Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Blackberry

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Blackberry is een kleine vioolachtige plant met prachtige zwarte bloemen. Deze plant groeit compact en heeft een overvloedige bloei gedurende het hele seizoen. De donkere bloemblaadjes contrasteren mooi met het groene blad. Ideaal voor het toevoegen van kleur aan borders, potten en hanging baskets. De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Blackberry is een makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in zon tot halfschaduw.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Blackberry is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in de winter en komt in het voorjaar weer tot bloei. Het is een winterharde tuinplant die goed gedijt in de buitenlucht.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 °C. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Een beschutte plaats in de tuin kan helpen om de plant te beschermen tegen kou.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk te onderhouden. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water. Verwijder dode bloemen om de bloei te stimuleren.

  De Violen hebben niet veel ruimte nodig en kunnen dicht op elkaar geplant worden. Zorg wel voor voldoende licht en lucht om de planten gezond te houden. Een afstand van 15-20 cm tussen de planten is aan te raden.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei en bloei van de plant mogelijk verminderen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt voor een gezonde groei.

  De Viola Evo Mini F1 Blackberry heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Zorg ervoor dat overtollig water weg kan lopen om wortelrot te voorkomen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is een goede keuze voor het aantrekken van bestuivers naar de tuin.

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Blackberry draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin door bijen en andere bestuivende insecten aan te trekken met zijn bloemen. Het biedt ook schuilplaatsen en voedsel voor diverse kleine dieren. Door deze plant in de tuin te hebben, ondersteun je ecosystemen en bevorder je de biodiversiteit.

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Blackberry bloeit van april tot juni en heeft een bloeiperiode van ongeveer 3 tot 4 weken. Het zijn ideale planten voor in de tuin, op het balkon of in potten en bakken.

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Blackberry kan goed tegen de volle zon en gedijt goed op een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer deze in de volle zon staat. Verder is het verstandig om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet aanbevolen om te eten. Het is belangrijk om alleen planten te consumeren die specifiek als eetbaar worden verkocht.

  Ja, Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Blackberry heeft een bladstructuur en dichte groei die geluid kan absorberen, maar het is niet specifiek gekweekt voor geluidsisolatie. Het kan dus een beperkte geluidsdempende werking hebben in een tuinsetting.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien om de vorm en gezondheid van de plant te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen om nieuwe groei te stimuleren. Zorg ervoor dat je scherpe snoeischaar gebruikt en de plant niet te rigoureus terugsnoeit.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Probeer direct contact met de bladeren te vermijden om schimmelvorming te voorkomen.

  De Viola Evo Mini F1 Blackberry groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig voeding om de groei te stimuleren.

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Blackberry gedijt het beste in goed doorlatende grond van gemiddelde kwaliteit. Zorg voor een bodem met voldoende voedingsstoffen en een neutrale pH-waarde. Vermijd wateroverlast en zorg voor een goede afwatering om wortelrot te voorkomen.

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Blackberry gedijt het best op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats in vochtige, goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant beschermd is tegen sterke wind en vorst. Deze tuinplanten voelen zich het meest thuis in een gematigd klimaat.

  In de winter kan het nodig zijn om de plant te beschermen tegen vorst door middel van een mulchlaag of afdekking met bijvoorbeeld vliesdoek. Zorg er ook voor dat de plant tijdens vorstperiodes niet te nat staat, zodat de wortels niet bevriezen. In het voorjaar kan de plant weer worden blootgesteld aan de elementen.

  Deze plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Knip regelmatig uitgebloeide bloemen weg om de bloei te verlengen en bemest de plant om de groei te stimuleren. Plaats de plant op een zonnige locatie voor de beste bloeiresultaten.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig te bemesten met een organische meststof tijdens het groeiseizoen. Gebruik een meststof met een gebalanceerde N-P-K-verhouding om gezonde groei en bloei te bevorderen. Overbemesting moet vermeden worden om mogelijke schade aan de plant te voorkomen.

  Het is aan te raden om de grond rondom de plant te bedekken met mulch om vocht vast te houden en onkruidgroei te beperken. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren of schors als mulch. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels of bladeren van de plant ligt.

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Blackberry groeit het best in een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze tuinplant. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is.

  Er zijn verschillende methoden om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, zoals het gebruik van natuurlijke vijanden, insecticiden of door regelmatig te controleren op plagen. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen om de gezondheid van de plant te waarborgen. Daarnaast kunnen ook bepaalde planten gevoeliger zijn voor specifieke plagen, dus het is handig om hier rekening mee te houden bij het kiezen van planten voor in de tuin.

 • Omschrijving

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Blackberry is een kleine vioolachtige plant met prachtige zwarte bloemen. Deze plant groeit compact en heeft een overvloedige bloei gedurende het hele seizoen. De donkere bloemblaadjes contrasteren mooi met het groene blad. Ideaal voor het toevoegen van kleur aan borders, potten en hanging baskets. De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Blackberry is een makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in zon tot halfschaduw.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.