Viola (Cornuta Grp) Callisto F1 Violet Blue

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Cornuta Grp) Callisto F1 Violet Blue is een compacte en kleurrijke vioolplant die mooie bloemen produceert in een diepblauwe kleur. Deze plant heeft een uitbundige bloei en bloeit langdurig, waardoor je de hele zomer van de prachtige bloemen kunt genieten. De Viola Callisto F1 is zeer geschikt voor borders, bloembakken en hangmanden en trekt ook vlinders en bijen aan. Deze plant heeft een bossige groeiwijze en gedijt het beste in de zon of halfschaduw. Een echte aanwinst voor elke tuin of balkon!

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een winterharde tuinplant die ook in de winter zijn groene bladeren behoudt. Deze eigenschap maakt de plant ideaal voor het opvrolijken van de tuin in alle seizoenen.

  De plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius en kan dus milde vorst verdragen. Het is aanbevolen om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. De plant is geschikt om in de tuin te planten als vaste plant.

  De Viola (Cornuta Grp) Callisto F1 Violet Blue heeft weinig onderhoud nodig en kan goed groeien in zowel zon als halfschaduw. Regelmatig water geven en bemesten zorgt voor een gezonde plant. Het regelmatig verwijderen van uitgebloeide bloemen bevordert de bloei.

  De Viola (Cornuta Grp) Callisto F1 Violet Blue heeft ongeveer 15 cm ruimte nodig om te groeien. Het is een compacte plant die goed gedijt in borders of potten. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen de planten om luchtcirculatie mogelijk te maken.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het is belangrijk om de grond regelmatig vochtig te houden en de plant te voorzien van voldoende voedingsstoffen voor een gezonde groei. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht krijgt, zelfs in de schaduw.

  De Viola (Cornuta Grp) Callisto F1 Violet Blue heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  Deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is een goede keuze als je wilt bijdragen aan het bevorderen van de biodiversiteit in je tuin. De bloemen zijn aantrekkelijk voor bestuivers zoals vlinders en bijen.

  Ja, planten van de Viola familie zijn gunstig voor de biodiversiteit in de tuin door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Daarnaast dragen de bloemen bij aan de voedselvoorziening voor deze insecten. Het toevoegen van deze planten kan een positief effect hebben op de algehele biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit meestal vanaf het voorjaar tot aan het begin van de zomer. De bloeiperiode kan variëren, maar gemiddeld bloeit deze plant ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, de Viola (Cornuta Grp) Callisto F1 Violet Blue kan goed tegen de volle zon. Het is echter ook belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme periodes. Zorg voor een goede afwatering om wortelrot te voorkomen.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en wordt voornamelijk gekweekt als tuinplant vanwege zijn mooie bloemen. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Het wordt aanbevolen om de plant niet in voedselbereiding te gebruiken.

  Ja, sommige tuinplanten hebben geluidsdempende eigenschappen vanwege hun bladeren en takken die geluidsgolven absorberen en reflecteren. Het is echter afhankelijk van de dichtheid en grootte van de plant en de omgeving waarin deze zich bevindt. Het kan bijdragen aan een verminderd geluidsniveau in uw tuin.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien om de vorm en grootte te behouden. Verwijder eventuele dode of beschadigde bladeren en bloemen om de gezondheid van de plant te bevorderen. Let op dat je niet te diep snoeit, omdat dit de groei kan belemmeren.

  De Viola (Cornuta Grp) Callisto F1 Violet Blue heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef bij voorkeur 's ochtends water om schimmelvorming te voorkomen.

  De Viola (Cornuta Grp) Callisto F1 Violet Blue gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig is, maar niet te nat. Een lichtzure potgrond helpt de plant om optimaal te groeien en bloeien.

  De Viola (Cornuta Grp) Callisto F1 Violet Blue groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vochtig is, maar niet te nat. Zorg voor een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5 voor optimale groei en bloei.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond, bij voorkeur humusrijk. Bescherm de plant tegen harde wind om beschadiging te voorkomen.

  Tijdens de winter heeft de plant bescherming nodig tegen extreme kou en vorst. Je kunt de plant bedekken met een laag mulch of bladeren om de wortels te beschermen. Zorg er ook voor dat de plant niet te nat staat, om wortelrot te voorkomen.

  De Viola (Cornuta Grp) Callisto F1 Violet Blue heeft weinig onderhoud nodig. Zorg voor regelmatig water geven en verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Plaats de plant op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in vruchtbare, goed doorlatende grond.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten om een gezonde groei en bloei te bevorderen. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen. Bemest volgens de aanbevolen dosering op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

  Mulchen is gunstig voor tuinplanten zoals deze violen. Mulch beschermt de wortels tegen extreme temperaturen, helpt vocht vast te houden en onderdrukt onkruidgroei. Door regelmatig mulchen zorg je voor een gezonde groei van de plant.

  Tuinplanten groeien het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde, tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en indien nodig de pH-waarde aan te passen met kalk of zwavel. Zo kunnen planten optimaal groeien en bloeien.

  Voor deze plant zijn vaak geen ingrijpende ongediertebestrijdingsmaatregelen nodig, maar regelmatig controleren op slakken en bladluizen kan preventief zijn. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kunnen helpen bij het bestrijden van deze plagen. Als er sprake is van een plaag, zijn biologische bestrijdingsmiddelen een milieuvriendelijke optie.

 • Omschrijving

  De Viola (Cornuta Grp) Callisto F1 Violet Blue is een compacte en kleurrijke vioolplant die mooie bloemen produceert in een diepblauwe kleur. Deze plant heeft een uitbundige bloei en bloeit langdurig, waardoor je de hele zomer van de prachtige bloemen kunt genieten. De Viola Callisto F1 is zeer geschikt voor borders, bloembakken en hangmanden en trekt ook vlinders en bijen aan. Deze plant heeft een bossige groeiwijze en gedijt het beste in de zon of halfschaduw. Een echte aanwinst voor elke tuin of balkon!

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.