Osteospermum Dalina Rosalino

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Osteospermum Dalina Rosalino is een prachtige en kleurrijke bloeiende plant met dichte bloemhoofden met lichtroze bloemblaadjes en een donkerder roze centrum. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel in borders als in potten worden gekweekt. De bloemen bloeien van het vroege voorjaar tot aan de herfst en trekken vlinders en bijen aan. Osteospermum Dalina Rosalino houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Deze plant vereist weinig onderhoud en kan goed groeien in droge en warme omstandigheden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en zal in de winter zijn blad verliezen. Het is een vaste plant die van nature een rustperiode kent in de herfst en winter. Het is belangrijk om de plant tijdens deze periode rust te gunnen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst. Het kan geen strenge vorst verdragen.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de meeste omstandigheden. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht.

  De plant heeft gemiddeld 30 tot 40 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen de planten om luchtcirculatie te bevorderen. Plant ze niet te dicht op elkaar.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of in de halfschaduw. Het is belangrijk om voldoende zonlicht te krijgen voor een goede groei en bloei. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien.

  De plant heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van het weer en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door licht vochtig te houden, maar let op dat de wortels niet in drassige grond staan.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege zijn kleurrijke bloemen en aantrekkelijke geur. Het is een ideale keuze voor tuinen die biodiversiteit willen bevorderen en bestuivers willen aantrekken. De plant zal een mooie aanvulling zijn op elke tuin.

  Ja, deze plant trekt bijen en vlinders aan, waardoor hij bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast zorgt zijn bloeiende bloemen voor voedsel en schuilplaatsen voor verschillende insectensoorten. Het planten van deze bloem kan dus positief bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit vanaf de lente tot in de herfst en bloeit gedurende ongeveer zes maanden. De bloemen zijn meestal het meest uitbundig in het voorjaar en de zomer, maar kunnen ook in de herfst nog bloeien.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en bloeit het beste op een zonnige locatie. Zorg wel voor voldoende vochtigheid en bescherming tegen harde wind.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is geen eetbare plant en wordt voornamelijk gekweekt voor decoratieve doeleinden in de tuin. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, sommige tuinplanten hebben de eigenschap geluid te dempen door middel van hun bladeren en stengels. Het is echter niet de primaire functie van de plant. Het effect zal daarom beperkt zijn.

 • De plant dient regelmatig gesnoeid te worden om een compacte groei te bevorderen en de bloei te stimuleren. Verwijder regelmatig dode bloemen en takken om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar terug tot ongeveer de helft van de oorspronkelijke grootte om de groei te bevorderen.

  Deze tuinplant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late middag.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig voor een optimale groei. Het is belangrijk dat de potgrond licht en luchtig is, zodat de wortels voldoende zuurstof krijgen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat is om wortelrot te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de grond voldoende vochtig blijft, maar vermijd wateroverlast. Het toevoegen van organische materiaal kan de bodemkwaliteit verbeteren en zorgen voor een gezonde groei van de plant.

  De Osteospermum Dalina Rosalino gedijt goed op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en warmte krijgt om optimaal te groeien en bloeien. Vermijd te natte grond, omdat dit kan leiden tot wortelrot.

  Tuinplanten die gevoelig zijn voor vorst, zoals Osteospermum Dalina Rosalino, kunnen baat hebben bij winterbescherming. Dit kan bijvoorbeeld door de plant af te dekken met een dikke laag bladeren of stro. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen extreme kou gedurende de wintermaanden.

  De plant heeft behoefte aan een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Zorg voor regelmatig water geven, maar vermijd dat de wortels in het water blijven staan. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  Tuinplanten zoals deze hebben regelmatige bemesting nodig voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen, maar vermijd overbemesting om schade te voorkomen.

  Mulch is een laagje organisch materiaal dat op de grond rondom de plant wordt aangebracht. Mulch helpt bij het vasthouden van vocht, onderdrukt onkruidgroei en voegt voedingsstoffen toe aan de bodem. Het is belangrijk om de mulchlaag regelmatig te vervangen om de plant gezond te houden.

  De Tuinplanten zijn over het algemeen niet erg kieskeurig wat betreft de zuurgraad van de bodem. Ze gedijen goed in een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig bij te stellen met kalk of zwavel.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten kan je gebruik maken van verschillende methodes, zoals het regelmatig inspecteren van de planten, het verwijderen van aangetaste delen en het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of zeepwater. Het is belangrijk om preventief te werk te gaan om zo de planten gezond te houden en ongedierte te voorkomen. Het is ook raadzaam om biodiversiteit te bevorderen in de tuin, zodat natuurlijke vijanden van ongedierte worden aangetrokken.

 • Omschrijving

  Osteospermum Dalina Rosalino is een prachtige en kleurrijke bloeiende plant met dichte bloemhoofden met lichtroze bloemblaadjes en een donkerder roze centrum. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel in borders als in potten worden gekweekt. De bloemen bloeien van het vroege voorjaar tot aan de herfst en trekken vlinders en bijen aan. Osteospermum Dalina Rosalino houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Deze plant vereist weinig onderhoud en kan goed groeien in droge en warme omstandigheden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.