Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 YTT

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 YTT is een kleine en compacte vioolplant met een opvallende geel met lila bloemkleur. Het is een hybride plant die bekend staat om zijn langdurige bloei en sterke groei. De plant gedijt goed in zowel de volle zon als in de halfschaduw. De Viola Evo Mini F1 YTT is ideaal voor gebruik in hanging baskets, borders en containers en brengt een vrolijke en kleurrijke uitstraling in de tuin of op het balkon. Met regelmatige bewatering en bemesting zal deze vioolplant goed gedijen en overvloedig bloeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, je bent niet groenblijvend. Je behoort tot de groep van tuinplanten die hun bladeren verliezen gedurende bepaalde seizoenen.

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 YTT is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is dus aan te raden om de plant te beschermen tijdens strenge vorst. Het is belangrijk om de plant goed te verzorgen en te beschermen tegen extreme weersomstandigheden.

  "Viola Evo Mini F1 YTT" is een makkelijk te onderhouden tuinplant. Het vereist regelmatige bewatering en een zonnige tot halfschaduwrijke locatie. Het gedijt goed in goed doorlatende grond.

  Voor de Viola Evo Mini F1 YTT heb je een ruimte nodig met volle zon tot halfschaduw. Zorg voor goed doorlatende grond en voldoende ruimte tussen de planten om te groeien en bloeien. Houd ongeveer 20-30 cm afstand tussen elke plant voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals jij groeien het beste in de zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei vertragen en de bloei minder uitbundig zijn. Overweeg om de plant te verplaatsen naar een plek met meer licht voor optimale groei.

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 YTT heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Zorg er ook voor dat de plant voldoende drainage heeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die ze produceert. Het is een goede keuze voor het aantrekken van bestuivers in de tuin.

  Ja, planten uit de Viola-familie zijn over het algemeen goed voor biodiversiteit omdat ze insecten aantrekken. Deze plant trekt voornamelijk vlinders en bijen aan, wat de biodiversiteit in de tuin kan verhogen. Het is een goede keuze voor het ondersteunen van het ecosysteem in uw tuin.

  Deze plant bloeit van april tot juni en de bloeiperiode duurt meestal ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, de plant kan over het algemeen goed tegen de volle zon, maar het kan verstandig zijn om wat schaduw te bieden tijdens hittegolven. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt om uitdroging te voorkomen.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een soort tuinplant die bedoeld is voor decoratief gebruik in de tuin of in bloemenperken. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 YTT heeft een geluidsdempende werking door het absorberen van geluidsgolven met behulp van bladeren en stelen. Dit kan helpen om omgevingsgeluiden te verminderen en een rustige sfeer te creëren in de tuin. Het effect is echter beperkt en hangt af van factoren zoals plantgrootte en dichtheid.

 • Viooltjes hebben geen specifieke snoei nodig. Verwijder dode of verwelkte bloemen regelmatig om de bloei te bevorderen. Laat de plant in het najaar met rust, zodat deze in het voorjaar opnieuw kan bloeien.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt. Vermijd dat er water op de bladeren komt om schimmelvorming te voorkomen.

  De Viola Evo Mini F1 YTT heeft een goed doorlatende potgrond nodig. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet drassig. Gebruik bij voorkeur potgrond voor tuinplanten om de plant goed te laten groeien.

  De Tuinplanten hebben een goed doorlatende bodem nodig die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar vermijd stilstaand water. Daarnaast is het belangrijk om de bodem regelmatig te bemesten met een uitgebalanceerde meststof.

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 YTT houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Deze plant is geschikt voor in borders, bloembakken en hanging baskets.

  In de winter kan het verstandig zijn om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een laag mulch of stro rond de basis aan te brengen. Ook kan het helpen om de plant te verplaatsen naar een beschutte plek of hem af te dekken met een doek of speciale winterbeschermingsmaterialen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren en indien nodig extra bescherming te bieden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en bemest de plant om de bloei te stimuleren. Zorg voor een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan een evenwichtige bemesting met organische meststoffen, zoals compost of koemestkorrels. Het is belangrijk om de planten tijdens het groeiseizoen regelmatig van voedingsstoffen te voorzien, maar zorg ervoor dat je niet te veel meststoffen geeft om wortelverbranding te voorkomen. Let op de specifieke behoeften van de plant en kies een meststof die geschikt is voor bloeiende planten.

  Mulch is een goede manier om ervoor te zorgen dat de grond vochtig blijft en onkruid onderdrukt wordt. Het kan worden aangebracht rondom de wortels van de plant, maar houdt het weg van de stengel om rotting te voorkomen. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors, bladeren of compost voor het beste resultaat.

  Een neutrale tot lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor de Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 YTT. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat wordt. Een bodem met te hoge zuurgraad kan leiden tot problemen met de groei en gezondheid van de plant.

  Om ongedierte zoals bladluizen en trips te bestrijden bij Tuinplanten, kunt u het beste natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen inzetten. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie en pyrethrum. Controleer regelmatig de planten op tekenen van ongedierte en grijp indien nodig direct in.

 • Omschrijving

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 YTT is een kleine en compacte vioolplant met een opvallende geel met lila bloemkleur. Het is een hybride plant die bekend staat om zijn langdurige bloei en sterke groei. De plant gedijt goed in zowel de volle zon als in de halfschaduw. De Viola Evo Mini F1 YTT is ideaal voor gebruik in hanging baskets, borders en containers en brengt een vrolijke en kleurrijke uitstraling in de tuin of op het balkon. Met regelmatige bewatering en bemesting zal deze vioolplant goed gedijen en overvloedig bloeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.