Rhipsalis capilliformis

Rhipsalis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rhipsalis capilliformis, også kendt som Korncactus, er en hængende stueplante med tynde, yndefulde stængler, der ligner snore. Denne plante har små, hvide blomster, der vises om foråret og sommeren. Rhipsalis capilliformis er en nem at passe plante, der trives i klart, indirekte lys og har brug for regelmæssig vanding. Det er en sukkulent plante, der trives i et fugtigt miljø, så regelmæssig sprøjtning er vigtig. Denne plante er ideel til hængende kurve eller som dekorativt tilbehør til en plante-stander.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er nem at vedligeholde. Den kræver lidt vand og lys og trives godt som en indendørs plante. Det er en stærk og modstandsdygtig plante, der kræver minimal pleje.

  Ja, Rhipsalis capilliformis har brug for masser af lys for at forblive sund. Placér planten et sted med indirekte sollys for de bedste vækstresultater. Undgå direkte sollys for at forhindre forbrænding af bladene.

  Rhipsalis capilliformis har normalt brug for vand en gang om ugen. Det er vigtigt at kontrollere, om jorden er tør, inden du giver vand igen. Sørg for, at vandet kan dræne godt for at undgå rådne rødder.

  Denne plante foretrækker indirekte sollys og kan brænde i skarp sol. Placer derfor planten et sted, hvor den får tilstrækkeligt lys, men ikke direkte i den brændende sol. Hold planten væk fra vinduer, der slipper meget sollys ind.

  Ja, Rhipsalis capilliformis trives i varme temperaturer og føler sig bedst tilpas på et sted med en konstant temperatur mellem 18-25 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for træk eller kolde temperaturer. Det er vigtigt at placere planten på et lyst sted, men undgå direkte sollys.

  Rhipsalis capilliformis blomstrer normalt i april og maj måneder. Blomstringsperioden kan vare cirka 2 til 4 uger.

  Ja, planten Rhipsalis capilliformis er luftrensende. Ved fotosyntese optager planten skadelige stoffer og producerer ilt. Dette giver en sundere luft derhjemme.

  Ja, denne plante trives bedst på et sted med en temperatur mellem 15 og 25 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten mod kold udkast og frost. Det anbefales at placere planten et lyst og varmt sted.

 • Denne plante kræver ikke specifik beskæring, det er tilstrækkeligt at fjerne døde eller beskadigede grene fra tid til anden. Det er vigtigt at være forsigtig for ikke at skade plantens sundhed. Overbeskæring kan føre til vækstproblemer.

  Denne plante har brug for moderat vand, sørg for at jorden tørrer mellem vandingerne. Giv lidt mere vand om foråret og sommeren og reducér vandmængden om efteråret og vinteren. Sørg for, at planten ikke står i våd jord i længere tid for at undgå rodædning.

  Det er vigtigt at bruge en godt drænet pottemuld til Rhipsalis capilliformis. Det anbefales at bruge en speciel kaktus- eller sukkulentpottemuld til denne plantesort. Sørg for, at pottemulden ikke tørrer for hurtigt ud, men heller ikke forbliver for fugtig.

  Rhipsalis capilliformis trives bedst i veldrænet jord med en luftig struktur. Det er vigtigt, at pottemuld holder på fugtigheden, men ikke bliver for våd. En blanding af pottemuld og kaktusjord er velegnet til denne plante.

  Giv planten en lys placering, undgå direkte sollys. Giv regelmæssigt vand, men undgå at jorden bliver for våd. Gød planten en gang om måneden i løbet af foråret og sommeren.

  Planten kan rengøres ved forsigtigt at tørre støv af bladene med en blød klud eller børste. Det er også vigtigt at skylle planten af med lunkent vand af og til for at forhindre ophobning af støv. Vær opmærksom på, at planten ikke bliver for våd for at undgå rodrot.

  Rhipsalis capilliformis brug for masser af lys, men undgå direkte sollys. Placer planten et sted med klart, indirekte lys for optimal vækst. For lidt lys kan føre til dårlig vækst og svækkelse af planten.

  Den optimale temperatur for denne plante er mellem 18 og 24 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten mod kolde træk og temperatursvingninger. Hold planten væk fra kolde vinduer og døre.

  Denne plante trives bedst ved høj luftfugtighed. Sørg for, at luftfugtigheden ligger omkring 60-70%, især i vintermånederne. Dette fremmer sund vækst.

  Den ideelle surhedsgrad af jorden for stueplanter ligger mellem 6 og 7 på pH-skalaen. Det er vigtigt, at jorden ikke er for sur eller for basisk for en sund vækst og udvikling af planten. At teste jorden regelmæssigt med en pH-meter kan hjælpe med at opretholde den korrekte surhedsgrad.

  Denne plante har ikke brug for meget gødning. Brug en universel stueplante gødning om foråret og sommeren. Giv ikke planten gødning om efteråret og vinteren.

 • Beskrivelse

  Rhipsalis capilliformis, også kendt som Korncactus, er en hængende stueplante med tynde, yndefulde stængler, der ligner snore. Denne plante har små, hvide blomster, der vises om foråret og sommeren. Rhipsalis capilliformis er en nem at passe plante, der trives i klart, indirekte lys og har brug for regelmæssig vanding. Det er en sukkulent plante, der trives i et fugtigt miljø, så regelmæssig sprøjtning er vigtig. Denne plante er ideel til hængende kurve eller som dekorativt tilbehør til en plante-stander.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.