleurrijke toevoeging is aan de tuin. Deze Rhododendron groeit compact en bereikt een gemiddelde hoogte en breedte van ongeveer 1,5 meter. Het is een winterharde plant die goed gedijt in vochtige, goed doorlatende grond en halfschaduw. Ideaal voor het creëren van een kleurrijke en levendige sfeer in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Rhododendron (Simsii Grp) 'Nazarena Zalm' is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en hem op een lichte plek te zetten, maar verder heeft hij weinig speciale aandacht nodig. Het is een sterke plant die goed gedijt in een normale kamertemperatuur.

  Ja, de Rhododendron heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant in een lichte ruimte, maar vermijd direct zonlicht in de zomer om bladverbranding te voorkomen. Zorg voor minimaal 4-6 uur indirect zonlicht per dag voor een gezonde groei.

  De Rhododendron 'Nazarena Zalm' heeft behoefte aan regelmatig water geven, ongeveer één keer per week. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en doet het het beste op een plek met helder, maar indirect licht. Een locatie met wat schaduw is ideaal voor deze plant. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en de groei belemmeren.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt goed bij een gemiddelde kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van tocht en koude temperaturen om optimale groei te garanderen. Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, maar vermijd direct zonlicht.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden maart, april en mei. De bloei kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  Ja, de Rhododendron (Simsii Grp) 'Nazarena Zalm' heeft luchtzuiverende eigenschappen en draagt bij aan een gezonder binnenklimaat door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is een mooie toevoeging aan je interieur en zorgt voor een frisse en gezonde atmosfeer.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Optimaal groeit deze plant bij deze temperaturen. Houd ook rekening met een goede luchtvochtigheid voor deze kamerplant.

 • Rhododendron 'Nazarena Zalm' kan het beste na de bloei licht gesnoeid worden om de vorm en grootte van de plant te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en eventuele uitlopers. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om de plant gezond te houden.

  De Rhododendron vraagt om regelmatig water geven, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar voorkom dat de wortels te lang nat blijven staan. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd kalkrijk water.

  Gebruik bij voorkeur zure, humusrijke potgrond voor deze plant. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Kies een pot die voldoende drainagegaten heeft om het overtollige water weg te laten lopen.

  Deze plant vereist een zure en goed doorlatende bodem. Het is belangrijk dat de grond licht vochtig gehouden wordt, maar niet te nat. Het toevoegen van organisch materiaal kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in het water blijven staan. Houd de bladeren stofvrij door ze af en toe af te nemen met een vochtige doek. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht.

  De Rhododendron 'Nazarena Zalm' kan worden schoongemaakt door regelmatig stof te verwijderen van de bladeren met een vochtige doek. Indien nodig kunnen dode bladeren of bloemen voorzichtig worden verwijderd. Zorg ervoor dat de plant niet te nat wordt tijdens het reinigen.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Nazarena Zalm' gedijt het best op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met voldoende indirect zonlicht voor een gezonde groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien, zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 15°C en 22°C. Vermijd extreme temperaturen boven de 27°C en onder de 10°C, aangezien dit kan leiden tot stress en schade aan de plant. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur en bescherm hem tegen tocht.

  Ideaal is een luchtvochtigheid tussen de 60% en 80%. Om de luchtvochtigheid te verhogen, kan de plant regelmatig besproeid worden met water. Plaats de plant niet te dicht bij een verwarming om uitdroging te voorkomen.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Nazarena Zalm' gedijt het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen 4,5 en 6. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en vermijd kalkrijke grond. Het is belangrijk dat de bodem optimaal zuur is voor een gezonde groei van deze plant.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Nazarena Zalm' heeft regelmatige bemesting nodig tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Gebruik een speciale meststof voor zuurminnende planten om de plant gezond te houden. Let erop dat je de juiste hoeveelheid meststof gebruikt om overbemesting te voorkomen.

 • Omschrijving

  Rhododendron 'Nazarena Zalm' is een prachtige groenblijvende struik met donkergroene bladeren en opvallende zalmroze bloemen. De bloemen hebben een trompetvorm en bloeien in het voorjaar, waardoor de struik een kleurrijke toevoeging is aan de tuin. Deze Rhododendron groeit compact en bereikt een gemiddelde hoogte en breedte van ongeveer 1,5 meter. Het is een winterharde plant die goed gedijt in vochtige, goed doorlatende grond en halfschaduw. Ideaal voor het creëren van een kleurrijke en levendige sfeer in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.