Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Lavender Pink

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Lavender Pink is een compacte en bloeiende vioolplant met prachtige lavendelroze bloemen. Deze plant behoort tot de Cornuta groep en heeft een uitstekende bloeiprestatie. De bloemen hebben een opvallende kleur en zijn perfect voor het toevoegen van kleur aan bloembedden, borders of hanging baskets. Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Lavender Pink is geschikt voor zowel zon als halfschaduw en bloeit gedurende de zomermaanden. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die een vrolijke en kleurrijke toevoeging is aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Lavender Pink is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die normaal gesproken in de herfst afsterft. Het is daarom aan te raden om de plant elk jaar opnieuw te planten.

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Lavender Pink is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij temperaturen onder de -10 graden Celsius. Deze plant kan goed overleven in de winter, maar kan wel wat bescherming nodig hebben tijdens strenge vorstperiodes.

  Ja, de Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Lavender Pink is makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en bloeit langdurig. Zorg voor voldoende water en zonlicht voor een goede groei.

  De Viola Evo Mini F1 Lavender Pink heeft ongeveer 15 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Plant ze ook niet te dicht op elkaar, zodat ze genoeg ruimte hebben om zich te ontwikkelen.

  Tuinplanten zoals deze verdragen gedeeltelijke schaduw, maar zullen het beste groeien in de volle zon. Voldoende licht zorgt voor een gezonde groei en bloei. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral in warme periodes.

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Lavender Pink heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar vermijd dat de planten in water blijven staan. Over het algemeen is het aan te raden om de planten 1-2 keer per week water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden.

  Ja, Viola's trekken vlinders en bijen aan vanwege hun nectarrijke bloemen. Het is een goede plant voor het bevorderen van biodiversiteit in de tuin.

  Ja, deze plant is goed voor de biodiversiteit omdat het bijen en andere bestuivers aantrekt. Het zorgt voor een gezonde en gevarieerde tuin, wat ten goede komt aan de diverse diersoorten in de omgeving. Planten helpen ook bij het aanleggen van voedselketens en het behouden van een evenwichtig ecosysteem.

  Deze plant bloeit vanaf de late lente tot aan de vroege herfst en de bloeiperiode duurt meestal enkele maanden. Het is een langbloeiende plant die gedurende de zomermaanden continue bloemen produceert.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven bij warm weer. Zorg voor voldoende vochtige grond.

  De plant is niet eetbaar en wordt voornamelijk gekweekt als decoratieve tuinplant. Het consumeren van de plant kan leiden tot maagklachten of andere gezondheidsproblemen. Het is dus niet geschikt voor consumptie.

  Ja, Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Lavender Pink heeft geluidsdempende eigenschappen. Het blad en de bloemen zorgen voor absorptie van geluidsgolven, waardoor het geluidsniveau in de omgeving kan verminderen. Deze plant kan dus bijdragen aan een rustige en geluidsarme omgeving in de tuin.

 • Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar om de plant gezond te houden. Houd de plant compact door af en toe wat takjes weg te knippen.

  Geef regelmatig water aan de Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Lavender Pink, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef water aan de bodem en vermijd het besproeien van de bladeren.

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Lavender Pink gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur potgrond voor tuinplanten om de groei en bloei te optimaliseren.

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Lavender Pink doet het goed in goed doorlatende grond met een gemiddelde vochtigheid. Zorg ervoor dat de grond vruchtbaar is en niet te zuur. Het gebruik van compost kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Lavender Pink gedijt het beste op een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Deze plant houdt van een goed doorlatende grond en kan zowel in de border als in een pot geplaatst worden. Zorg voor voldoende water en voeding om de bloei te stimuleren.

  Het is aan te raden om bij strenge vorst de plant af te dekken met een laagje mulch of bladeren. Ook kunt u de plant in een pot binnen zetten op een koele, vorstvrije plek. Zorg ervoor dat de plant voldoende vochtig blijft in de winter, maar vermijd overbewatering.

  De Viola houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor regelmatig water geven en verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Geef in het voorjaar en najaar een beetje meststoffen voor een gezonde groei.

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Lavender Pink kan worden bemest met een algemene meststof voor tuinplanten, zowel vloeibaar als korrelvormig. Het is belangrijk om de plant regelmatig te voeden tijdens het groeiseizoen, volgens de aanbevelingen op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid mest die u gebruikt.

  Mulchen is een goede manier om de grond rondom de plant te bedekken en vocht vast te houden. Dit helpt om onkruidgroei te verminderen en de plant gezond te houden. Gebruik organisch materiaal zoals stro, houtsnippers of compost als mulch.

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Lavender Pink geeft de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Een bodemtest kan helpen om de zuurgraad van de bodem te bepalen en indien nodig kan kalk worden toegevoegd om de pH-waarde aan te passen. Het is belangrijk om de juiste bodemomstandigheden te bieden voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten zoals Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Lavender Pink, is het belangrijk om regelmatig de planten te controleren op aanwezigheid van insecten. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen kunnen helpen bij het bestrijden van bladluizen en andere plaaginsecten. Daarnaast kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum worden ingezet tegen ongedierte.

 • Omschrijving

  Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Lavender Pink is een compacte en bloeiende vioolplant met prachtige lavendelroze bloemen. Deze plant behoort tot de Cornuta groep en heeft een uitstekende bloeiprestatie. De bloemen hebben een opvallende kleur en zijn perfect voor het toevoegen van kleur aan bloembedden, borders of hanging baskets. Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Lavender Pink is geschikt voor zowel zon als halfschaduw en bloeit gedurende de zomermaanden. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die een vrolijke en kleurrijke toevoeging is aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.