Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Purple

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Purple heeft kleine, paarse bloemen die bloeien in de lente en vroege zomer. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en is geschikt voor in borders, perken en containers. De bloemen hebben een mooie, opvallende kleur en trekken vlinders en bijen aan. De plant vereist een goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Regelmatig water geven en bemesten zorgt voor een gezonde groei en bloei van deze viooltjes.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Purple is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren gedurende het jaar en kan in de winter kaal lijken. Het is raadzaam om de plant in het voorjaar te snoeien om nieuwe groei te stimuleren.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5°C. Het is aan te raden om bij strenge vorst extra bescherming te bieden, zoals een laag mulch of een beschermende doek. Het is een tuinplant die over het algemeen goed bestand is tegen koude temperaturen.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig verzorging. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de meeste bodemsoorten en standplaatsen. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende om de plant gezond te houden.

  Om deze plant te laten groeien heeft deze voldoende ruimte nodig om zich te verspreiden en te bloeien. Zorg ervoor dat de planten ongeveer 15-20 cm uit elkaar staan, zodat ze genoeg lucht en zonlicht krijgen. Het is ook belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te voeden voor optimale groei.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of gedeeltelijke schaduw. Te veel schaduw kan de groei en bloei belemmeren. Het is belangrijk om voldoende zonlicht te krijgen voor gezonde groei.

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Purple heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Het is aan te raden om regelmatig te controleren of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend. Met zijn mooie bloemen trekt hij deze insecten aan, wat helpt bij bestuiving en biodiversiteit in de tuin. Het is een waardevolle toevoeging aan elke tuin.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat hij bijen en andere bestuivers aantrekt met zijn bloemen. Daarnaast zorgt hij voor variatie in de tuin en draagt zo bij aan de diversiteit van plantensoorten. Het is belangrijk om diverse soorten planten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te stimuleren.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden maart tot juni en kan bloeien tot ongeveer 6 weken lang. Het is een vrolijke toevoeging aan de tuin in het voorjaar.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zonnige plekken. Zorg wel voor voldoende water bij warm weer.

  Nee, de Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Purple is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk gekweekt wordt voor zijn kleurrijke bloemen en niet voor consumptie. Het is belangrijk om alleen planten te eten die specifiek geteeld worden voor consumptie.

  Ja, deze plant heeft bepaalde eigenschappen die geluid kunnen dempen. Planten kunnen over het algemeen helpen om geluid te absorberen en een rustige omgeving te creëren. Het effect is echter beperkt in vergelijking met speciale geluidsisolerende materialen.

 • Deze plant heeft geen snoei nodig. Het is het beste om verdorde bloemen te verwijderen om de bloei te stimuleren. Verwijder ook dode bladeren om de plant gezond te houden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te drassig. Gebruik bij voorkeur potgrond vermengd met wat grof zand voor een optimale groei.

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Purple houdt van een goed doorlatende bodem en gedijt het beste in vochtige, humusrijke grond met een neutrale pH. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat om de groei en bloei van de plant te bevorderen. Het regelmatig toevoegen van compost kan helpen om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Purple gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Deze tuinplanten kunnen ook goed groeien in halfschaduw, maar zullen minder bloemen produceren op deze plek. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat.

  Het is raadzaam om de plant in de winter te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld stro of bladeren rond de basis van de plant te leggen. Ook kan een laag mulch of compost helpen om de wortels te beschermen. Zorg er tevens voor dat de plant voldoende water krijgt in de wintermaanden om uitdroging te voorkomen.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en regelmatig water krijgt. Geef af en toe meststoffen voor een gezonde groei en bloei. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof met een hoge concentratie stikstof voor een goede bloemproductie. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingstoffen krijgt om gezond te blijven.

  Mulchen is gunstig voor tuinplanten omdat het helpt bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of bladeren. Breng een laag van 5-10 cm aan rond de plant, maar zorg ervoor dat de mulch niet tegen de stengels wordt opgehoopt.

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Purple heeft graag een bodem met een neutrale tot iets zure pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te zwaar bemest wordt. Het regelmatig controleren en aanpassen van de zuurgraad van de bodem kan bijdragen aan een gezonde groei van de plant.

  Gebruik natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen om ongedierte te bestrijden. Ook regelmatig controleren op bladluizen, slakken en rupsen kan helpen bij de bestrijding van eventueel ongedierte. Het gebruik van insecticide kan schadelijk zijn voor de plant en het ecosysteem, dus probeer dit zoveel mogelijk te vermijden.

 • Omschrijving

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Purple heeft kleine, paarse bloemen die bloeien in de lente en vroege zomer. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en is geschikt voor in borders, perken en containers. De bloemen hebben een mooie, opvallende kleur en trekken vlinders en bijen aan. De plant vereist een goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Regelmatig water geven en bemesten zorgt voor een gezonde groei en bloei van deze viooltjes.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.