Epipremnum pinnatum

Epipremnum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Epipremnum pinnatum, ook wel bekend als de Epipremnum aureum of de Scindapsus, is een populaire kamerplant vanwege zijn luchtzuiverende eigenschappen en makkelijke verzorging. De plant heeft hartvormige bladeren die groen zijn met gele of witte vlekken, afhankelijk van de variëteit. Epipremnum pinnatum groeit snel en kan lange ranken ontwikkelen die zich makkelijk laten leiden of klimmen. Het is een ideale plant voor beginners en past goed in zowel hangende potten als op klimrekken. Deze plant gedijt het beste op een lichte standplaats, maar kan ook in de schaduw overleven.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is zeer makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het heeft weinig water en licht nodig en kan goed gedijen in verschillende omgevingen. Het is een ideale keuze voor beginnende planteneigenaren.

  Ja, kamerplanten hebben over het algemeen veel licht nodig om goed te groeien. Het is aan te raden om de plant dicht bij een raam te plaatsen waar veel natuurlijk licht binnenkomt. Een plekje dicht bij een raam op het zuiden is ideaal voor kamerplanten.

  Deze plant heeft slechts één of twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door licht vochtig te houden. Zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt.

  De plant houdt van indirect zonlicht en kan ook gedijen in wat schaduwrijke omgevingen. Direct zonlicht kan de bladeren beschadigen en verbranden, dus het is beter om de plant uit de volle zon te houden.

  Ja, Epipremnum pinnatum houdt van warmte en gedijt het best bij temperaturen tussen 18-26 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude temperaturen om optimale groei te bevorderen.

  De Epipremnum pinnatum bloeit meestal in de zomermaanden, zoals juni, juli en augustus. De bloei kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden en verzorging van de plant.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen bij het zuiveren van de lucht in huis. Het is een populaire keuze als kamerplant vanwege zijn luchtzuiverende kwaliteiten.

  Ja, de plant gedijt het beste bij temperaturen tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en extreme temperatuurschommelingen. Een constante kamertemperatuur zal de groei en gezondheid van de plant bevorderen.

 • Om de plant gezond te houden is het belangrijk om regelmatig dode of beschadigde bladeren te verwijderen. Snoei ook regelmatig de lange en dunne stengels om de plant compact te houden. Gebruik hierbij een scherpe schaar of mes voor het beste resultaat.

  De Epipremnum pinnatum moet regelmatig water krijgen, maar vermijd dat de grond te vochtig wordt. Laat de grond tussen gietbeurten licht opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Voor deze plant is het aan te raden om gebruik te maken van een goed doorlatende potgrond mix. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te drassig. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen.

  Epipremnum pinnatum gedijt goed in een goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Vermijd te natte bodems, omdat dit kan leiden tot wortelrot. Regelmatige bemesting kan de groei en gezondheid van de plant bevorderen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan gedijen in verschillende lichtomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd te veel water geven. Af en toe afstoffen van de bladeren bevordert de groei.

  Om stof van de bladeren te verwijderen kan je de plant af en toe afnemen met een vochtige doek. Verwijder dode bladeren regelmatig om de plant gezond te houden. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, dit kan de bladeren beschadigen.

  De Epipremnum pinnatum heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant in indirect zonlicht voor het beste resultaat. Te weinig licht kan leiden tot een minder goede groei en minder groen blad.

  De ideale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 10 graden Celsius, dit kan schade veroorzaken. Houd de plant ook uit de buurt van tocht en plotselinge temperatuurschommelingen.

  Deze plant gedijt goed in een gemiddelde tot hoge luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de omgeving niet te droog is, vooral in de winter wanneer de verwarming aan staat. Besproei regelmatig de bladeren of plaats de plant op een schotel met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De Epipremnum pinnatum gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,5 wordt als ideaal beschouwd voor deze kamerplant. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem niet te zuur of te basisch is voor optimale groei en gezondheid.

  De plant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens de groeiperiode van de lente tot de herfst. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten, zoals vloeibare mest of langzaam werkende korrels. Volg de aanbevolen dosering op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

 • Omschrijving

  Epipremnum pinnatum, ook wel bekend als de Epipremnum aureum of de Scindapsus, is een populaire kamerplant vanwege zijn luchtzuiverende eigenschappen en makkelijke verzorging. De plant heeft hartvormige bladeren die groen zijn met gele of witte vlekken, afhankelijk van de variëteit. Epipremnum pinnatum groeit snel en kan lange ranken ontwikkelen die zich makkelijk laten leiden of klimmen. Het is een ideale plant voor beginners en past goed in zowel hangende potten als op klimrekken. Deze plant gedijt het beste op een lichte standplaats, maar kan ook in de schaduw overleven.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.