Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 White

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 White er en kompakt og farverig violplante med hvide blomster. Planten har en busket vækst og blomstrer rigeligt i løbet af forår og sommer. Blomsterne har en iøjnefaldende gul midte og blomstrer i klaser over det grønne blad. Viola Evo Mini F1 White er ideel til bede, blomsterkasser og hængende kurve og tiltrækker sommerfugle og bier. Denne plante trives bedst i veldrænet jord og en solrig til halvskyggefuld placering.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 White er ikke stedsegrøn og vil derfor miste sine blade i vintermånederne. Det er en flerårig plante, der dog vil blomstre igen hvert år om foråret. Det anbefales derfor at tage beskyttende foranstaltninger i de koldere måneder.

  Planten er hårdfør op til ca. -5 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten ved lavere temperaturer. Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 White er velegnet til haver og bede.

  Ja, Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 White er let at vedligeholde og kræver ikke meget speciel pleje. Det er en stærk plante, der trives godt både i fuld sol og i halvskygge. Regelmæssig vanding og gødning sikrer en sund vækst og blomstring.

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 White har brug for cirka 15-20 cm plads for at vokse godt. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys og luft. Plant dem også med en afstand på cirka 15 cm fra hinanden for optimal vækst.

  Haveplanter som Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 White vokser generelt bedre i fuld sol eller halvskygge. I skyggen vil de stadig vokse, men blomstringen kan være mindre frodig. Det anbefales derfor at placere planten på et solrigere sted for optimal vækst.

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 White har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det anbefales at holde jorden fugtig, men ikke lade den drukne. Generelt kan du vande planten en til to gange om ugen.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af formen og farven på blomsterne. Det kan hjælpe med at tiltrække bestøvende insekter til din have.

  Ja, denne plante er god for biodiversiteten, fordi den tiltrækker insekter med sine blomster. Dette giver bier og sommerfugle mulighed for at nyde nektar og pollen, som planten tilbyder. Dette bidrager til diversiteten af dyr i haven.

  Denne plante blomstrer normalt fra marts til juni og blomstrer i cirka 10 til 12 uger.

  Ja, planten kan godt klare fuld sol. De har brug for mindst 6 timer direkte sollys om dagen for at trives godt. Vær dog opmærksom på, at jorden ikke tørrer ud i fuld sol.

  Nej, denne plante er ikke spiselig og bruges primært som en dekorativ haveplante. Det anbefales ikke at spise blomsterne eller bladene på denne plante.

  Planten har en begrænset lydabsorberende virkning ved at absorbere lydbølger med hjælp fra blade og blomster. Effekten på lydniveauer er dog minimal. Generelt set bruges planter ikke som primær lyddæmpende foranstaltning.

 • Planten skal beskæres regelmæssigt for at fremme væksten og opretholde en kompakt form. Fjern regelmæssigt døde blomster og blade for at holde planten sund. Beskær ikke for dybt i planten for at undgå at hæmme væksten.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Giv helst vand ved plantens base for at undgå skimmeldannelse.

  Planten har brug for en veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden ikke er for kompakt og holder tilstrækkeligt med fugt. Vælg helst en pottemuld specielt designet til blomstrende planter.

  Fioler trives bedst i godt drænet jord med en gennemsnitlig til høj frugtbarhed. Sørg for, at jorden er let fugtig, men ikke for våd. Tilføj eventuelt kompost eller organiske gødninger for at forbedre jordkvaliteten.

  Den ideelle placering for denne plante er i fuld sol til halvskygge. Sørg for, at jorden er godt drænet, og hold planten regelmæssigt fugtig, men ikke for våd. Denne plante trives godt i bede, krukker eller hængekurve.

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 White har brug for vinterbeskyttelse i form af et lag muld eller blade. Sørg for, at planten ikke står for våd i løbet af vintermånederne for at undgå frostskader. Det anbefales at dække planten med fleece eller en anden beskyttende hætte under streng frost.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Regelmæssig gødskning kan også hjælpe med at holde planten sund. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen.

  Have afgrøder generelt brug for regelmæssig gødning for at forblive sunde. Brug en universal gødning, der er specielt sammensat til blomstrende planter for at stimulere vækst og blomstring. Følg den anbefalede dosering på emballagen for optimal ernæring af planten.

  Det anbefales at lægge et lag muld omkring planten for at bevare jordens fugtighedsniveau og bremse ukrudtsvækst. Dette kan hjælpe med at opretholde en sund vækst og blomstring af planten. Vælg et organisk mulchmateriale som f.eks. barkflis eller kompost for det bedste resultat.

  Haveplanter trives bedst i jord med en neutral til let sur pH-værdi mellem 6,5 og 7,5. En god balance i surhedsgraden er vigtig for plantens optagelse af næringsstoffer. Sørg for en passende pH-værdi for at fremme plantens vækst og blomstring.

  Det er vigtigt at kontrollere planten regelmæssigt for eventuel skadedyr, såsom lus og trips. Ved et lille angreb kan håndfjernelse være tilstrækkeligt, ved et større angreb kan en biologisk bekæmpelsesmiddel bruges. Undgå at overvande, da dette kan tiltrække svampe og andre sygdomme.

 • Beskrivelse

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 White er en kompakt og farverig violplante med hvide blomster. Planten har en busket vækst og blomstrer rigeligt i løbet af forår og sommer. Blomsterne har en iøjnefaldende gul midte og blomstrer i klaser over det grønne blad. Viola Evo Mini F1 White er ideel til bede, blomsterkasser og hængende kurve og tiltrækker sommerfugle og bier. Denne plante trives bedst i veldrænet jord og en solrig til halvskyggefuld placering.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.