Osteospermum Dalina Umbriel

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Osteospermum Dalina Umbriel is een prachtige en kleurrijke bloeiende plant met grote bloemen. De bloemblaadjes hebben een paars-roze kleur en een opvallend donker centrum. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen en trekt vele vlinders en bijen aan. De Osteospermum Dalina Umbriel gedijt het beste in de volle zon en heeft goed doorlatende grond nodig. Deze plant is ideaal voor in borders, rotstuinen of potten op het terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, je bent een groenblijvende plant, wat betekent dat je bladeren gedurende het hele jaar groen blijven. Je zult dus geen bladverlies ervaren tijdens de wintermaanden.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij lagere temperaturen. Het wordt aanbevolen om de plant in de winter binnen te zetten of te bedekken met bijvoorbeeld vliesdoek.

  Ja, de Osteospermum Dalina Umbriel is makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft weinig water nodig en gedijt goed in de zon. Regelmatig doodkoppen zal de bloei bevorderen.

  De Osteospermum Dalina Umbriel heeft voldoende ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen en verspreiden. Zorg ervoor dat er minimaal 30 centimeter tussen elke plant wordt gehouden. Dit zal zorgen voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Tuinplanten zoals de Osteospermum Dalina Umbriel groeien het beste in de volle zon. In de schaduw kan de groei beperkt zijn en de bloei minder uitbundig. Probeer de plant daarom op een zonnige plek te planten voor de beste resultaten.

  De plant heeft 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond niet te vochtig wordt, omdat dit wortelrot kan veroorzaken. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de grond vochtig genoeg is.

  Ja, de plant heeft bloemen die vlinders en bijen aantrekken vanwege hun nectar en kleurrijke uitstraling. Dit maakt de plant een mooie toevoeging aan een tuin of bloementuin die insecten wil aantrekken.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit omdat het bijen en andere bestuivers aantrekt. Daarnaast zorgt het voor variatie in de tuin en kan het een voedselbron zijn voor verschillende insecten en vogels. Het is dus een waardevolle toevoeging aan een biodiverse tuin.

  Deze plant bloeit van mei tot en met september en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 5 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk dat de plant voldoende water krijgt wanneer deze in de volle zon staat. Daarnaast kan de plant ook goed gedijen in halfschaduw.

  Nee, Osteospermum Dalina Umbriel is niet eetbaar. Eet geen planten die als tuinplanten worden gekweekt, tenzij anders aangegeven. Het is belangrijk om alleen eetbare planten te consumeren die veilig zijn voor consumptie.

  Ja, tuinplanten hebben over het algemeen een beperkt geluidsdempend effect, vooral wanneer ze in grotere aantallen geplaatst worden. Het bladerdak van de planten kan helpen om geluidsgolven te absorberen en te verminderen.

 • Deze plant kan in het voorjaar gesnoeid worden om de groei te bevorderen en een compacte vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei eventueel de uitgebloeide bloemen weg. Zorg ervoor dat je scherpe snoeischaar gebruikt om de plant niet te beschadigen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme en droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd zware grondsoorten.

  Deze plant verkiest een goed doorlatende bodem met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg voor een bodem die rijk is aan organisch materiaal en een pH-waarde tussen 6 en 7. Pas op voor te zware grond en zorg voor voldoende drainage om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant beschut staat tegen harde wind. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat.

  Het is aan te raden om Tuinplanten in de winter te beschermen tegen vorst door ze te bedekken met een dikke laag stro of bladeren. Zo kan de plant de kou beter doorstaan en zal hij in het voorjaar gezond terugkomen. Zorg er ook voor dat de grond rondom de plant goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor een goed gedraineerde grond en geef de plant af en toe plantenvoeding voor een gezonde groei. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  Deze plant heeft regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen. Overbemesting vermijden om schade aan de wortels te voorkomen.

  Het is belangrijk om de grond rondom deze plant te mulchen om vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors als mulch. Breng een laag mulch aan van ongeveer 5-7 centimeter dik, maar zorg ervoor dat de stam van de plant vrij blijft van mulch.

  Deze plant verlangt een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 6 en 7. Een te hoge of te lage zuurgraad kan de groei en bloei van de plant belemmeren. Het is daarom belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kan je gebruik maken van milieuvriendelijke methoden zoals het besproeien met een mengsel van water en groene zeep. Daarnaast kan regelmatig inspecteren en handmatig verwijderen van ongedierte helpen om de plant gezond te houden. Als de plaag te ernstig wordt, kunnen biologische bestrijdingsmiddelen worden ingezet.

 • Omschrijving

  De Osteospermum Dalina Umbriel is een prachtige en kleurrijke bloeiende plant met grote bloemen. De bloemblaadjes hebben een paars-roze kleur en een opvallend donker centrum. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen en trekt vele vlinders en bijen aan. De Osteospermum Dalina Umbriel gedijt het beste in de volle zon en heeft goed doorlatende grond nodig. Deze plant is ideaal voor in borders, rotstuinen of potten op het terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.