Epipremnum pinnatum hang

Epipremnum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Epipremnum pinnatum, ook bekend als de Scindapsus, is een populaire kamerplant met hangende stelen. Deze plant heeft hartvormige bladeren die groen getint zijn en soms een witte streep hebben. De Epipremnum pinnatum is makkelijk te verzorgen en gedijt goed in indirect zonlicht. Het is een uitstekende keuze voor beginners en kan zowel in hangpotten als op planken worden geplaatst. Regelmatig water geven en af en toe bemesten zal deze plant gezond en gelukkig houden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Epipremnum pinnatum hang is makkelijk in onderhoud en heeft weinig aandacht nodig. Het is een sterke plant die goed gedijt in diverse omstandigheden en weinig verzorging nodig heeft om te groeien en te bloeien.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor het beste resultaat. Te weinig licht kan leiden tot minder groei en minder gezonde bladeren.

  De Epipremnum pinnatum hang heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar laat geen water in de pot staan. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door licht opdroogt.

  De Epipremnum pinnatum hang houdt niet van direct zonlicht en prefereert een plek met indirect licht. Te felle zon kan bladverbranding veroorzaken. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij wat beschutting heeft tegen de zon.

  Ja, de Epipremnum pinnatum hang houdt van warmte. Het gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 25 graden Celsius. Plaats de plant op een warme en lichte plek voor optimale groei.

  Deze plant bloeit niet, aangezien het een kamerplant is. De Epipremnum pinnatum hang kan het hele jaar door groeien en heeft geen specifieke bloeiperiode.

  Ja, Kamerplanten in het algemeen hebben luchtzuiverende eigenschappen. Deze plant helpt bij het zuiveren van de lucht door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is daarom een goede keuze voor een gezond binnenklimaat.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Zo voelt hij zich het meest comfortabel en kan het goed groeien en bloeien. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan temperatuurschommelingen die buiten dit bereik vallen.

 • Het snoeien van deze hangplant is nodig om de groei te stimuleren en een compacte vorm te behouden. Verwijder regelmatig dode bladeren en knip lange scheuten terug om de plant gezond te houden. Snoei bij voorkeur in het voorjaar om de plant de gelegenheid te geven om zich te herstellen en nieuwe groei te ontwikkelen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond tussen gietbeurten lichtjes opdrogen. Geef de plant geen teveel water, dit kan leiden tot wortelrot. In de lente en zomerperiode kan de plant vaker water nodig hebben dan in de herfst en winter.

  De Epipremnum pinnatum hang gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het regelmatig bemesten van de plant zal helpen bij een gezonde groei en bloei.

  De plant gedijt goed in een goed doorlatende potgrond van goede kwaliteit. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft maar niet te nat. Het is belangrijk om regelmatig meststoffen toe te voegen om de plant gezond te houden.

  Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Af en toe de bladeren afstoffen helpt de plant gezond te houden.

  Om de plant schoon te maken kun je het beste de bladeren voorzichtig afnemen met een vochtige doek of spons. Zorg ervoor dat je regelmatig stof verwijdert om de plant gezond te houden. Je kunt ook de bladeren besproeien met water om ze op te frissen.

  De Epipremnum pinnatum hang plant heeft veel licht nodig, maar moet worden beschermd tegen direct zonlicht. Zet de plant op een plek met helder, indirect licht voor de beste groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien om gelijkmatige groei te bevorderen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 15 graden Celsius. Houd de plant uit de buurt van tocht en extreme temperatuurschommelingen.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet tussen de 40-60% liggen. Indien de lucht te droog is, kunnen de bladeren uitdrogen en bruin worden. Een luchtbevochtiger kan helpen om de ideale omstandigheden te behouden.

  De Epipremnum pinnatum hang gedijt goed in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde, bij voorkeur tussen 6,0 en 7,0. Een te hoge zuurgraad in de bodem kan de opname van voedingsstoffen belemmeren en de gezondheid van de plant negatief beïnvloeden. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig de pH-waarde aan te passen.

  De Epipremnum pinnatum hang heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, van de lente tot de herfst. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten om de groei te stimuleren. Vergeet niet om de bemestingsfrequentie te verminderen tijdens de wintermaanden.

 • Omschrijving

  De Epipremnum pinnatum, ook bekend als de Scindapsus, is een populaire kamerplant met hangende stelen. Deze plant heeft hartvormige bladeren die groen getint zijn en soms een witte streep hebben. De Epipremnum pinnatum is makkelijk te verzorgen en gedijt goed in indirect zonlicht. Het is een uitstekende keuze voor beginners en kan zowel in hangpotten als op planken worden geplaatst. Regelmatig water geven en af en toe bemesten zal deze plant gezond en gelukkig houden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.