Pelargonium (Zonale Grp) 'Victor'

Pelargonium (Zonale Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium 'Victor' is een veelzijdige en populaire tuinplant met een opvallende uitstraling. De plant heeft mooie groene bladeren met donkergroene zones en produceert prachtige bloemen in diverse kleuren, zoals rood, roze of wit. 'Victor' is een sterke en gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in zonnige locaties en goed doorlatende grond. Deze Pelargonium trekt vlinders en bijen aan en kan bloeien van het voorjaar tot aan de herfst. Door regelmatig te snoeien kan de plant compact en bossig worden gehouden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en zal zijn bladeren verliezen in de winter. Het is een eenjarige plant die opnieuw geplant moet worden voor het volgende groeiseizoen.

  Deze plant is niet winterhard en kan niet overleven bij temperaturen onder het vriespunt. Het is daarom aan te raden om de plant binnen te halen tijdens de wintermaanden of te beschermen met een vorstbeschermingsdoek.

  Pelargoniums zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en tolerant ten opzichte van verschillende omstandigheden. Ze vragen regelmatig water, maar verdragen ook droge periodes. Het verwijderen van uitgebloeide bloemen bevordert de bloei.

  Pelargonium (Zonale Grp) 'Victor' heeft ongeveer 30 tot 40 centimeter ruimte nodig om optimaal te groeien. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Zorg voor voldoende afstand tussen verschillende planten om overbevolking te voorkomen.

  Pelargoniums groeien het beste in de volle zon of lichte schaduw. In de schaduw zullen ze minder bloemen produceren en mogelijk last hebben van schimmelziekten. Voor een optimale groei en bloei is het aan te raden om Pelargoniums in de volle zon te plaatsen.

  Deze plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de hoeveelheid zonlicht en warmte waaraan hij wordt blootgesteld. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door licht vochtig te houden om uitdroging te voorkomen. Let op dat de plant niet te lang in een natte grond staat, dit kan wortelrot veroorzaken.

  Ja, de Pelargonium (Zonale Grp) 'Victor' trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Dit maakt de plant een goede keuze voor tuinen die willen bijdragen aan de biodiversiteit. De felle kleuren van de bloemen zijn ook aantrekkelijk voor bestuivende insecten.

  Pelargoniums zijn voornamelijk decoratieve planten en dragen niet veel bij aan biodiversiteit. Het zijn hybriden die vaak geen nectar of stuifmeel produceren voor bestuivers. Voor biodiversiteit zijn inheemse planten en bloemen beter geschikt.

  Deze plant bloeit meestal van juni tot en met september en de bloeiperiode duurt meestal enkele maanden. De bloemen zijn vaak felgekleurd en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant staat bekend om zijn rijke en langdurige bloei.

  Pelargoniums kunnen goed tegen de volle zon en hebben minimaal 6 uur direct zonlicht per dag nodig om goed te groeien. Zorg voor voldoende water en bescherm de plant tegen felle middagzon om verbranding te voorkomen. Deze planten kunnen ook goed gedijen in warme, zonnige tuinen.

  Nee, de Pelargonium (Zonale Grp) 'Victor' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn mooie bloemen en bladeren. Het consumeren van de plant kan leiden tot maagklachten of vergiftiging.

  Ja, planten hebben een absorberend effect op geluidsgolven, waardoor ze bijdragen aan geluidsdemping in een ruimte. Het blad en de stengels van planten kunnen geluidsgolven absorberen en zorgen zo voor een rustiger akoestiek. Over het algemeen wordt aanbevolen om meerdere planten in een ruimte te plaatsen voor een maximaal geluidsdempend effect.

 • Deze plant kan regelmatig gesnoeid worden om een compacte vorm te behouden en de bloei te bevorderen. Verwijder regelmatig dode of uitgebloeide bloemen om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar terug tot ongeveer de helft van de lengte om nieuwe groei te stimuleren.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme zomerdagen. Laat de grond tussen gietbeurten licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. Vermijd echter dat de grond volledig uitdroogt.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, omdat dit de wortels kan beschadigen. Voeg eventueel wat extra voedingsstoffen toe aan de potgrond voor een optimale groei.

  De Pelargonium (Zonale Grp) 'Victor' gedijt het beste in goed doorlatende, vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vocht vasthoudt, maar niet te nat wordt. Het toevoegen van compost kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  De Pelargonium (Zonale Grp) 'Victor' gedijt het beste op een zonnige standplaats in de tuin. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Ook kan de plant goed tegen warmte.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst, bijvoorbeeld door de plant te verplaatsen naar een vorstvrije ruimte of door te bedekken met een dikke laag mulch. Zorg ervoor dat de grond rondom de plant goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het is ook aan te raden om de plant regelmatig te controleren op eventuele beschadigingen of ziekten.

  Water de plant regelmatig en zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is. Geef de plant voldoende licht en een gematigde temperatuur. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en oude bladeren voor een gezonde groei.

  Om de beste resultaten te behalen, kun je tijdens het groeiseizoen een universele meststof toepassen. Gebruik een meststof die specifiek is samengesteld voor bloeiende tuinplanten. Het is aan te raden om de meststof volgens de verpakking aan te brengen voor een gezonde groei en bloei.

  Mulch is een laag organisch materiaal die op de bodem rondom planten wordt gelegd om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de grond te voeden. Dit kan bestaan uit bijvoorbeeld bladeren, boomschors of compost. Het helpt de plant gezond te houden en beschermt tegen extreme weersomstandigheden.

  Deze plant prefereert een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem in de gaten te houden om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen. Het kan nuttig zijn om af en toe te testen en indien nodig de pH-waarde aan te passen.

  Er zijn verschillende methoden om ongedierte zoals bladluizen, spintmijten en witte vlieg te bestrijden bij tuinplanten, waaronder het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes, het goed schoonhouden van de plant en het regelmatig inspecteren op symptomen van plagen. Het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen kan ook effectief zijn als preventieve en curatieve maatregel tegen ongedierte bij tuinplanten. Het is belangrijk om de aanwezigheid van ongedierte snel te signaleren en actie te ondernemen om schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Pelargonium 'Victor' is een veelzijdige en populaire tuinplant met een opvallende uitstraling. De plant heeft mooie groene bladeren met donkergroene zones en produceert prachtige bloemen in diverse kleuren, zoals rood, roze of wit. 'Victor' is een sterke en gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in zonnige locaties en goed doorlatende grond. Deze Pelargonium trekt vlinders en bijen aan en kan bloeien van het voorjaar tot aan de herfst. Door regelmatig te snoeien kan de plant compact en bossig worden gehouden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.