Antirrhinum Florini Diana Yellow

Antirrhinum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Antirrhinum Florini Diana Yellow is een prachtige plant met schitterende gele bloemen. Deze plant wordt vaak gekweekt vanwege de heldere kleur en de opvallende uitstraling. De bloemen hebben een elegante vorm en lijken op kleine leeuwenbekjes. De Antirrhinum Florini Diana Yellow bloeit in de zomermaanden en is een aanwinst voor elke tuin of bloembed. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, wat zorgt voor een levendige en kleurrijke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Antirrhinum Florini Diana Yellow is geen groenblijvende plant. Het verliest zijn blad in de winter en komt in het voorjaar weer tot bloei. Het is een eenjarige plant die opnieuw geplant moet worden voor de volgende groeiseizoen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -10°C. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij koudere temperaturen. Het is een tuinplant die goed gedijt in gematigde klimaten.

  Ja, deze plant is over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Regelmatig water geven en wat zonlicht zal de plant gezond houden. Het is belangrijk om uitgebloeide bloemen te verwijderen om de bloeiperiode te verlengen.

  De Antirrhinum Florini Diana Yellow heeft ongeveer 20 tot 30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat de wortels zich goed kunnen ontwikkelen en de bloemen zich goed kunnen openen. Zorg er ook voor dat er voldoende licht en lucht bij de plant kan komen.

  De plant groeit het beste in de volle zon of in halfschaduw. Groeien in de schaduw kan de bloei verminderen. Zorg voor voldoende zonlicht voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grond waarin ze groeien. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten een beetje te laten opdrogen om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft door de grond aan te raken.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de heldergele bloemen met een zoete geur. Het is een goede keuze voor tuinen die willen bijdragen aan de biodiversiteit en het behoud van bestuivende insecten.

  De Tuinplanten spelen een belangrijke rol in het bevorderen van biodiversiteit in de tuin. De plant trekt bestuivers aan zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan het ecosysteem. Het is daarom een waardevolle toevoeging aan de biodiversiteit in de tuin.

  Antirrhinum Florini Diana Yellow bloeit meestal van juni tot en met september. De bloei kan ongeveer 12 tot 16 weken duren, afhankelijk van de weersomstandigheden en verzorging van de plant.

  Ja, de Antirrhinum Florini Diana Yellow kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Het is belangrijk om voldoende water te geven bij warm weer.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gebruikt voor zijn bloemen. Het consumeren ervan kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Antirrhinum Florini Diana Yellow heeft geen geluidsdempende eigenschappen.

 • Het snoeien van deze plant is niet noodzakelijk, maar het verwijderen van dode bloemen kan de bloei bevorderen. Snoei eventueel lange takken in het voorjaar om de plant compact te houden. Zorg ervoor dat de snoeischaar scherp is om schade aan de plant te voorkomen.

  De Antirrhinum Florini Diana Yellow heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant prefereert goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Het is belangrijk dat de potgrond voldoende vochtig blijft, maar niet te nat. Meng eventueel wat compost door de potgrond om de voedingswaarde te verhogen.

  De Antirrhinum Florini Diana Yellow gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg voor een neutrale tot lichtzure pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vochtig is, maar niet te nat.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond om wortelrot te voorkomen. Plaats de plant in een borders of in potten.

  Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om vorstschade te voorkomen. Bedek de plant met mulch of stro tijdens koude periodes. Bescherm de planten indien nodig met een vliesdoek of speciale winterbescherming.

  Deze plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Snoei de plant in het voorjaar om de groei en bloei te stimuleren.

  Deze plant heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen, vanaf het voorjaar tot de herfst. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Overbemesting kan leiden tot een verminderde bloei en groei van de plant.

  Mulch helpt bij het vasthouden van vocht in de grond en het onderdrukken van onkruid. Het is aan te raden om in het voorjaar een laag mulch rond de plant aan te brengen. Zo blijft de grond gezond en kunnen de bloemen goed groeien.

  Deze planten geven de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,5 en 7,0. Het is belangrijk om de pH van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met kalk of zwavel. Planten gedijen het beste wanneer de bodem de juiste zuurgraad heeft.

  Om ongedierte tegen te gaan bij deze plant, kunt u regelmatig de bladeren controleren op tekenen van insecten. Het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen kan ook helpen om ongewenste plagen te verminderen. Daarnaast is het belangrijk om de plant gezond te houden door te zorgen voor voldoende voedingsstoffen en water.

 • Omschrijving

  De Antirrhinum Florini Diana Yellow is een prachtige plant met schitterende gele bloemen. Deze plant wordt vaak gekweekt vanwege de heldere kleur en de opvallende uitstraling. De bloemen hebben een elegante vorm en lijken op kleine leeuwenbekjes. De Antirrhinum Florini Diana Yellow bloeit in de zomermaanden en is een aanwinst voor elke tuin of bloembed. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, wat zorgt voor een levendige en kleurrijke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.