Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 White Purple Jump Up

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Deze plant, Viola Evo Mini F1 White Purple Jump Up, is een kleine vioolbloem met witte en paarse bloemblaadjes. Hij behoort tot de Cornuta groep en heeft een compacte groeiwijze. De bloemen hebben een opvallend patroon van paars en wit, wat zorgt voor een speels en levendig uiterlijk. De Viola Evo Mini F1 is ideaal voor in potten, borders of hangende manden en zal de tuin of het balkon opfleuren met zijn kleurrijke bloemen. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is voor de biodiversiteit in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 White Purple Jump Up is niet groenblijvend. Het is een winterharde plant die bloemen produceert in het voorjaar en de zomer. Het wordt aanbevolen om de plant in de herfst te snoeien.

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 White Purple Jump Up is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Deze tuinplant kan dus overleven in koude temperaturen, maar het is toch aan te raden om extra bescherming te bieden bij strenge vorst.

  Ja, de Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 White Purple Jump Up is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is een winterharde plant die goed gedijt in de volle zon of halfschaduw. Regelmatig water geven en bemesten zal zorgen voor een gezonde groei en bloei.

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 White Purple Jump Up heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te ontwikkelen en voldoende licht en lucht te ontvangen. Overvolle plantenbakken kunnen de groei van de plant belemmeren.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. In de schaduw zal de groei van de plant waarschijnlijk verminderen. Zorg voor voldoende licht voor een gezonde groei.

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 White Purple Jump Up heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten uitdrogen. Zorg ervoor dat het water goed weg kan lopen en vermijd dat de plant te lang in natte grond staat.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan met zijn bloemen. Het is een aantrekkelijke optie voor tuiniers die graag bijen en vlinders in hun tuin willen verwelkomen.

  Ja, als tuinplant draag je bij aan biodiversiteit door bestuivers zoals bijen en vlinders aan te trekken met je bloemen. Je biedt ook schuilplaatsen en voedsel voor verschillende diersoorten in de tuin.

  Deze plant bloeit meestal van april tot juni en kan bloeien voor een periode van ongeveer 6 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige locatie. Zorg wel voor voldoende water en eventueel wat beschutting bij extreme hitte.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn decoratieve bloemen. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren.

  Ja, de Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 White Purple Jump Up heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is een decoratieve plant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn kleurrijke bloemen.

 • De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 White Purple Jump Up kan regelmatig worden gesnoeid om de groei te bevorderen en een compacte vorm te behouden. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te stimuleren. Snoei in het voorjaar en de zomer voor het beste resultaat.

  Deze plant houdt van redelijk vochtige grond, dus geef regelmatig water. Zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt, want dit kan wortelrot veroorzaken. Het is het beste om de plant 's ochtends water te geven, zodat de bladeren droog kunnen worden voordat de zon ondergaat.

  De plant heeft graag goed doorlatende potgrond met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Het is belangrijk om regelmatig de potgrond vochtig te houden, maar let op dat de wortels niet te nat worden. Verpot de plant indien nodig in verse potgrond om de groei te stimuleren.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en voldoende voedingsstoffen bevat. Zorg voor een lichte en luchtige grond met een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5. Een organische bodemverbeteraar kan helpen bij het creëren van de ideale groeicondities.

  Deze plant gedijt het beste in de volle zon of halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Ideaal voor in borders, bloembakken of hanging baskets.

  De Tuinplanten Viola worden meestal als eenjarige planten behandeld en hebben over het algemeen geen speciale winterbescherming nodig. Sommige tuinders kiezen er echter voor om ze te bedekken met stro of bladeren tijdens koudere periodes om ze te beschermen tegen vorst. Het is belangrijk om de planten niet te laten verdrinken in water door overmatige neerslag of irrigatie in de winter.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw gedijen. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten met een organische meststof die geschikt is voor bloeiende planten. Gebruik vanaf het voorjaar tot aan de herfst maandelijks een bemesting om de groei en bloei te bevorderen. Volg altijd de aanbevolen dosering op de verpakking voor optimale resultaten.

  Mulchen helpt om vocht vast te houden, onkruidgroei te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of houtsnippers voor het beste resultaat. Breng een laag mulch aan van 5-7 centimeter rond de plant, maar houd de mulch weg van de stelen om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant geeft de voorkeur aan neutrale tot licht zure bodemomstandigheden. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,5 is ideaal voor een gezonde groei en bloei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten kunnen neemolie of insecticidale zeep worden gebruikt. Deze middelen kunnen helpen tegen bladluizen, trips, en witte vlieg. Het is belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte en snel actie te ondernemen om schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  Deze plant, Viola Evo Mini F1 White Purple Jump Up, is een kleine vioolbloem met witte en paarse bloemblaadjes. Hij behoort tot de Cornuta groep en heeft een compacte groeiwijze. De bloemen hebben een opvallend patroon van paars en wit, wat zorgt voor een speels en levendig uiterlijk. De Viola Evo Mini F1 is ideaal voor in potten, borders of hangende manden en zal de tuin of het balkon opfleuren met zijn kleurrijke bloemen. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is voor de biodiversiteit in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.