Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Purple Face

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Purple Face is een compacte en bloeiende plant met kleine paarse bloemen met een contrasterende gele keel en donkere aderen. De plant heeft een frisse geur en bloeit rijkelijk gedurende het voorjaar en de zomer. Het blad van de plant is groen en bedekt met kleine haartjes, wat zorgt voor een zachte uitstraling. Deze Viola variant is perfect voor borders, rotstuinen en bloembakken en trekt vlinders en bijen aan. Een gemakkelijk te verzorgen plant die zorgt voor een kleurrijke toevoeging aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend. Het is een tuinplant die zijn bladeren verliest in de winter.

  Deze plant is winterhard tot -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Deze plant kan dus het beste in ons klimaat worden geplant.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende water en licht en verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te bevorderen. Deze plant kan goed gedijen in de tuin.

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Purple Face heeft ongeveer 15-20 cm ruimte nodig om te groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en water krijgt. Het is aan te raden om regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langere bloei.

  Ja, de plant groeit goed in de schaduw. Het is een tuinplant die gedijt in zowel de zon als de schaduw. Zorg voor een goede waterhuishouding en bemesting voor optimale groei.

  De Viola Evo Mini F1 Purple Face heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grond waarin de plant groeit. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om regelmatig de conditie van de grond te controleren voordat je water geeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de mooie bloemen die nectar bevatten. Het is een aantrekkelijke keuze voor tuiniers die graag deze insecten in hun tuin willen aantrekken.

  Ja, Tuinplanten dragen bij aan biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Ze bieden voedsel en beschutting voor verschillende soorten dieren en dragen bij aan een gezondere leefomgeving. Het is daarom goed om deze plant in je tuin te hebben.

  Deze plant bloeit meestal van maart tot en met mei en de bloeiperiode kan tot wel twee maanden duren. Na de bloei kunnen er nog steeds enkele bloemen te zien zijn gedurende de zomermaanden.

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Purple Face kan goed tegen de volle zon en is geschikt als tuinplant. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is.

  Nee, de Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Purple Face is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren.

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Purple Face heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Deze plant is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant.

 • Je kunt deze plant na de bloei terugsnoeien om de groei te bevorderen. Verwijder ook uitgebloeide bloemen regelmatig om nieuwe bloei te stimuleren. Knip eventueel lange scheuten terug om de vorm van de plant te behouden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes en droge perioden. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het besproeien van de bladeren om schimmelziekten te voorkomen.

  De "Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Purple Face" gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te drassig. Geef de plant regelmatig voeding, afgestemd op bloeiende tuinplanten.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Het is ook belangrijk om regelmatig meststoffen toe te voegen voor een gezonde groei en bloei.

  Deze tuinplant gedijt het beste op een zonnige plek met vruchtbare, goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om gezond te blijven. Vermijd te veel schaduw en natte, drassige grond.

  Tuinplanten zoals deze hebben meestal winterbescherming nodig om te overleven in koude temperaturen. Dit kan bestaan uit mulchen met bladeren of stro, het beschermen met een koude kas of het verplaatsen van de plant naar een beschutte locatie. Het is belangrijk om de specifieke behoeften van de plant en de klimatologische omstandigheden in overweging te nemen bij het kiezen van de juiste winterbescherming.

  De plant moet regelmatig worden bewaterd, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en geef de plant af en toe wat voeding om de bloei te stimuleren. Zet de plant op een zonnige of halfschaduwrijke plek in de tuin.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan een regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik daarvoor een algemene meststof die specifiek is ontworpen voor bloeiende planten. Volg altijd de aanbevolen dosering op de verpakking voor het beste resultaat.

  Mulch is een laag organisch materiaal die je rond de plant legt om de grond vochtig te houden, onkruidgroei te verminderen en de bodemtemperatuur te reguleren. Het kan bestaan uit compost, bladeren, houtsnippers of stro. Mulch wordt vaak aangebracht in het voorjaar en herfst.

  De Tuinplanten groep gedijt het beste in een bodem met een lichtzure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of meststoffen. Een goede zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Voor een effectieve ongediertebestrijding bij Tuinplanten is het aan te raden regelmatig de planten te inspecteren op insecten zoals luizen en spint. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen kunnen helpen bij het bestrijden van plaaginsecten. Ook het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen kan een oplossing bieden bij aanhoudende problemen met ongedierte.

 • Omschrijving

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Purple Face is een compacte en bloeiende plant met kleine paarse bloemen met een contrasterende gele keel en donkere aderen. De plant heeft een frisse geur en bloeit rijkelijk gedurende het voorjaar en de zomer. Het blad van de plant is groen en bedekt met kleine haartjes, wat zorgt voor een zachte uitstraling. Deze Viola variant is perfect voor borders, rotstuinen en bloembakken en trekt vlinders en bijen aan. Een gemakkelijk te verzorgen plant die zorgt voor een kleurrijke toevoeging aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.