Antirrhinum Florini Diana Duo Purple

Antirrhinum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Antirrhinum Florini Diana Duo Purple is een prachtige en kleurrijke tweejarige plant met paarse bloemen die lijken op kleine leeuwenbekjes. Deze plant groeit compact en rechtopstaand, waardoor het een mooie aanvulling is voor borders en bloembedden. De bloemen hebben een opvallende tweekleurige bloei, waardoor ze extra aantrekkelijk zijn voor tuiniers. Antirrhinum Florini Diana Duo Purple is gemakkelijk te kweken en gedijt goed in de volle zon of halfschaduw. Deze plant trekt hommels, vlinders en andere bestuivers aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is voor een biodiverse tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de "Antirrhinum Florini Diana Duo Purple" is geen groenblijvende plant. Het verliest zijn bladeren tijdens de wintermaanden. Het is een bloeiende plant die voornamelijk in de zomer bloeit.

  De Antirrhinum Florini Diana Duo Purple is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is dus belangrijk om de plant tijdens hele koude periodes te beschermen. Ze kunnen het beste op een beschutte plek in de tuin worden geplant.

  Ja, de Antirrhinum Florini Diana Duo Purple is makkelijk in onderhoud. Het is een sterke plant die geplant kan worden in verschillende soorten grond en weinig verzorging nodig heeft. Regelmatig water geven en doodkoppen van bloemen zorgt voor een langere bloeiperiode.

  Tuinplanten zoals deze hebben vaak wat ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten, meestal zo'n 20-30 cm, om ze goed te laten gedijen. Houd ook rekening met de hoogte van de plant en zorg voor voldoende licht en lucht.

  Antirrhinum Florini Diana Duo Purple groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende zonlicht te geven voor een optimale groei en bloei. In de schaduw kan de plant minder goed gedijen en minder bloemen produceren.

  De Antirrhinum Florini Diana Duo Purple heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar zorg er wel voor dat de wortels niet te lang in natte grond staan. Over het algemeen wordt geadviseerd om de plant 1-2 keer per week water te geven.

  Ja, de Antirrhinumsoort staat bekend om zijn aantrekkelijkheid voor vlinders en bijen vanwege de nectar die ze produceren. Het is een goede plant om deze nuttige bestuivers naar je tuin te lokken. Zorg ervoor dat je deze plant op een zonnige plek plant om de vlinders en bijen aan te trekken.

  De Antirrhinum Florini Diana Duo Purple trekt bestuivers aan zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast helpt de plant bij de bestrijding van ongewenste insecten door natuurlijke bestrijdingsmiddelen te produceren. Het is een aanwinst voor de ecosystemen in de tuin.

  Deze plant bloeit van juni tot en met september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 4 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige locatie in de tuin. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme periodes. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen zonlicht.

  Nee, Antirrhinum Florini Diana Duo Purple is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die gekweekt wordt vanwege zijn bloemen. Het consumeren van delen van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de Antirrhinum plant heeft de mogelijkheid om geluiden te dempen door zijn dichte bladeren en stelen. Het kan helpen om geluiden van buitenaf te verminderen wanneer het dichtbij ramen of muren wordt geplaatst. Echter is het effect hiervan beperkt in vergelijking met specifieke geluidsdempende materialen.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien om de groei te bevorderen. Verwijder dode bloemen en snoei de plant terug tot net boven een blad. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef liever af en toe een flinke hoeveelheid water dan regelmatig kleine beetjes.

  De Tuinplanten worden het best geplant in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik ook regelmatig meststoffen om de groei te bevorderen.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar vermijd stilstaand water. Een licht zure tot neutrale pH-waarde is ideaal voor een gezonde groei.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin, maar kan ook in halfschaduw groeien. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig. Bescherm de plant indien mogelijk tegen harde wind.

  Deze plant heeft bescherming nodig tegen strenge vorst in de winter. Bedek de plant met mulch of een lichte doek tijdens koude periodes. Zorg ervoor dat de wortels beschermd zijn tegen bevriezing.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende water en zonlicht krijgt. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te bevorderen. Bemest de plant af en toe voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een universele plantenvoeding voor bloeiende planten in het voorjaar en zomermaanden. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.

  Mulch is een goede manier om de grond rondom tuinplanten te beschermen tegen extreme temperaturen en vochtverlies. Het kan ook onkruid onderdrukken en voedingsstoffen aan de bodem toevoegen. Gebruik een laag mulch van ongeveer 5 cm dik en breng het aan in het voorjaar of de herfst.

  Deze plant geeft de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en aan te passen indien nodig om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen om de pH-waarde van de bodem in balans te houden.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals Antirrhinum Florini Diana Duo Purple, kunt u gebruik maken van diverse methoden. U kunt bijvoorbeeld natuurlijke vijanden van het ongedierte aantrekken, regelmatig de planten controleren op tekenen van insecten en zo nodig biologische bestrijdingsmiddelen gebruiken. Het is belangrijk om de planten gezond te houden door regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende voedingsstoffen.

 • Omschrijving

  De Antirrhinum Florini Diana Duo Purple is een prachtige en kleurrijke tweejarige plant met paarse bloemen die lijken op kleine leeuwenbekjes. Deze plant groeit compact en rechtopstaand, waardoor het een mooie aanvulling is voor borders en bloembedden. De bloemen hebben een opvallende tweekleurige bloei, waardoor ze extra aantrekkelijk zijn voor tuiniers. Antirrhinum Florini Diana Duo Purple is gemakkelijk te kweken en gedijt goed in de volle zon of halfschaduw. Deze plant trekt hommels, vlinders en andere bestuivers aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is voor een biodiverse tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.