Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Yellow Purple Jump Up

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Yellow Purple Jump Up is een prachtige en kleurrijke vioolplant met gele en paarse bloemen. Het is een compacte plant die perfect is voor in potten, hanging baskets of borders. De bloemen hebben een opvallend patroon waarbij de kleuren geel en paars in elkaar overlopen. Deze plant bloeit langdurig en zorgt voor een vrolijke en levendige uitstraling in je tuin of op je balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Yellow Purple Jump Up is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die niet zijn blad behoudt gedurende de wintermaanden. Als tuinplant moet je rekening houden met zijn seizoensgebonden groei.

  De "Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Yellow Purple Jump Up" is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Deze planten kunnen dus overleven in de meeste delen van Nederland tijdens de wintermaanden. Het is echter altijd goed om extra bescherming te bieden bij extreme vorst.

  Viola Evo Mini F1 Yellow Purple Jump Up is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Regelmatig water geven en wat bemesting zijn voldoende om deze plant gezond te houden. Zorg voor voldoende zonlicht en bescherm de plant tegen vorst.

  De Viola Evo Mini F1 Yellow Purple Jump Up heeft ongeveer 15-20 cm ruimte nodig om goed te groeien. Deze plant kan het beste worden geplant op een zonnige of halfschaduwrijke plek in de tuin. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond goed gedraineerd is.

  Tuinplanten zoals Viola Evo Mini F1 Yellow Purple Jump Up groeien het beste met voldoende zonlicht. In de schaduw kunnen ze langgerekt en minder bloemrijk worden. Het is daarom aan te raden om ze op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van het weer en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om regelmatig de grond vochtig te houden, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Het is aanbevolen om de grond tussen de gietbeurten licht op te laten drogen.

  Ja, de Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Yellow Purple Jump Up plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de bloemen die nectar bevatten. Het is een goede keuze voor tuinen die deze insecten willen aantrekken.

  Deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het insecten en bijen aantrekt met zijn bloemen. Het zorgt voor een gevarieerde en gezonde tuinomgeving waardoor verschillende diersoorten kunnen gedijen. Het is een mooie toevoeging aan de tuin en bevordert de natuurlijke balans.

  Deze plant bloeit vanaf het voorjaar tot aan het begin van de zomer. De bloeiperiode duurt gemiddeld zo'n 4 tot 6 weken.

  De plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal 6 uur direct zonlicht per dag nodig. Het is belangrijk de plant voldoende water te geven op warme dagen om uitdroging te voorkomen. Het is aan te raden om de plant regelmatig te bemesten voor optimale groei en bloei.

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Yellow Purple Jump Up is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt voor zijn kleurrijke bloemen. Eetbare viooltjes zijn over het algemeen de Viola odorata en Viola tricolor soorten.

  Tuinplanten hebben over het algemeen niet de eigenschap om geluidsdempend te zijn. Het is dus niet te verwachten dat deze plant geluid zal absorberen.

 • Deze plant heeft geen specifieke snoei nodig. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen en de plant er verzorgd uit te laten zien. Snoei dode of beschadigde takken indien nodig.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water staan. Water geven bij de wortels en niet op het blad om schimmelziektes te voorkomen.

  Het is belangrijk om de plant te planten in goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor tuinplanten voor een optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig blijft, maar niet te drassig wordt. Voeg indien nodig compost toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De Viola Evo Mini F1 Yellow Purple Jump Up gedijt het best op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht krijgt, maar vermijd dat de wortels constant nat staan. Deze tuinplant is zeer geschikt voor borders, bloembakken en hanging baskets.

  In de winter zal de Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Yellow Purple Jump Up bescherming nodig hebben tegen vorst. Je kunt de plant beschermen door mulch of stro rond de basis aan te brengen. Zorg er ook voor dat de plant op een beschutte plek staat om hem te beschermen tegen koude wind.

  Deze tuinplant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en heeft regelmatig water nodig. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren en snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden. Voeg indien nodig een beetje meststof toe in het voorjaar voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Overmatige bemesting kan leiden tot te veel bladgroei en minder bloemen.

  Mulchen is een goede manier om de grond rondom de plant te beschermen en vocht vast te houden. Het helpt ook bij het onderdrukken van onkruid en het verbeteren van de bodemstructuur. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of houtsnippers.

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Yellow Purple Jump Up prefereert een neutrale tot licht zure bodem met een pH van ongeveer 6,5 tot 7,5. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem niet te zuur is, omdat dit de groei en bloei van de plant kan beïnvloeden. Het toevoegen van kalk kan helpen om de pH-waarde van de bodem te verhogen indien nodig.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen worden ingezet. Ook kan regelmatig inspectie van de planten en het handmatig verwijderen van eventueel aanwezig ongedierte helpen bij het voorkomen van plagen. Daarnaast zijn er ook diverse biologische bestrijdingsmiddelen beschikbaar die veilig zijn voor tuinplanten.

 • Omschrijving

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Yellow Purple Jump Up is een prachtige en kleurrijke vioolplant met gele en paarse bloemen. Het is een compacte plant die perfect is voor in potten, hanging baskets of borders. De bloemen hebben een opvallend patroon waarbij de kleuren geel en paars in elkaar overlopen. Deze plant bloeit langdurig en zorgt voor een vrolijke en levendige uitstraling in je tuin of op je balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.