Guzmania 'Switch'

Guzmania

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Guzmania 'Switch' is een prachtige en kleurrijke bromelia met groenbladige bladeren en opvallende rode vlekken aan de buitenkant van de bladeren. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit met felgekleurde bloemen die uit de rozet van bladeren tevoorschijn komen. Guzmania 'Switch' gedijt goed bij lichte indirecte zonlicht en regelmatig water geven zonder de potgrond doorweekt te maken. Het is een decoratieve plant die een vleugje tropische sfeer brengt in elk interieur. Deze plant kan zowel binnen als buiten worden gehouden, maar moet worden beschermd tegen direct zonlicht en tocht.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant op een lichte plaats te zetten. Daarnaast is het goed om af en toe de bladeren schoon te maken.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig. Plaats hem het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen.

  Gemiddeld heeft de plant één tot twee keer per week water nodig. Houd de potgrond licht vochtig, maar zorg ervoor dat er geen water in de pot blijft staan. Laat de grond tussen gietbeurten door licht opdrogen.

  Kamerplanten zoals ik houden meestal niet van felle zon, ik prefereer lichte en indirecte zonlicht. Direct zonlicht kan mijn bladeren verbranden en mijn groei belemmeren. Kies daarom een plekje in huis waar ik het beste gedij zonder blootgesteld te worden aan te veel zonlicht.

  Ja, de Guzmaniasoort houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de tocht en direct zonlicht te houden om optimale groei te bevorderen. Het regelmatig besproeien van de bladeren draagt ook bij aan een gezonde groei van de plant.

  "Guzmania 'Switch' bloeit meestal in de maanden mei tot september en de bloei kan enkele maanden aanhouden. Deze plant produceert felgekleurde bloemen die lang mooi blijven."

  Ja, de Guzmania 'Switch' is een luchtzuiverende plant. Het is in staat om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en daarmee de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is een waardevolle toevoeging aan je binnenruimte voor een gezonder leefklimaat.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. De temperatuur in deze range zorgt voor het beste groeiklimaat voor deze kamerplant. Temperaturen buiten deze range kunnen de groei belemmeren.

 • Het is niet nodig om de Guzmania 'Switch' te snoeien, omdat deze plant van nature compact en zelf-onderhoudend groeit. Verwijder afstervende bladeren of bloemen om de plant gezond te houden. Als de plant te groot wordt, kan deze worden verdeeld en opnieuw geplant.

  Geef de plant regelmatig water maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond tussen waterbeurten in licht opdrogen. Gebruik bij voorkeur lauw water op kamertemperatuur.

  De 'Guzmania 'Switch'' gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die licht vochtig gehouden moet worden. Het is belangrijk dat de potgrond geen stilstaand water bevat om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig bemesten van de potgrond zorgt voor een gezonde groei van de plant.

  Een goede bodemkwaliteit voor de Guzmania vereist een goed doorlatende potgrond die licht vochtig wordt gehouden en rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen of te laten verdrinken, om zo de gezondheid van de plant te behouden. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal voor bromelia's of orchideeën.

  De plant heeft behoefte aan helder, indirect licht en regelmatig water geven, maar vermijd dat de grond constant nat is. Af en toe kan de plant bemest worden tijdens het groeiseizoen. Zorg ervoor dat de plant op een warme plek staat, tussen de 18-24°C.

  Om de plant schoon te maken, kunt u het stof van de bladeren afvegen met een vochtige doek. Zorg ervoor dat de bladeren goed droog zijn na het schoonmaken om schimmel te voorkomen. U kunt ook af en toe de bladeren besproeien met lauw water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  Deze plant heeft een lichte standplaats nodig en verdraagt geen direct zonlicht. Plaats hem op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei en bloei. Pas op voor te veel direct zonlicht, dit kan bladverbranding veroorzaken.

  De temperatuur voor de Guzmania 'Switch' moet tussen de 18-24°C liggen om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht en houd hem weg van extreme temperatuurschommelingen. Over het algemeen gedijen kamerplanten het beste bij een constante en gematigde temperatuur.

  Kamerplanten, waaronder Guzmania 'Switch', gedijen het beste bij een luchtvochtigheid van ongeveer 50-60%. Het is daarom belangrijk om de plant regelmatig te besproeien of op een schoteltje met water te plaatsen om de luchtvochtigheid te verhogen. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren en bloemen.

  Kamerplanten gedijen het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen. Het gebruik van specifieke potgrond voor kamerplanten kan helpen om de juiste zuurgraad te behouden.

  Kamerplanten hebben slechts lichte voeding nodig tijdens het groeiseizoen, meestal van lente tot herfst. Gebruik een speciale meststof voor kamerplanten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels en verbranding van de bladeren.

 • Omschrijving

  De Guzmania 'Switch' is een prachtige en kleurrijke bromelia met groenbladige bladeren en opvallende rode vlekken aan de buitenkant van de bladeren. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit met felgekleurde bloemen die uit de rozet van bladeren tevoorschijn komen. Guzmania 'Switch' gedijt goed bij lichte indirecte zonlicht en regelmatig water geven zonder de potgrond doorweekt te maken. Het is een decoratieve plant die een vleugje tropische sfeer brengt in elk interieur. Deze plant kan zowel binnen als buiten worden gehouden, maar moet worden beschermd tegen direct zonlicht en tocht.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.