Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Orange Purple Wing

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Orange Purple Wing is een compacte plant met opvallende oranje en paarse bloemen met een gevleugeld patroon. De plant heeft een rijke bloei en is geschikt voor in borders, potten of hanging baskets. Het blad van de plant is groen en compact en vormt een mooi contrast met de kleurrijke bloemen. Deze Viola heeft een lange bloeiperiode en is gemakkelijk te verzorgen. De plant trekt vlinders en bijen aan en geeft een vrolijke en kleurrijke uitstraling aan de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Orange Purple Wing is geen groenblijvende plant. Deze plant behoort tot de categorie Tuinplanten en zal in de winter zijn blad verliezen.

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Orange Purple Wing is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Deze tuinplant kan dus matige vorst verdragen. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen strenge vorst.

  Ja, de Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Orange Purple Wing is een gemakkelijke plant om te onderhouden. Deze plant heeft weinig zorg nodig en gedijt goed in de tuin. Regelmatig water geven en wat meststoffen zijn voldoende voor een gezonde groei.

  Deze plant heeft ongeveer 10-15 centimeter ruimte nodig om te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht kan krijgen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren en onkruid te verwijderen om de groei niet te belemmeren.

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Orange Purple Wing groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei worden belemmerd en kan de plant minder goed bloeien. Zorg dus voor voldoende zonlicht voor een optimale groei.

  De Viola Evo Mini F1 Orange Purple Wing heeft gemiddeld 2 tot 3 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet drassig. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond door je vinger in de grond te steken.

  Ja, deze plant trekt vlinders aan door de heldere kleuren en de zoete geur van de bloemen. Daarnaast lokt de plant ook bijen, die helpen bij de bestuiving van de bloemen. Als tuinplant is het een uitstekende keuze om een levendige tuin te creëren en bijen en vlinders aan te trekken.

  De plant Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Orange Purple Wing draagt bij aan de biodiversiteit door bijen en vlinders aan te trekken met zijn nectarrijke bloemen. Hierdoor helpen ze bij de bestuiving van andere planten in de tuin. Het is dus zeker een goede plant voor de biodiversiteit.

  Deze plant bloeit van maart tot en met juni en de bloei duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme, zonnige dagen. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt.

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Orange Purple Wing is niet geschikt voor consumptie en mag niet gegeten worden. Het is een decoratieve tuinplant en dient alleen voor visuele doeleinden gebruikt te worden. Het is belangrijk om giftige planten te vermijden en alleen bekende eetbare planten te consumeren.

  Ja, tuinplanten zoals Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Orange Purple Wing hebben over het algemeen een bepaald niveau van geluidsdempende eigenschappen vanwege hun bladeren en stelen die geluidsgolven kunnen absorberen. Het is echter belangrijk op te merken dat ze niet zo effectief zijn als specifieke geluidsdempende materialen zoals isolatie. Planten kunnen nog steeds helpen om een kalmerende en rustgevende omgeving te creëren.

 • Je kunt de plant na de bloei licht terugsnoeien om de vorm en de bloei te bevorderen. Verwijder regelmatig dode of zieke bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Over het algemeen heeft de plant weinig snoei nodig.

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Orange Purple Wing heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Het is het beste om 's ochtends water te geven om zo schimmelgroei te voorkomen.

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Orange Purple Wing gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te nat. Een potgrond specifiek voor tuinplanten is ideaal voor deze plant.

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Orange Purple Wing groeit het beste in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Het is belangrijk om de grond regelmatig te bemesten om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat de pH-waarde van de bodem neutraal tot licht zuur is voor optimale groei.

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Orange Purple Wing gedijt het best op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats in goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen bloeien. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen.

  In de winter is het belangrijk om deze plant te beschermen tegen vorst. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van mulch of een beschermende doek. Zorg er ook voor dat de plant goed wordt bewaterd voordat de vorstperiode begint.

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Orange Purple Wing heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om nieuwe bloei te stimuleren. Bemest de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen.

  Het is belangrijk om Tuinplanten regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen om gezonde groei en bloei te bevorderen. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is ontwikkeld voor bloeiende planten, volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig en houd de plant goed in de gaten.

  Mulch is een laag organisch materiaal die rond de plant wordt gelegd om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te remmen. Het kan worden gemaakt van houtsnippers, bladeren of stro. Mulch beschermt de wortels van de plant tegen extreme temperaturen en helpt voedingsstoffen vast te houden in de bodem.

  De zuurgraad van de bodem voor de Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Orange Purple Wing moet neutraal tot licht zuur zijn. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor deze tuinplanten. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u preventieve maatregelen nemen zoals regelmatig controleren op plagen en het verwijderen van aangetaste delen. Daarnaast kunt u ook natuurlijke vijanden van het ongedierte aantrekken, zoals lieveheersbeestjes. Als er toch nog sprake is van een plaag, kunt u biologische bestrijdingsmiddelen gebruiken.

 • Omschrijving

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Orange Purple Wing is een compacte plant met opvallende oranje en paarse bloemen met een gevleugeld patroon. De plant heeft een rijke bloei en is geschikt voor in borders, potten of hanging baskets. Het blad van de plant is groen en compact en vormt een mooi contrast met de kleurrijke bloemen. Deze Viola heeft een lange bloeiperiode en is gemakkelijk te verzorgen. De plant trekt vlinders en bijen aan en geeft een vrolijke en kleurrijke uitstraling aan de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.